LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.
paula hriscu

we ❤️ music

Paula Hriscu, artista cameleon a lansat “Miorița fetelor”, o baladă colind

Interpreta de muzică populară Paula Hriscu a început luna sărbătorilor, a colindelor și a bucuriei nașterii Mântuitorului, trăită alături de cei dragi, cu un cântec foarte vechi în istoria noastră populară. Încărcată de simboluri din folclorul românesc, "Mă luai, luai" este o colindă larg răspândită în Transilvania. Cântecul este, totodată, presărat cu accente din mitologia noastră, cum ar fi o reinterpretare a mitului Zburătorului.

Numită “o veritabilă Mioriță a fetelor” de către reputatul scriitor și folclorist Dorin Ștef, această baladă arată valoarea inestimabilă a moștenirii folclorice pe care o avem și este interpretată de fete, în special la șezători, întrucât, în tradiția populară, colindatul este o îndeletnicire a cetelor de feciori.

Paula Hriscu: “Pentru mine, este o mare bucurie și o onoare să studiez simbolurile noastre populare, iar apoi să le pun pe muzică. Am ales să cânt această colindă-baladă, ” Mă luai, luai”, din momentul în care am descoperit-o, nu mai știu când s-a întâmplat asta, dar știu că am fost cuprinsă de o trăire parcă din trecut. Atunci când cânt acest cântec parcă nu mai sunt eu, trăiesc această poveste de parcă ar fi a mea, sau poate e a mea. Am îndrăznit să schimb câteva pasaje pe parte de linie melodică și nu pentru că a trebuit, ci pentru că așa am simțit.”

Acest proiect plin de simboluri, care semnifică frumusețea româncei, virginitatea, tăinuirea, suferința sau moartea și plin de o sensibilitate aparte a fost realizat în colaborare cu Ovidiu Szilaghi.

Paula Hriscu: “Omul cu care colaborez de foarte mult timp este Ovidiu Szilaghi. El este cel care se ocupă de aranjamentul orchestral în cântecele mele. Este un muzician plin de idei frumoase și constructive, omul care deja îmi cunoaște stilul și știe ce îmi doresc din punct de vedere muzical, este un prieten bun și râdem foarte mult atunci când facem pauză. De realizarea acestui proiect s-a ocupat producătorul meu, Nicoleta Ioniță, iar imaginile îi aparțin lui Radu Mocanu.”

“Miorița fetelor”, pe Pietrele Doamnei

Videoclipul baladei a fost filmat în peisajul spectaculos pe care îl oferă Munții Rarăului și aduce o bucată din priveliștea fascinantă a Pietrelor Doamnei. Locul nu a fost ales întâmplător, ci pe măsura sensibilității baladei. Rezervația Naturală Pietrele Doamnei-Rarău este o arie protejată care fascinează, în care se împletesc mitul și realitatea. Cea mai cunoscută legendă a locului este cea care amintește de domnița Elena, soția lui Petru Rareș, domnitorul care a dat numele “Rarău” munților de aici. Domnița și fiica ei au scăpat de năvălirea turcilor datorită prăvălirii unor stânci.

Paula Hriscu: “Frigul nu ne-a făcut față la cât de dornici am fost să filmăm, ba chiar ne-am bucurat de viscolul din munte care, la un moment dat, îmi tăia respirația, era nevoie de ninsoare pentru minunatele cadre care au ieșit asa cum am dorit cu toții, iar Dumnezeu ne-a ascultat ruga. Și vă imaginați ce escaladări

am fost nevoiți să facem, cei care cunosc zona, este și foarte iubită de alpiniști, știu că nu e tocmai ușor să cari tot echipamentul și ținutele valoroase în spinare, până sus. Îi mulțumesc domnului Gheorghe Căpușan pentru ținutele valoroase și autentice pe care Vlad Cozma, actorul din videoclip, le-a purtat. Oricât de greu e un lucru, dacă rezultatul este pozitiv și oamenii care mă urmăresc se regăsesc prin ce le dăruiesc muzical, nici nu mai contează cât de greu a fost drumul.”

Nicoleta Ioniță, producător: “Dacă nu e aventură, nu e clip cu Paula. Dincolo de amuzamentul de acum pe marginea efortului de la realizarea acestui clip, colinda de o valoare inestimabilă în moștenirea noastră culturală arată, pe lângă povestea populară reinterpretată, și maturitatea artistică a Paulei Hriscu. Totodată, la fel ca în celelalte proiecte muzicale, promovează locuri minunate pe care România le are”.

Lansarea colindei “Mă luai, luai” vine la scurt timp după încheierea turneului de succes pe care Paula Hriscu l-a susținut în zece dintre Statele Unite ale Americii și anunță alte cântece și proiecte-surpriză.

Artista Paula Hriscu, una dintre cele mai îndrăgite și vizualizate interprete de muzică populară din România, poate fi urmărită pe pagina sa oficială de Facebook, Paula Hriscu Official HPA, pe contul său de Instagram, @hriscupaula și pe canalul oficial de YouTube, Paula Hriscu.

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT