LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru

we ❤️ music

Interviu: Gabi Bagu “Vreau să fac muzică și toată România să mi-o asculte”

A lansat de puțin timp videoclipul piesei "Dominicana" care deja se aude peste tot așa că am decis să vorbim cu Gabi Bagu, un tânăr foarte talentat.

WeLoveMusic a fost la studioul lui Matteo, la Mattman Music, unde lucrează noi piese iar ce am aflat puteți citi în interviul exclusiv următor.

WeLoveMusic: Toată lumea fredonează “Dominicana” dar am vrea să știm cu cine o cânta Matteo? Te poți prezența în câteva cuvinte?

Gabi Bagu: Numele meu este Bagu Teodor Gabriel și am vârsta frumoasă de 22 de ani. Numele de scenă este Gabi Bagu și sunt din București.

Când ai început să cânți?

Eu am descoperit, ca să zic așa, că aș putea să cânt în această viață, prin clasa a 4 a, când mă mutasem la o altă școală față de cea la care eram. Fusese ziua unei fete și am avut sistem de karaoke acolo. Pentru prima oară a trebuit să cânt, a cântat toată lumea, țin minte că am cântat piesa lui Puya, “Undeva în Balcani” și toată lumea la final mă întreba dacă părinții mei mă duc să fac muzică. Și eu nu făceam. Și așa am descoperit că pot să cânt.

Muzică cu adevărat când ai început să faci?

Am avut câteva tentative dar mi s-a tras clapa, și apoi am venit la Matteo la studio, la Mattman.

Cum l-ai cunoscut pe Matteo?

Eu am fost norocosul, m-au văzut pe instagram și mi-a scris Elena, partenera lui. M-a întrebat dacă colaborez cu cineva și dacă fac muzică la un mod profesional. I-am zis că eu cânt la mine în cameră și în baie, dacă asta ajută și m-a chemat la studio unde l-am cunoscut pe Matteo, Aveam un singur cover pus pe Youtube la vremea aceea, era înregistrat la cineva în studio, urcat cu o poză pe care o aveam eu în telefon.

Te gândeai că o să faci muzică sau sperai că vei face altceva?

Nu, știam sigur că voi face muzică. Pentru mine de când am mers pe drumul ăsta nu există eșec, nu există un plan B, și sunt sigur 100% că ceea ce am visat de mic copil o să se întâmple, pentru că s-au mai întâmplat lucruri în timp.

La tine în familie se cântă?

Din câte îmi aduc aminte de la părinții mei străbunicul meu cânta la vioară, avea una acasă foarte valoroasă de la Stradivarius, dacă țin minte bine. Era vioara aia culcată pe dulap pe care nu trebuia să o ating.

Cânți la vreun instrument?

Nu cânt dar mă mai descurc să găsesc acorduri pe clape când compun.

Care a fost prima ta piesă scoasă?

A fost în colaborare cu Keed din Șatra Benz și Matteo se numește “Dar-ar Naiba #Racatan” și a fost o experiență extrem de plăcută, eram efectiv ca un copil într-o lumea de acadele, ca să zic așa. Eram atât de fericit cu ce se întâmplă încât nu știam ce să fac dar mă simțeam stăpân pe mine, ziceam că asta trebuie să fac.

Piesa a fost pe radio sau te-ai auzit pană acum la radio?

Piesa aceea nu a fost dar m-am auzit pe radio și a fost extrem de frumos. Mai multe piese au fost, și cu Dominicana, și cu “Umblă sufletul” și “Ultima oară”, a fost difuzată și la “Bravo, ai stil”, cu fratele nostru Fed, Bănuță și Triplusec, adică am gustat din micile bucurii ale industriei dar încă mai am mult de muncit….

În cât timp s-au întâmplat aceste lucruri?

Eu la Matteo sunt la studio de 5 ani. Nu pot să spun că m-am bucurat de succesul ăla și visez la el dar am avut parte de concerte, îi mulțumesc lui Dumnezeu, după ce am lansat piesă “Nu ești tu”, am fost la baluri de boboci, îmi cântam propriile piese, copii îmi cântau piesele. Dar concerte mari cu mii de oameni, acum 2 ani, de revelion am cântat în fața a mii de omeni, la început erau 10 persoane la începutul concertului și apoi în 20 de minute era piața plină, tot orașul închis. A fost ceva de vis.

Când nu faci muzică ce faci?

Dorm, joc baschet, deși am avut o accidentare… Mai ies cu prietenii, la sală, am avut multe sesiuni de studio.

Se vede în videoclipul “Dominicană” că ai fost la sală…

Am corpul pe care îl am este datorită faptului că am făcut sport de mic copil.

În pandemie ți-ai descoperit și alte pasiuni?

În pandemie m-am descoperit mai mult pe mine, fix cum a început pandemia s-a terminat și o relație, care s-a terminat frumos. M-am descoperit, pot spune că m-am maturizat, mi-am dat seama ce vreau de la mine și ce vreau să transmit oamenilor prin muzică, prin gesturile și prin faptele mele. Ce-mi doresc eu e că vreau să fac muzică și că toată România să mă audă. Fac și Tit Tokuri, sunt activ pe toare rețelele de socializare care sunt în vogă, mă bugur că am o comunitate extrem de strânsă și frumoasă. Țin minte, la un moment dat, că am fost difuzat un cover de-al meu- “Let me down slowly” pe Virgin Radio și ascultătorii aveau de ales între original și coverul meu. Și toată comunitatea mea m-a susținut, a fost difuzat coverul meu. Iar la câteva zile după ce s-a terminat concursul meu fanii mei încă dădeau mesaje cu numele meu. Pe calea astea chiar le mulțumesc.

