LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
shaz - esti roman daca

Shaz a lansat o piesă manifest – “Ești român dacă…”

we ❤️ music
SHAZ a lansat miercuri, 1 Decembrie, piesa #EștiRomânDacă..., însoțită de un videoclip filmat în peste 7 orașe din țară, o melodie despre fiecare dintre noi, în care și tu te vei identifica, marcând într-un fel cel puțin aparte Ziua Națională a României.

Cu inspirații de la Muse la Porcupine Tree, SHAZ se laudă în prezent cu un album de 19 piese în regim propriu, de la producție muzicală la filmare de videoclip și cu o piesă licențiată în Australia. Piesa Ești român dacă… e un featuring cu DJ Undoo, un artist cu o reputație impresionantă în peisajul hip-hop românesc, iar pe aceștia din urmă legăndu-i o prietenie de mai bine de 15 ani.
”Ești Român dacă… e o piesă manifest care satirizează românismul patriotard, fals, abuzul de statut, opulența de carton, duplicitatea și, în general, tot ce avem noi mai “bun” ca popor.”, au declarat artiștii.
“Încă de când am scris-o, acum 2 ani, nu ne-am gândit la altă dată mai bună pentru lansare decât 1 Decembrie. Piesa își dorește să se constituie într-o introspecție autoironică, deoarece tuturor ne place să arătăm cu degetul cocălăria și cutumele care ne fac celebri peste tot în lume, dar, dacă le analizăm pe toate, observăm că oricine dintre noi a căzut în plasa asta la un moment dat.” a mai completat solistul trupei SHAZ.
Textul redă o serie de vignette amuzante, dar și subiecte mai dureroase, de care nu ne putem detașa, căci toate ne definesc ca popor. Este deja celebra paradigmă românească “sistemul e de vină” care, privită din celălalt unghi ne spune că din acel “sistem” de care ne dezicem, tot români de-ai noștri fac parte și dacă ne dorim cu adevărat o schimbare, ar trebui să începem cu noi înșine. Această concluzie apare în ultimul vers spune exact asta: “ultima soluție – propria revoluție”, adaptând o sintagmă celebră.
Filmările videoclipului piesei Ești Român au avut loc în locații special alese, cu o producție proprie impresionantă din punct de vedere logistic, adunând 14 zile de filmare și au filmat în București, Brăila, Iași, Otopeni, Cluj-Napoca, Craiova, DN1.
“Întrucât toate clipurile noastre sunt produse tot de noi, pe măsură ce am scris textul, a trebuit să ne gândim cum putem ilustra versurile filmând în locații reale, credibile, identificabile. De exemplu, când vorbim de ura bucureștenilor către moldoveni, olteni, ardeleni, am luat decizia să călătorim 1600 de km doar pentru a filma fiecare cuvânt în orașele cele mai importante din provinciile românești. Refrenul piesei este filmat cu toată trupa cântând pe o platformă în mișcare care colindă capitala, fiind o trimitere către parada de Ziua Națională. Nu este o bagatelizare a paradei în sine sau a celei mai importante zi din an pentru români, însă vrem să transmitem că, după ce s-a întâmplat în ultimii doi ani, ar trebui să fim mai reținunți cu accesele de mândrie națională și să lucrăm mai mult la noi înșine.”, au spus cei din trupa SHAZ.
Single-ul „Ești român dacă” este lansat sub egida SHAZ, piesa fiind produsă în studioul Fast Track Studio, iar versurile poarta semnătura artistului Ștefan Mureșeanu.
Facebook: https://www.facebook.com/shaz.oficial/
Instagram: https://www.instagram.com/shaz.oficial/

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
we ❤️ music

CONTACT