LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.
matteo

we ❤️ music

Interviu: Matteo: “Poate te mai schimbă succesul dar nu uiți de unde ai plecat”

De la începutul lui 2020 viața particulară și profesională a lui Matteo s-a schimbat. A devenit tată și a lansat pe piață mai mulți tineri talentați de care veți mai auzi. Despre aceste lucruri am stat de vorbă cu solistul la studioul său de înregistrări și iată ce a aflat WeLoveMusic pentru voi.

WeLoveMusic: Pentru început vrem să știm de unde vine numele de scenă. De unde Matteo?

Mateo: De la bunica mea, Dumnezeu să o odihnească, ea la un moment dat a avut legături cu niște italieni. Era fericită cu mine, cu nepoțelul și ei au întrebat cum mă cheamă. Și ea le-a spus Matei, iar ei au zis Matteo, că noi suntem italieni. De atunci toată familia a început să-mi zică Matteo. Și când a trebuit să-mi găsesc un pseudonim pentru scenă cel mai la îndemână mi-a fost să pun Matteo. Plus că e cumva o moștenire de familie.

Puțini știu că ai mai multe nume și am vrea să știm de ce ai atătea?

Da, mă numesc Vasiliu Matei Anton Eugen Aurel Ioan Florentin. La noi în familie trebuia, de fapt, să am numele tatălui, pe care îl și am, Florentin. Dar a sărit și bunicul că trebuie să port numele lui, de fapt, așa l-am căpătat și pe Anton. Mama care m-a ținut 9 luni a ținut morțiș să mă cheme Matei, ăsta să fie numele principal. Și apoi cum se poartă, dacă ai un naș să porți numele lui iar el a venit cu celelalte trei nume.

Ce ai făcut perioada asta în afară de faptul că ai lansat niște băieți talentați?

Nu am lansat doar băieți talentați, te referi la Gabi Bagu și Andrei Bănuță, am avut proiecte muzicale, asta pe plan de studio. Am făcut din Mattman Music un centru de creație, un loc în care se țin foarte multe sesiuni. Se adună artiști din toate celelalte studiouri. Știi că pană acum erau găștile Ha, Golden sau Mattman- e mult spus găști că nu ne bateam între noi… găști muzicale și am reușit să spargem barierele astea, cred că ne-a ajutat și virusul ăsta. Ne mai având concerte ne-am concentrat pe creație. Să facem muzică și ne-a ieșit.

Dacă nu mă înșel ultima piesă lansată în colaborare cu cineva a fost “Barcelona” cu Andra și Dony…

Da, iar acum am lansat cu Gabi Bagu videoclipul piesei “Dominicana”. Însă după Andra și Dony am lansat “Aragabumba”, piesa mea solo. Știu piesa grecii, pentru că a intrat pe un radio din Mykonos. Piesa nu are videoclip, e în engleză și clar o ia pe urma celorlalte, “Panama” și “Constantine” și uite că se mai abate din drum.

Tocmai bine pentru că încep concertele… Înainte de pandemie aveai succes cu piesa “Panama” în toată lumea…

Da, era fresh în topurile din Japonia…”Panama”. Inainte de pandemie eu trebuia să merg la o emisiune foarte mare din China, un fel de “Masked Singer” și au întârziat actele, am trimis târziu ce trebuie și nu am mai avut cum să ajung acolo. Și ce bine, că fix la începutul anului când trebuia să fiu eu în China a început acolo cu Covidul. Marele meu noroc e Mattman Music, dar marea mea realizare este Mia, fiica mea și a Elenei și îi mulțumesc bunului Dumnezeu că am avut timp să stau cu ea. S-a născut pe 24 ianuarie 2020 când eu trebuia să fiu în China. Și mă uităm la știri cum spuneau că s-a închis Bejingul și toate orașele.

O faci cântăreață pe cea mică?

Are o personalitate atât de puternică, încât pot să o fac eu ce vreau dar tot va face ce vrea ea. Știe toate piesele, e un deliciu, cântă singură.

Te vedeai tată acum câțiva ani?

Dacă mă întrebai acum câțiva ani spuneam că nu mă văd tată, că-s făcut doar pentru muzică.

Îți aduci aminte cum ai debutat în muzică?

Am debutat cu o piesă a Loredanei, “Depărtare”. A mai fost o piesă cu Wassabi, imnul Radio 21.

Tu când ai început să cânți?

Ca să fiu sincer nu mi-am dorit să cânt, puneam voci… Eu am fost producător muzical, am compus, am făcut orchestrații. Asta cu cântatul pe o piesă de-a Loredanei a fost îndemnul lui Velea și a lui Smiley. M-au luat și m-au dus la studioul lui Moga și au zis să pun o voce pe acolo. Ne-am descoperit noi între noi, eram o gașcă de prieteniii care acum fiecare are casa lui de producție. Acum colaborăm foarte mult între noi. Chiar dacă nu vorbim zilnic la telefon păstrăm legătură. Când pornim din același loc, ai aceeași pasiune și același țel, treci prin aceleași greutăți poate te mai schimbă succesul dar nu uiți de unde ai plecat.

Ai lansat zilele trecute “Dominicana” cu Gabi Bagu. Cum s-a născut piesa?

S-a născut într-un camp – tabăra de muzică. O săptămână întreagă de scris muzică de dimineață pană seara. Cum s-au născut și alte piese de succes. Pentru Gabi a fost campul de muzică, i s-a dedict acest eveniment și au venit de la alte studiouri să lucrăm. Ne-am adunat pentru el și Andrei Bănuță.

Cum l-ai descoperit pe Gabi Bagu? Știu că mai colaborezi și cu alți puști talentați…

Pe Gabi l-a văzut Elena (partenera lui Matteo, n.r.) pe instagram, era o postare cu el care cânta un cover după Justin Bieber. M-a făcut atent timbrul lui vocal și l-am chemat la studio să facem treabă și de atunci e cu mine, colaborăm, facem treabă și învățăm unul de la celălalt. Andrei Bănuță a venit la un moment dat acum câțiva ani să-și cumpere o piesă de la noi, l-am auzit cântând și i-am zis că e piesa nepotrivită pentru el. Ba mai mult, i-am zis că vreau să fie cu mine în gașcă și nu trebuie să-mi dea bani pe nimic. Eu aleg lumea după factorul uman nu după talent.

Ce urmează pentru tine din punct de vedere muzical?

Fanii trebuie să se aștepte la un abum  reggae, 100% pe care urmează să-l lansez. Tot mă chinui să-l lansez, am multe colaborări frumoase cu Velea, cu Skizzo Skillz, cu Connect R, cu băieții mei de la Mattman. Albumul se cheamă “De la început” pentru că este un album de muzică reggae cu care am început și m-am afirmat eu. Este făcut în regimul în care făceam muzica la mine acasă. Albumul este făcut în proporție de 90 % de mine. El e gata de anul trecut…

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT