LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.

FILM

we ❤️ music

Tabăra de sculptură de la Chitila s-a încheiat. Cum arată rezultatele!

Timp de o lună și câteva zile, artiști consacrați precum Cristian Pentelescu, Panaite Chifu, Carmen Tepșan, Adrian Curcan și Corneliu Tache au lucrat și au dat viață blocurilor de marmură prin lucrări care acum însuflețesc și înfrumusețeaza orașul Chitila.

doua sculpturi
doua sculpturi

„Tabăra e organizată de Consiliul Județean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, în parteneriat cu Primăria orașului Chitila. Este prima tabără de sculptură pe care o organizăm și ne propunem că în fiecare an să facem una într-o altă localitate din județ. Am început cu orașul Chitila, pentru că aici am găsit un mediu bun pentru tot ceea ce presupune pregătirea și realizarea acestor lucrări, de la aranjarea blocurilor de marmură până la echipa care ne poate ajută să ducem la bun sfârșit tabăra. Lucrările vor rămâne în patrimoniul județului Ilfov și al orașului Chitila. Apoi, când artiștii își vor fi desăvârșit operele, vom face demersuri la Ministerul Culturii pentru a primi avizul de amplasare a acestora în locurile solicitate de primărie”, a declarat Alexandrina Niță, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov.
Foto Jurnalul de Ilfov ediția de print.

scupltura
scupltura

Cine sunt cei cinci scupltori?
Cinci scultpori mari au împodobit orașul. Va spunem cine sunt ei și cum se numesc sculpturile lor: Cristian Pentelescu (61 de ani) – “Coloana”, Panaite Chifu (68 de ani) – “Singuri printre nori”, Carmen Tepșan (62 de ani) – “Protector”,

inca una sculptura
inca una sculptura

Adrian Curcan (70 de ani) – “Poartă Universului”, Corneliu Tache (75 de ani) “Cascadă Lucia”

CONTACT