LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.
marius moga

we ❤️ music

Interviu Marius Moga: “Luăm în calcul să facem un al doilea copil! Așteptăm momentul”

Celebrul Marius Moga a reușit anul trecut să lanseze proiecte dar să dezvolte și un studio de producție virtuală, iReal.ro unde filmează videoclipuri 3 D. Despre muzică, televiziune, viitorul concertelor și al videoclipurilor dar și despre viața de familie, compozitorul și interpretul ne-a povestit mai multe în interviul exclusiv următor.

WeLoveMusic: Ce mai faci Marius Moga, cum ești?
Marius Moga: Foarte bine, am început anul cu entuziasm, cum ar trebui să avem toți, pentru că ce altceva îți rămâne după un an pandemic, că o să fie un an normal poate mai bun ca înainte, nu mai rău.

Spune-ne, te rugăm, ce ai făcut anul trecut pentru că știm că ai avut multe proiecte…
Anul trecut a venit această pandemie mondială care a cam pus pe pauză cel puțin câteva industrii, dintre care și cea a muzicii și a entertainment-ului. Și prin martie-aprile, m-am blocat pe întrebarea cum nu s-a gândit nimeni la asta și cum să facem să continuăm industria spectacolelor chiar și dacă se mai întâmplă această pandemie vreodată pentru că nu există niciun plan de rezervă, concertele virtuale abia au început să apară. Am stat de vorbă cu mai mulți oameni, aveam un gând și am mai făcut un brainstorming. Și alți oameni își puneau întrebarea asta și cumva din zbuciumul ăsta a apărut ideea de a face și altceva pe lângă DeMoga Music. Ne-am gândit la Virtual Production – producția virtuală sau Remod Production – producția de la distanță ar putea să fie de viitor nu numai în vremuri pandemice. Uite, anul ăsta când a apărut și vaccinul și încet încet intrăm în normalitate e o super idee pentru a face lucruri pe care nu le-ai fi acceptat înainte de pandemie. Acum dacă te uiți pe net sunt zeci de festivaluri virtuale programate pe net cu dj, cu bilete, experiența devine tot mai sumersivă. De exemplu poți să te conectezi la un festival și poți să te plimbi cu avatarul tău să vezi lucruri, camere secrete, surprize și mesaje de la Dj.

marius moga si sebastian dobrincu in studioul virtual

Crezi că ăsta va fi viitorul?
Viitorul e hibrid. Tot aud oamenii alegând, de parcă trebuie să alegi dacă-ți place realitatea asta virtuală sau cea normală. Eu nu cred că trebuie să alegem, suntem intro era post digitală, și post digital înseamnă că e treaba noastră să unim toate invențiile și toate descoperirile astea încât să ne fie benefice nouă ca și oameni. iReal.ro asta le propune companiilor să facem împreună cu regizorii niște videoclipuri sau reclame. Sau regizorului de film sau agențiilor care vor să facă o lansare de produs și e mai greu acum. Așa poți conecta și oameni de la ei de acasă să vadă în 3D, host ul – gazda să vorbească cu ei. Poți face lucruri care până în pandemie păreau de anii 2030, de domeniul SF.

Ați fost mai mulți care v-ați gândit la asta?
Probabil că sunt mai multe companii care s-au gândit la asta. Studiouri virtuale, cum l-am terminat noi în decembrie, cu perete led și cu trackimg pe camera, înseamnă că oricum ai mișca camera în spate nu ai o imagine predefinită, ci te-ai hotărât că decorul tău e în Marele Canion, și toate rocile și tot ce vezi tu în cadru când se mișcă o cameră se mișcă și ele. În timp real. Producția virtuală cu led e evoluția cromei și croma a devenit bunică. E bună și croma Q la ceva, la cadre întregi unde vrei să surprinzi niște lucruri, dar în mare parte cu led ne-am dat seama că e magic, se reflectă lumina din decor pe tine. Poți să te îmbraci în chestii lucioase, că nu mai trebuie să te sperii dacă ai verde pe tine sau nu. Asta-i viitorul video production.

moga

Este viitorul videoclipurilor…
Da, pentru că noi asta am făcut până acum, videoclipuri, reclame, filme, produse. Am filmat videoclip pentru piesa lui Sebastian Dobrincu cu Ioana Ignat, e o melodie nouă pe care am lansat-o anul acesta și e primul videoclip filmat 100% în virtual production pe marte, într-o bucătărie, într-o stație de metrou și noi n-am plecat de acolo. Este tare. Pe partea de muzică, uite cu Bianca Moga și cu întreaga echipă de la DeMoga lucrăm să lansăm în pandemic time și post pandemic time niște muzică românească care mereu a fost, să zic eu exportată și licențiată, și anume muzică înspre muzică de dance house, în zona asta în care am avut mereu câte un hit, ba Morandi, ba Inna sau Alexandra Stan. Au fost multe exemple, toate au fost pe nișa aia și m-am gândit că nimeni nu a luat în serios asta și să întrebe în momentul asta ce producători și Dj-îi, songwriteri, unde sunt, ce mai compuneți, ce mai faceți. Avem un catalog de autori fresh de 20-22 de ani și au mentalitatea asta de a cuceri lumea, să facă piese în engleză, artiștii cu care lucrează sunt din zona asta, cu o engleză perfectă. Era o generație cu o limbă engleză, acum e alta.

