LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.
Străin în țara lui - David Ciente x Irina Rimes

we ❤️ music

Când folclorul și EDM-ul se întâlnesc – ,,Străin în țara lui” – David Ciente x Irina Rimes

După succesul piesei ,,Ielele”, David Ciente și Irina Rimes colaborează din nou pentru o piesă de suflet: ,,Străin în țara lui”. Piesa cu influențe folclorice și producție contemporană, semnată David Ciente, o regăsesc pe Irina Rimes povestind despre sentimentul de înstrăinare, care poate încerca pe oricine, chiar și pe propriile meleaguri, versurile fiind culese din ,,Doina” lui Mihai Eminescu.

Instrumentalul a fost construit de David Ciente și Irina Rimes. Producția a fost realizată, de asemenea, de David Ciente.

,,Colaborarea cu Irina este și va rămâne foarte specială pentru mine, nu doar pentru modul simplu, frumos și natural în care interacționăm și lucrăm împreună, dar și pentru că m-a sprijinit activ să materializez un proiect la care deja munceam de câțiva ani și nu știam încă nici cum și nici când să îl lansez. De sunat, suna el ok încă de pe atunci, ușor timid și neînchegat, poate puțin prea sărac pentru o ureche mai pretențioasă, dar cu o misiune în spate, care prinsese deja un contur. Din creion, e adevărat, însă acest contur vag era clar trasat în jurul culturii românești străvechi, care cunoaște pentru prima dată mai de aproape ritmurile, bassline-urile și agresivitatea muzicii EDM. Era o vreme când parcă doar noi și încă câțiva credeam într-un proiect de genul ăsta. Irina l-a înțeles din prima. Acum, după un an de la prima noastră lansare, <<Ielele>>, suntem recunoscători milioanelor de oameni care o ascultă și o share-uiesc constant.

Astăzi lansăm împreună un NOU single, <<Străin în țara lui>>, care a luat naștere undeva la țară, unde ne-am lăsat inspirați de liniștea și peisajele de acolo, iar mai apoi de versurile poeziei <<Doină>>, scrisă de Mihai Eminescu.” ne spune David Ciente.

,,Îmi este foarte drag acest proiect, de la instrumental și până la versuri. Cred că am reușit să conturăm o piesă care respectă sunetele autentice și integrează, în același timp, noul. Iubesc muzica pentru versatilitatea ei și abia aștept să vedem cum se aude în concerte această piesă.” ne spune Irina Rimes.

David Ciente este unul dintre cei mai apreciați și talentați producători muzicali din România. Absolvent al Universității Naționale din București, David și-a început cariera în muzică ca instrumentist în trupe de muzică locale, pentru ca ulterior să se orienteze către producție muzicală. Acesta a colaborat cu artiști precum Alicia Keys, Selena Gomez, pentru care a produs piesa “Ring”, de pe album “Rare” al artistei, INNA, amintind aici albumul “Yo”, cu piesele “Ruleta”, “Nirvana” și “Gimme Gimme”, Shift, „Avioane de hârtie” și Lariss, “Dale Papi”.

Irina Rimes este unul dintre artiştii emblematici ai industriei muzicale din România, care şi-a pus amprenta asupra publicului şi topurilor radio şi TV prin stilul unic de interpretare, piese statement şi sute de show-uri live intense şi pline de emoţie. „Despre el”, „Cosmos”, „Pastila” și ,,ACASĂ” sunt cele patru albume compuse de Irina care includ hituri precum „Visele”, „Ce s-a întâmplat cu noi”, „Iubirea noastră mută”, „Bandana”, „Bolnavi amândoi”, „Nu ştii tu să fii bărbat”, iar colaborările cu artişti precum Guess Who, Carla’s Dreams, The Motans, INNA, Grasu XXL, Bruja sau Cris Cab, dar şi piesele compuse pentru Andra, Antonia, Nicole Cherry, confirmă versatilitatea sa. În 2022, Irina a lansat și mini seria de documentare „Pe drumul meu”, ce s-a bucurat de un real suport atât în mediul online, în special din partea fanilor, cât și în offline. De asemenea, artista a redevenit unul dintre jurații show-ului Vocea României, difuzat pe PROTV și a avut, conform audiențelor Media Forest, cea mai ascultată piesă a verii, „Ba ba ba – Inima mea bate”. Ultima sa colaborare alături de The Motans, pentru piesa ,,Gata de zbor”, se bucură atât de susținerea fanilor, cât și de cea a radiourilor. ,,Neiubita ta”, unul dintre ultimele single-uri lansate, are de asemenea, succes în rândul radiourilor și fanilor, iar recent, artista a lansat prima sa piesă în limba franceză, <<Changer>>.

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT