Am stat de vorbă cu solistul despre proiectele sale și viața din perioada aceasta de pandemie.
WeLoveMusic: Ce face Liviu Teodorescu perioada aceasta, ce surprize muzicale pregătești?
Liviu Teodorescu: Pregătesc multă muzică. Tocmai ce am lansat pe streaming noul meu single, “Muzele”, alături de Manuel Riva, iar săptămâna asta urmează să apară clipul oficial, pe canalul meu de YouTube. Apoi, va veni partea a 4-a de LiTE Moments, așa cum am obișnuit oamenii în fiecare an, de ceva timp.
Când te-ai îndrăgostit prima oară de muzică?
M-am îndrăgostit de muzică atunci când m-am îndrăgostit prima oară de o fată. Am dedus că muzica e o modalitate ușoară de a cuceri, dar în timp am ajuns mai bun la muzică decât la a cuceri fete. Norocul meu, că nu știu altfel ce se alegea de mine.
Când ai știut că asta vei face în continuare?
Am mizat pe muzică de la început. Ai mei m-au dat la muzică de mic, ei au fost cei care au insistat la început să fac asta, pentru că li se părea că am talent. Ulterior, când am crescut, a crescut și muzica din mine și am realizat pe pielea mea că asta mi-e menirea.
Tatăl tău e actor. A inceract să te îndrume și spre teatru?
Da, m-a influențat și mi-am dorit la un moment dat, o bună perioadă de timp, să mă fac actor. Am studiat arta actorului 3 ani la Palatul Copiilor din București, alături de Virgil Constantin, un profesor extraordinar, de la care am învățat enorm. Dar, la un moment dat, muzica s-a ales pe sine prin mine și aia a fost. Actoria însă, așa cum am învățat-o eu, este o practică aproape spirituală, de care mă țin și astăzi.
Ai jucat în serialul “Pariu cu viața”. Ți-a plăcut experiența, ai repeta-o?
“Pariu cu viața” e o experianță care mi-a marcat adolescența în cel mai frumos mod. Am cunoscut celebritatea cu proiectul acesta și la vârsta aia chiar aveam nevoie de așa ceva. Aș repeta clar experiența artistică a unui proiect ca “Pariu cu viața”. Dar sunt alte aspecte care țin de mine ca adolescent, specifice unei vârste, de care îmi amintesc cu dragoste și cu nostalgie, dar care astăzi nu s-ar mai putea repeta, evident. “Pariu cu viața” a avut energia aia atât de vie pentru că noi înșine eram niște adolescenți neliniștiți și din neliniștea asta adolescentină și-a tras acest proiect cea mai mare parte de vitalitate. Acum, ne-am maturizat. Vigoarea mea, personal, se traduce diferit.
În ultimii doi ani ai compus foarte mult. De ce nu ai făcut acest lucru și înainte?
Pentru că nu am avut curajul de acum. Vorbeam la întrebarea anterioară despre vigoare. Acum, la mine, energia se traduce în curaj. Acum, am curajul de a face ce simt și know-how-ul să traduc asta în piese care să ajungă la mulți oameni. Am în spate cea mai tare casă de discuri, MediaPro Music, care are încredere necondiționată în propunerile mele și care mă susține orice ar fi.
Cu cine colaborezi în acest moment?
Cu Manuel Riva, cu el este cea mai proaspătă colaborare. Piesa noastră, “Muzele”, atinge niște performanțe care ne bucură enorm.
Ai lansat mai multe feat-uri surprinzătoare (cu Dorian Popa, Connect R), cum se nasc ele? Cum se naște o piesă bună?
O piesă bună este o piesă spontană și vie, care poate, în cuvinte simple, să exprime un adevăr și să genereze empatie. Cam așa aș rezuma eu lucrurile. Feat-urile se nasc din simpatia și respectul pe care artiștii și le poartă reciproc. Și, evident, din încredere.
Ai lansat melodia “Îți mulțumesc” care a făcut multe “victime”. Cum s-a născut piesa? Versurile sunt demențiale…
Piesa asta a fost ca un experiment la început. Mi-am propus provocarea de a scrie un cântec cu un subiect total atipic, dar care să nu deranjeze chiar atât de tare. Pe unii îi deranjează subiectul, le pare nerealist. Însă subiectul ăsta e tot ce vrea o femeie să audă după o despărțire: să își găsească un iubit care, culmea, are și curajul de a-i lua apărarea în fața fostului și de a o proteja de acesta. Dar acum rămâne întrebarea: a trecut ea peste fostul, cu adevărat, sau nu?
Ți-ai surprins iubita cu o melodie prin care ai cerut-o de soție. Aceea piesă o vei lansa sau a fost doar o joacă?
Da, îți spun aici, în exclusivitate, că voi lansa curând și piesa aceea. Am vrut să o țin pentru mine și să o las în forma actuală. Dar mă întreabă prea multă lume de ea și atunci trebuie să schimb puțin traseul.
Cine îți ascultă piesele înainte de a le da drumul? Cu cine te sfătuiești muzical?
Am câțiva prieteni producători cărora le arăt, casa mea de discuri și familia. Cam ei sunt cei de care chiar țin cont.
Știm că fratele tău a încercat și el să cânte. O mai face?
Fratele meu este prea deștept ca să cânte. Are activități care țin de matematică, fizică și este și angajat într-o companie mare de IT. Deci, trust me, cântatul nu i-ar fi exploatat potențialul adevărat. Nu cred că mai are asta în plan, poate doar în joacă.
Ce ai pierdut și ce ai câștigat în pandemie?
Am pierdut contactul cu ceilalți și am câștigat o libertate interioară care m-a făcut să realizez că “ceilalți” e doar un concept care se naște când ne trezim din somn și dispare când adormim profund. Suntem toți unul.
Ce îți dorești pentru următoarea perioadă?
Sănătate și putere de muncă. Îmi doresc ca lucrurile să revină la normal, evident. Dar așteptăm cuminți și va veni și clipa aia. Sunt sigur!