Cum se numesc cei din comunitatea ta?

Cred că găbișori.

Povestește-ne de piesa “Dominicana”….

Este făcută de un an de zile, am făcut modficari pană în ziua în care am lăsat-o. Suntem freek control. Am filmat videoclipul acum patru luni, însă în ziua respectivă am filmat mai multe videoclipuri. Și peste două săptămâni am primit mesaj de la regizor că s-a ars hardul și că am pierdut videoclipul. Și a trebuit să mai filmăm încă o dată, a fost o mare nebunie dar a ieșit ceea ce a ieșit. Ne bucurăm de succesul pe care îl are.

Era diferență între videoclipuri?

Singură diferența era de o cămașă, că nu am mai avut cum să o luăm. A făcut Jador un Tik Tok pe piesa asta, ne gândim că poate va deveni un imn pentru Survivor. Vin ei de acolo, poate plec eu, cine știe pe unde te duce viață…

Ți-ai dori să te duci?

Sincer, da, aș vrea să merg pentru că sunt omul care vrea să facă față multor provocări. Și aș avea de demonstrat multe lucruri, lumea încă nu mă cunoaște așa cum ar trebui să mă cunoască, dar au tot timpul la dispoziție.

Dar la un show muzical precum “Te cunosc de undeva” te-ai duce?

Cu mare drag, când e vorba de cântat… prin asta trăiesc. Când e vorba de cântat…la orice oră din zi și din noapte.

Te opresc fanii tăi pe stradă? Asta dacă nu mergi cu mașina…

Sunt un om modest, am crescut la țară timp de 6 ani pentru că părinții mei nu aveau bani să mă întrețină, merg și cu metroul, chit că mai fac banii mei. Le spun fanilor mei că dacă mă văd pe stradă să vină să facem poze. Pentru că sunt unii care scot telefonul pe ascuns și se fastacesc. Eu mi-aș dori din toată inima să vină să discutăm, să facem poze.

Ce urmează pentru tine?

Am un album pe care urmează să-l lansez, nu știu când exact. Încă se conturează colaborările și vreau să fie și cu prieteni, cu frații mei de la Mattman music și cu artiști exteriori pentru că vreau să fac muzică cu cât mai multă lume cu care îmi da un vibe bun. Albumul se numește “Aproape eu”, încă nu știu câte piese o să aibe și sper să-l audă cât mi multă lume.

Ce-ți mai dorești anul acesta? Ai făcut multă muzică și mă gândesc că poate ți-ai dori și o vacanță….

Nu mi-aș dori o vacanță… Mi-aș dori o vacanță dacă aș merge cu toți de la studio pentru că am un vibe foarte bun cu ei și ne simțim foarte bine. Îmi doresc să revină concertele. Eu fac muzică pentru a cânta în fața oamenilor și să mă hrănesc cu vibe-ul lor. Dacă eu fac muzică de șase ani și nu pot să le-o ofer oamenilor că să mă hrănesc cu energia lor o să ajung să înebunesc. Sper să merg la concerte, să mă văd cu găbișorii mei și să facem haos, să ne distrăm.

Te consideri un tip nonconformist?

Sunt cel mai zăpăcit om și îmi place asta. Am crezut la un moment dat că este un defect. Am învățat să mă bucur de defectele mele și să le iau că pe un avantaj și nebunia asta a mea este ieșit din comun și îmi place să spun asta despre mie față de gloata asta de oameni.

Ești singur la părinți?

Mai am o soră mai mică, pe care o iubesc foarte mult, care este dansatoare, a făcut dansuri la Trouble Crew, eu am dus-o pentru că am făcut dansuri înainte de a face muzică, și mi-am dorit să fie în lumea asta de artă.

Ai tăi te-au susținut în ceea ce faci? Au crezut în tine?

Nu și poate o să fie supărați când o să audă asta dar știau cu ce “se mănâncă chestia asta”…erau pe mentalitatea “copilul meu trebuie să termine o școală, să facă o facultate și când o termină să-i dea cineva un job bine plătit în societate”. Doar că vremurile se mai schimbă, eu cum sunt nonconformist și nebun chiar am avut o mare discuție cu ei când am terminat clasa a XII-a pentru că am intrat la o facultate în Anglia pe bursă, la Management Turistic și comercial. Am stat o săptămână, am mers o zi la facultate dar m-am speriat, era ca în filmele americane. Am zis că eu vreau să fac muzică deși ei voiam să fac facultate. M-am certat cu ei, am stat un an pe bară, acum sunt la altă facultate, la Dimitrie Cantemir, tot pe management turistic și  comercial. Au început să creadă în mine când au văzut anumite rezultate, când erau opriți pe stradă și li se spunea că le-au văzut băiatul la tv, l-au auzit la radio… creștea inima în ei. Va dați seama că voiau pentru băiatul lor o siguranță, și eu le spuneam de o siguranță pe care nu puteam să le-o ofer. Și ușor, ușor…s-a concretizat ceva…

we ❤️ music

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT