LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru

we ❤️ music

Interviu: Edward Sanda “Când am aflat că pe 1 iunie o să am concert, am sărit în sus mai ceva ca un copil”

Tânărul solist de 23 de ani este exemplul artistului care luptă pentru visul său și vrea să facă muzică. Aflați mai multe despre trecutul dar și prezentul lui Edward Sanda, pe numele său adevărat Sanda Dumitru Gabriel Edward, dar și despre viitorul său cu Cleopatra Stratan.

Ce am aflat de la el în interviul următor exclusiv pe care îl puteți citi în continuare.

WeLoveMusic: Ce faci Edward în perioada asta?

Edward Sanda: Stau mai mult timp în studio, dacă s-a dat stop joc așteptăm să înceapă concertele. Când am aflat că pe 1 iunie o să am primul concert, am sărit în sus mai ceva ca un copil. O să cânt la Mioveni, langă Pitești, abia aștept și o să le zic organizatorilor să mă țină vreo două ore pe scenă să simt energia spectatorilor.

Va fi primul concert după noile reguli?

Da, va fi cu distanțare socială, știu că nu o să fie ca la concertele obișnuite, cu oameni langă scenă o să fie delimitați, la distanță, cu mască. O să fie multe măsuri. De abia aștept.

Ți-a fost dor….?

De concerte, de energia aceea pe care o simțeai pe scenă… Pentru că de un an de zile am tot stat cu prietenii, cu familia. Am lansat și un album în pandemie, lansez și un EP – “Scântei în mintea mea”, mai am două piese de lansat. Și pentru cine așteaptă colaborarea anului, o să am o piesă cu Ioana Ignat…

Noi ne gândeam că vei avea una cu Cleopatara…

O să fie și cu ea după piesa cu Ioana Ignat care va fi la inceputul lui iunie, iar piesa cu Cleo va fi cam prin august. Sunt gata ambele piese dar trebuie să filmăm clip și să ne hotărâm, să vedem….

A dat “îndrăgosteala” în voi, și în tine și în Ioana. Poate faceți o piesă cu titlul asta.. n-a făcut nimeni?

Avem o surpriză în clip, ceva ce nu s-a făcut și o să aibe un impact mare. O să fie un clip diferit. Piesa cu Ioana e tot de dragoste, noi simțim că se ridică la nivelul așteptărilor.

În afară de muzică ce altceva mai faci?

Stau cu prietenii, mai merg pe la Randi pe acasă, mai gătim, mai facem câte un joc Fifa, mai tragem de fiare, s-au deschis sălile și merg la sală. La fel ca anul trecut, în ianuarie am mers la sală și s-au închis, la fel și anul ăsta.

Ai făcut cursuri cu Doinița Oancea, nu ți-ar plăcea să joci într-un film sau serial?

Încă nu, dar pentru cine citește acest interviu, nu sunt așa scump. Mi-ar plăcea să joc într-un episod din “Las Fierbinți”.

Am citit că te însori. Când se întâmplă evenimentul?

La vară. Încă nu s-a stabilt data exactă dar e adevărat. O să ne oficializăm relația dar n-am pus nimic la punct deși abia s-au relaxat ușor restricțiile. Dar pana la vară se mai schimbă ceva. incertitudinea asta ne dă multe bătăi de cap. Vrem să o facem aici la București, vor fi familiile noastre, prietenii. Noi ne dorim din tot sufletul să facem cu cei dragi, că nu ne dorim nuntă mare cu 400 de persoane, vrem mai relaxat, măcar cu 100. Urmărim cum evoluează situația.

Cleopatra va mai da la facultate?

Nu, anul acesta nu, o să se mute aici, are multe proiecte de care trebuie se se ocupe, și a hotărât să mai aștepte un an doi, pana știe exact dacă vrea să urmeze niște studii superioare și ce exact. Poate, din câte am vorbit, ar vrea să facă marketing, afaceri internaționale, ceva care să aibă legătură cu muzica. A renunțat la ideea de a face actorie, ea a făcut asta în timpul liceului și a zis și simte că vrea să se axeze pe cariera ei, să lanseze multe piese. I se potrivește actoria și o ajută în clipuri, se vede asta. Doar că lumea pe ea o știe cântăreață de când era mică.

Dar tu te-ai gândit să dai la o facultate?

Încă nu, pentru că știu bine ce vreau să fac, cum știam și acum câțiva ani. La mine a fost simplu, chiar m-am înscris la facultate, la agronomie. Am fost acolo și am zis că vreau să fac o facultate. Și am simțit o energie negativă. Așa că m-am axat pe muzică, am stat langă oameni talentați de la care am furat meserie.

Tu cum ai ajuns în muzică, câți ani aveai când ți-ai dat seama că vrei să faci asta?

Eu m-am născut în Baia Mare, am stat în Caracal 16 ani, acolo e acasă pentru mine. Am plecat de acolo imediat când am terminat liceul, și gândul meu era să mă fac artist. Și am zis că dacă nu-mi iese într-un an mă întorc acolo. Îmi făcusem acasă un home studio, țineam legătura cu Randi, mă mai sfătuia, îi mai trimiteam un demo, mă mai sfătuia, îmi zicea să-mi cumpăr scule, microfon…

Ai ținut legătura cu Randi?

Da, 6 ani de zile am vorbit pe facebook, am venit aici, am riscat tot. Eu nu m-am gândit la alt plan B, cum s-au gândit alți colegi de-ai mei. Să faci ceva ce ai o siguranță. Din fericire, am venit aici și am reușit. Am lansat multe piese singur. Când am venit în București am venit prin promisiunea altor artiști că aveau gânduri mari și mi-au zis să vin ca să se poată ocupa de mine. Am venit, într-un an nu s-a întâmplat mai nimic. Am mai avut concerte, e de apreciat, oamenii m-au ajutat cât au putut și nu o să-i vorbesc niciodată de rău. Eu am vrut mai mult. Am fost și la Moga, am stat de vorbă și cu el de vreo două ori in cateva luni dar am simțit că nu e locul meu acolo. Apoi m-am văzut cu Andrei, Randi la studio.

Cât a durat de când te-ai mutat pană ai devenit vedetă?

Am dat bacul, mi-am luat permisul și am plecat. Într-o vară s-a intamplat cam totul. Pană să mă lansez faceam piese în spaniolă de acasă, cu placă de 50 de euro și un microfon. Și cred că prima oară m-am dus la Antena Stars, singur și i-am rugat să mă bage în emisiune cu o piesă făcută de acasă.

Ai colaborat cu mulți și cred că o vei mai face…

Sunt mulți tineri și copii care îmi scriu că vor să facă muzică. Și chiar vreau să mă ocup de asta, deja mă ocup de Codruta Filip, vreau să mai găsesc. Ce am învățat eu să-i invăț și pe alții. Am niște idei de afaceri cu Cleopatra…

Ce urmează pentru tine, pentru voi? Un copil?

E prea devreme, însă peste 4-5 ani este bine, mi-ar plăcea pe la 30 de ani. Mi-ar plăcea ca muzica pe care o fac să ajungă la radio, mai important decât atât, la câți mai mulți oameni.

we ❤️ music

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT