emy alupei

Interviu Emy Alupei: “Multă vreme nu am avut încredere în mine”

we ❤️ music

Chiar dacă a participat la “X Factor”, la “Survivior România” și “Bravo, ai stil! Celebrities”, Emy Alupei s-a făcut remarcată cu melodia “Nu mă uita”. Între timp a avut o mulțime de colaborări muzicale și ne-am propus să aflăm mai multe amănunte despre solistă și vedeta de televiziune.

WeLoveMusic: Când ai descoperit muzica și ce înseamnă ea pentru tine?
Emy Alupei: Muzica pentru mine înseamnă viață, sufletul meu, inspirația mea, aer, oxigen, prieten familie. Trăiesc prin ea, la un moment dat cineva mă întreba ce aș fi făcut dacă nu făceam muzică și am spus că poate m-aș fi făcut actriță. Dar tot nu aș fi ajuns la plăcerea aia ca atunci când faci muzică. O simt, e unică.

Când ți-ai dat seama că dorești să faci muzică?
La 12 ani mă uităm la tv la desene animate și cântau o piesă de care m-am îndrăgostit (ne fredonează puțin din ea). O cântăm în fiecare zi, toată lumea râdea de mine pentru că o cântăm prost, recunosc. I-am zăpăcit pe ai mei jumătate de an să fac canto, însă n-au vrut pentru că au zis că este un moft. Au spus că e greu, că ce meserie e asta, cum face fiecare părinte din ziua de astăzi. Și pînă la urmcă i-am convins să mă dea să fac canto și le-am demonstrat că asta este ceea ce-mi doresc să fac în viața asta.

alupei la bravo ai stil
alupeila bravo ai stil

Cei din familia ta nu au voce, nu sunt în domeniu?
Nu, mama a fost balerină, tată canotor, la fel fratele lui, canotor olimpic. Nașa mea, mătușa mea campioană mondială a luat aur la Sidney, Angela Lupei. Ar fi trebuit să mă duc la sport, dar nu-mi plăcea nimic. Nu mă reprezenta sportul.

Dar faci sport?
Da, fac box și fitness.

Am văzut că ai fost la Survivor unde ai făcut de toate acolo…
Da, efectiv nu aveam deloc încredere în mine. Toată lumea îmi spunea că sunt bună pe plan sportiv și nu m am așteptat să am rezltatele astea.

Dar de ce să n-ai încredere în tine?
Așa sunt eu, deși pare că am toată încrederea din lume, e doar o masca, un fel de acoperirea sentimentelor mele adevărate. Mulți zic că ar vrea și ei încrederea pe care o am eu un mine.

Te-ai întors din Republica Dominicană fără probleme de sănătate?
Da, am fost tanc.

Am observat că ți place să-ți vopsești părul sau sunt peruci?
Acum când vorbim la telefon, gen, sunt la vopsit părul. Mă fac violet.

Este o pasiune? La cât timp îți schimbi culoarea?
Îmi place, am fost 3 ani verde, neon, blondă, brunetă, însă culorile astea obișnuite nu mă reprezintă, mi se pare că nu mă vede lumea. Îmi afectează părul dar mă iubește Dumnezeu și mi crește la loc. Îmi place să mă vădă lumea, să fiu semafor ca să mă vădă lumea. Am avut probleme cu părul și multă vreme m-am vopsit la rădăcină și am făcut o alergie la decolorant și nu mai am voie să mă mai vopsesc la rădăcina și trebuie să las să crească. Să fiu cu rădăcina mea blonduță crescută. Restul să fie orice culoare îmi place.

la bravo ai stil
la bravo ai stil

Nu îți este dor de Survivor?
Foarte dor și când mă uit la tv, pentru că nu ratez niciun episod, trăiesc o nostalgie și sentimente puternice. În momentul asta aș pleca. Am stat 3 luni, am ajuns ultimii trei faimoși. Mă uit și nu pierd nimic. Îmi place foarte mult de Elena Marin. Mi se parte foarte bună chiar dacă toată lumea o atacă și da în ea nu mi se pare că e corect. Din ce văd eu, că nu sunt acolo să văd exact, față e foarte bună și pe traseu. Și foarte inteligentă. Nu am cunoscut o pînă acum.

În afară de muzică ce pasiuni mai ai?
Sunt cu hainele, să știu ce mi se potrivește. Îmi place să fiu un artist complet.

Ai fost la X Factor, ai lansat piesa “Nu uita”, însă ai stat un pic ascunsă în umbră. De ce asta?
Nu a fost intenția mea să stau ascunsă dar nu mă acceptă niciun studio de înregistrări. Nu avea nimeni încredere în mine, toată lumea mă descuraja. Bine, se mai întâmplă și acum lucruri din acestea. Dar le iau altfel, constructiv. Rădeau de mine la prima piesă și mă marginalizau la început, dar îmi asum. Toți avem un început cu toții nu trebuie să ștergem trecutul. Pentru că așa ațâțăm evoluția noastră umană, nimeni nu a plecat de sus, toți au plecat de la 0. Nu am stat ascunsă, nu am avut oportunitățile necesare și nici ai mei nu aveau încredere în mine ca să investească bani Pentru că meseria asta e foarte riscantă. Orice afacere e riscantă însă e foarte greu, dar important este să rămâi cu picioarele pe pământ, să nu uiți de unde ai plecat, să rămâi cu picioarele pe pământ la orice nivel ai fi și să știi să vorbești cu toată lumea de la mic la mare la fel. Să ți păstrezi cumpătul, să nu te lași să muncești, să nu te lași. Nu merge o piesă, nu merg două, trei, trebuie să meargă una pînă la urmă. Să fie ce trebuie, la un moment dat toată muncă da roade în orice domeniu.

Anul acesta ai proiecte speciale, te mai vedem pe undeva?
Încă nu e nimic punct la punct dar îmi doresc să mai vină lucruri. Mi îmi place mult la televizor îmi doresc să cunosc oameni noi, să lucrez cu camere cu lumini. Mă sunt cel mai bine, pentru că deși am emoții, le depășesc.

Ce ți doreșți anul acesta?
Să cresc și mai mult, să ajung unde îmi doresc, în vârf, cu ceilalți artiști de top.

iancu-sterp-si-emy-alupei
iancu-sterp-si-emy-alupei

Ai avut o colaborare anul trecut cu Costi Ioniță. Cum a fost experieța?
Prima colaborare cu artiști mari și m-a ajutat foarte tare. Și le mulțumesc fiecăruia în parte. Nu mă cunoșteam cu nimeni, doar cu regizorul Ceaușu mă știu din 2016 când mă susținea la X Factor

Pregătești ceva surprize muzicale?
Multe chiar, lucrez și cu Connect-R, o să mai fac cu el niște piese, cu George Hora, oameni minunați. Am piese dar trebuie să le găsesc conceptul și de clipuri, la ce mi se potrivește și ce mă reprezintă, nu vreau să fac ce face toată lumea. Vreau să fiu eu de la A la Z. Important e să ți placă ție ce faci și apoi celor din jurul tău.

Ce ar trebui să știe fanii despre tine?
Colecționăm pietricele, acum doar adidași. Am vreo 40 de perechi de adidași, tocuri nu port. Iubesc adidași.

Pe cine iubești?
Pe mama, tată, pe bunica mea de sus din cer. Cățelușii mei Bela și Solo și am un iepuraș.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
we ❤️ music

CONTACT