Ați relansat niște piese mai vechi…
Da, am relansat Maria Popa, finalista de la Vocea României Junior, la al doilea sezon, un remake cu CRBL, și mai avem cu ea piese originale și în română și engleză.

Tu aveai și un label DeMoga Junior …
Da, a fost pauză în perioada asta, a venit și pandemia. Ne gândeam la o variantă de a o face disponibilă tot timpul anului, ca un fel de cursuri.

marius moga si familia

Ce piese ai în pregătire?
În acest moment am trei proiecte la începutul acesta de an. Am lansat cu Sebastian Dobrincu cu Ioana Ignat, piesa și videoclipul pentru “Inimă naivă”, apoi o să avem Morandi, unde o să lansăm o piesă nouă iar apoi eu am ceva piese pregătite. Plus că pe lângă ele mai avem Noria, care e probabil printre primele artiste care e și songwriter, și producător, care și face și producția singură, e cam printre fetele care să ducă mai departe girl power. Fata producător e ceva cu care ne mândrim. Pe lîngă ea o să fiți uimiți de câteva voci noi în zona asta de artiști, Angelina, Theea, Ana Stănciulescu, niște fetițe de 13 ani, cu timbre noi, speciale, cu care lucrăm acum. În primăvară o să dăm drumul la primele producții.

Ai fost ocupat anul trecut dar ai revenit și la ediția specială din Vocea României. Nu-ți este dor de emisiune, să te întorci?
A, ba da, când eram acolo, mi se făcuse dor, imi spuneam “ce tare era când eram aici, ne certam pe cele mai tari voci”. Dar te ia așa o nostalgie. Surprinzător, m-am bucurat că nu mai eram de câțiva ani acolo și am primit câteva mesaje, că unora le era dor să mă vadă acolo. Probabil că e bine câteodată să pleci dintr-un show ca să ai de unde să te întorci. Altfel cum faci întoarcerea dacă n-ai plecat niciodată.

Oamenilor le e dor să te vadă…
Prefer să le fie dor decât să se plictisească de mine.

În afară de muzică ce altceva mai faci, mai ai timp pentru tine?
În afară de muzică și virtual production sunt cu familia. Uite, aia mică face de toate de la actorie la balet, încearcă să facă și sport, e super creativă. Maria Elisabeta are 5 ani și cam ăsta e universul, petrecem mult timp împreună și pandemia asta ne-a cam ținut unii lângă alții cei care au stat într-o casă împreună.

Pe Maria v-ați gândit să o faceți cântăreață?
Cântă, pictează, face actorie, face destule. Le încearcă pe toate, lucrează cu mine și mi-a zis “vreau să trag și eu voci cu tine”. Îi place, îmi cere căștile, îmi spune ce nu-i place cum se aude. Pe mine nu m-a făcut nimeni compozitor, părinții m-au ajutat și sprijinit. Eu singur m-am făcut și la fel și ei îi doresc să facă ce vrea ea.

marius moga si bianca

Nu v-ați gândit la un al doilea copilaș?
Ba da, și luăm în calcul cum am luat-o în calcul în ultimii șapte ani. Așteptăm momentul.

Cum e să lucrezi cu Bianca, soția ta?
Suntem de 7 ani căsătoriți și de 2 ani lucrăm împreună. E complex să lucrezi și să ajungi acasă, e greu să lași totul la ușă când ajungi acasă. Eu sunt pe partea mea de produse de creație și ea de PR, reclame, etc, ne completăm. Sunt cazuri în care ne certăm din subiecte profesionale și ne dăm seama că e greu să scapi de ele. Avem și noi momente când ne luăm ziua de muncă acasă și o discutăm în continuare. Suntem independenți în cadrul companiei și fiecare știe ce să facă. Noi nu suntem mereu la muncă, însă seara ne mai vedem acasă, după ora 18.00.

Sunteți o familie plină de vedete, voi doi, Maria și fratele tău, Iulian. El ce mai face?
Foarte bine, a făcut două producții mari la Pro TV, “Masked Singer” și “Ferma vedetelor”. Povesteam cu el, fiind o tehnologie nouă vedem ce va fi. Acum că i-am dat de cap, vom avea niște proiecte noi. Ireal.ro și DeMoga Music brandurile astea noi.

Ești și mai căutat de când ai pus pe picioare ireal.ro?
Din toate zonele, de lansări, târguri anulate, sau videoclipuri. pentru că fiecare poate să-și personalizeze standul, etc. Pare că ești acolo.

Deci și în 2021 vei fi ocupat!
Nouă ne place să zicem că suntem preocupați (râde).

 

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT