LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru

Interviu: Florina Constantinescu “Mi-am dorit tare mult să colaborez cu artiști internaționali și se pare că visul mi se va îndeplini curând”

we ❤️ music
Cântăreață și vedetă de televiziune TV, Florina Constantinescu a făcut slalom printre cele două cariere.

De curând a lansat un remix la „Faci din iarnă vară” și are noutăți și în cariera de tv, așa că WeLoveMusic i-a solicitat un interviu exclusiv.

WeLoveMusic: Bună, Florina! Ce noutăți ai în perioada asta?

Florina Constantinescu: Ultima noutate ar fi că sunt de curând, noua prezentatoare a rubricii Meteo, de pe TVR 1. Tranziția de la departamentul de Divertisment la cel de Știri mi-a adus noi provocări, dar m-a ajutat foarte mult experiența acumulată de-alungul anilor în televiziune.

Ce a fost prima oară? Dragostea pentru muzică sau pentru TV?

Pot spune că dragostea pentru artă, în general. Încă din clasele primare, am început să pictez, să dansez, să creez tot felul de momente și scenete pentru serbările școlare și bineînțeles, să cânt. Nu ratam niciun eveniment, adoram să apar pe scenă și să fiu în atenția publicului.

Când ai debutat în muzică?

În muzică am debutat în anul 2013 cu piesă “Moonlight”, compusă de Adi Cristescu și de Chris Mayer.

 Ai lansat de curând un proiect muzical. Cu cine ai lucrat?

După o pauză de 6 ani, pot spune că m-am relansat în plan muzical de acolo de unde am rămas, cu aceeași piesă: “Faci din iarnă, vara”, compusă de Dani Alexandrescu. Doar că acum am venit cu un remix, făcut de DJ LLP și proiectul muzical îmi poartă numele, am renunțat la pseudonime.

Cu cine ți-ai dori o colaborare muzicală?

Mi-am dorit tare mult să colaborez cu artiști internaționali și se pare că visul mi se va îndeplini curând. Lucrez la o nouă piesă, dar nu spun mai multe, nu vreau să stric supriza.

Ți-ai planificat anul acesta vacanță?

Momentan nu mi-am făcut planuri, dar oricum este destul de greu să te deplasezi, în actualele condiții, cu o familie așa numeroasă ca a mea: soțul, doi copii și părinții mei, care mă ajută cu cei mici. Probabil, la vară, vom merge la mare, în țară.

Ce ai pierdut și ce ai câștigat în izolarea aceasta?

Pot spune că am pierdut multe, în ceea ce privește business-ul familiei, acela de organizare evenimente artistice, concerte. Acest sector a fost închis încă de la începutul pandemiei și chiar și după un an lucrurile sunt în continuare incerte. Nu știm când vom putea relua evenimentele cu public. Dacă vorbim de câștig, cel mai mare a fost, cu siguranță, timpul petrecut în familie, în special alături de băieții mei.

Ce îți dorești pentru următoarea perioadă?

Îmi doresc, în primul rând, să fim cu toții sănătoși și să trecem cu bine peste această perioadă dificilă. Sper să revenim cât mai curând la normalitate, la libertate, să ne întâlnim, să ne îmbrățișăm și să ne zâmbim unii altora, fără mască. Și bineînțeles, în plan profesional, să reluăm proiectele pe care am fost nevoiți să le anulăm/suspendăm.

Îți mai aduci aminte când te-ai îndrăgostit de muzică? Dar de televiziune?

De muzică m-am îndrăgostit de mică, țin minte că aveam un casetofon pe baterii, cu care ieșeam în spatele blocului și le ofeream vecinilor concerte. De televiziune m-am îndrăgostit în 2003, când am pășit pentru prima dată în Televiziunea Română, pe platoul de filmare al emisiunii Surprize Surprize, moderată de Andreea Marin. Am rămas fascinată de tot ce se întâmpla acolo și mi-am spus că într-o zi voi lucra în această măreață instituție. 10 ani mai târziu, dorința mea a devenit realitate și am ajuns să fac parte din familia TVR.

Ce pasiuni ți-ai descoperit în pandemie?

Mi-am sărbătorit atât onomastica cât și ziua de naștere în pandemie, așa că am fost nevoită să învăț să fac prăjituri și torturi. Spre norocul meu, mi-au ieșit și aspectuoase și extrem de delicioase.

Te-a afectat pandemia? Ai avut coronavirus tu sau familia ta?

Din păcate, cu toate că am respectat măsurile de igienă recomandate și ne-am protejat, uneori chiar excesiv, nu am fost ocoliți de Covid 19. Întreaga familie a avut virusul, dar cu ajutorul lui Dumnezeu și sub atentă îndrumare a medicilor, ne-am tratat și vindecat, acasă, fără să fie nevoie de spitalizare. Pe copii nu i-am mai testat pentru că nu am vrut să-i supun acestui stres, și simptomele lor s-au limitat la lipsa poftei de mâncare. Ce au avut ei, în schimb, în toată perioada de izolare? Foarte multă energie și o veselie continuă, care ne-au imbunatatit enorm starea de spirit.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music

CONTACT