Interviu: MR. VIK “Am început să fac muzică de la 14 ani”

we ❤️ music
Pe 15 iunie s-a lansat o colabrare specială: videoclipul piesei "Maribella", MR. VIK feat. Alex Mica.

WeLoveMusic a stat de vorbă cu MR. VIK, pe numele său Vasvary Victor Emanuil, despre această nouă piesă, videoclip dar și colaborarea cu Mica. Ce am aflat puteți afla în continuare din interviul exclusiv oferit.

WeLoveMusic: Salutare! Cine este Mr. Vik?

Vik: Sunt născut în Satu Mare, din părinţi arhitecţi, numele meu adevărat este Vasvary Victor Emanuil, Mr. Vik creşte ca împătimit al muzicii hip-hop. La vârsta de 14 ani am format cu un prieten prima trupă de hip-hop, reuşind să ne facem remarcaţi pe plan local. Urmând tradiţia familiei, am studiat arhitectura, dar ajung înapoi în lumea muzicii şi a producţiei muzicale, compunând de-a lungul timpului pentru mulţi artişti cunoscuţi.

Ai lansat piesa “Maribella” împreună cu Alex Mica. Ce-mi poți spune despre aceasta?

Am încercat să adaptăm un stil, să zic așa, oriental, făcut în spaniolă. Am păstrat elementele balcanice, dar totuși am folosit limba spaniolă pentru piesă asta ca să umblăm în zona asta internațională. Este o piesă de vară, caldă, de stare, ca să zic așa. N-am mai lucrat cu Alex Mica pană acuma, a fost o idee pe care am avut-o cu Marius China, de la Sprint Music, după ce am ascultat piesa în demo. Și ne-am gândit că se potrivește cu Alex Mica, care se știa cu Marius și așa am început colaborarea. I-am trimis, i-a plăcut, am tras vocile și cam atât. A fost ceva rapid, piesa e de trei săptămâni făcută.

Ați filmat și videoclip la ea?

Da, s-a filmat și videoclip la ea pe care îl vedeți deja pe Youtube. Un videoclip de stare, am încercat să ne ducem într-o zonă exotică, cu fete, palmieri. Am filmat cam o zi, a venit Alex Mica de la Timișoara, a stat câteva zile, ne-am cunoscut. Eu cu el m-am întâlnit într-un studio acum niște ani, dar n-am avut colaborări. Ne-am cunoscut prin piesa asta și am mai făcut una pe care o vom lansa după aceasta. Este tot în genul acesta, cu un vibe bun.

Tu ești din Satu Mare și vii la București din când în când…

Ideea e în felul următor, eu acum stau în Câmpina, soția mea este Tamy, e cântăreața și ea, iar de când avem copilul, care are 5 ani ne-am mutat la Câmpina.

Sunteți o familie muzicală, cântă și el?

Are o latură muzicală…cântă, dansează. Din doi artiști nu putea să iasă altceva.

Spune-mi te rog, cum ai început tu să cânți?

Eu am început demult, prin 1998 și am început cu hip-hop. Am început pe la 14 ani și am făcut o mișcare destul de mare în Satu Mare cu hip hop ul, am fost cu Pasha Man, cu Zale, mai mulți. Am 38 de ani, am fost plecat o perioadă și am locuit în Ecuador după aceea am fost în Brazilia și am început să prind genul reggaeton, cu artiștii de acolo. După aceea când am revenit în țară m-am întâlnit cu Tamara, ne-am cunoscut pe internet, am vorbit o lună și după aceea am rămas acolo, am revenit la București, am făcut un studio, am făcut piesa Cocktail, am trimis-o la Marius și așa a început proiectul ăsta Mr Vik.

Cine te-a botezat cu acest nume?

Numele vine de la cum îmi ziceau prietenii, domnul Vic, de la Viktor și așa mi-a rămas.

Ce altceva în afară de muzică mai faci?

Eu sunt arhitect la bază, am făcut arhitectură. Mă trag dintr-o familie de arhitecți. Mama a cântat într-un cor, a cântat la pian și am fost înconjurat de muzică. Am două surori dar doar eu fac muzică.

Când ai început să ai succes?

În anul 2015 proiectul ia amploare prin “Cocaine”, prima piesă de mare succes ce depăşeşte 11 milioane de vizualizări în mediul online, urmată îndeaproape de “Balkaton”, single lansat în 2016 ce se bucură de succes atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional. Numele de “balkaton” nu se limitează la a fi numele single-ului, ci reprezintă şi numele stilului original pe care artistul şi-l impune în lumea muzicii. Pe final de 2016 am lansat o piesă cu aer super fresh, intitulată “Brasil Tropical”. Anul 2017 aduce, din partea prolificului artist, o serie single-uri şi colaborări interesante precum “Pom Pom”, “HeadShot” feat. Akcent, Pack the Arcade & Kief Brown, “Combinou” feat. Julio Rocha, “Alty Alby” feat. Shady şi “Monalisa” feat. Tamy.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
we ❤️ music

CONTACT