LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
miriam

Miryam, Letiția Moisescu și Dan Helciug participa la Eurovision! Cine sunt ceilalți concurenți?

we ❤️ music
O semifinală cât un concurs internațional, așa se prezintă line-up-ul Eurovision România, după încheierea etapei de preselecție. Astăzi, 23 decembrie, juriul de specialiști a anunțat cele 45 de piese calificate în prima fază a semifinalei. Compozitori din România, Republica Moldova, Marea Britanie, Slovenia, Irlanda, Islanda, Belgia, Suedia, Ucraina, Spania, Canada, SUA și interpreți din Italia, Bulgaria, Croația, Germania și România se vor întâlni în prima etapă a Selecției Naționale.

Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu, jurații ediției din acest an, au decis ca următoarele piese să intre în Selecţia Naţională:

Nume, prenume Titlu piesa

Alex Parker & Erik Frank & Bastien Best of me

Aldo Blaga Embers

Alexa Hoodies and cold nights

Alina Amon Without you

Ana Lazăr Youngster

Andra Oproiu Younique

Andrea Stocchino Avere paura

Andrei Petruş Take me

ARIS Do Svidaniya

Ayona Iordănescu Let me come to you

Barbara Hypnotized

Bogdan Dumitraş Sign

Carmen Trandafir Măşti

Cezar Ouatu For everyone

Ciro De Luca Imperdonabile

Claudia, Minodora, Diana România mea

Dan Helciug 241

Dora Gaitanovici Ana

Eliza G The other half of me

Eugenia Nicolae Doina

Fabian Ferrara That way

Forţele de muncă Hai afară, frate!

Gabriel Basco One night

Giulia-Georgia Beiliciu Find your way

Ivelin Trakiyski Neverending

Jessie Regret

Kyrie Mendél Hurricane

Letiţia Moisescu Mirunica

Leyah I’ll be fine

Mălina Prisoner

Miryam Top of the rainbow

MOISE Guilty

Oana Tabultoc Utopia

Olivia Miheţ Fragile

Othello You’re worthy

Outflow Running in circles

Petra Ireligios

Popa Roberta-Maria Indigo

Romeo Zaharia Until the fight is over

Silvia Costache Save me

Sophia Beautiful lies

Stelian Remember

VANU Never give up

Vizi Imre Sparrow

WRS Llamame

Semifinala Selecției Naționale se încheie pe 12 februarie, cu un show transmis în direct de TVR

Melodiile care au trecut de etapa preselecției vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul și telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului.

În acest sens, echipa Eurovision România va organiza, în luna ianuarie, o sesiune de înregistrări într-unul dintre studiourile TVR, pentru cele 45 de piese. Acestea vor fi difuzate pe canalele Televiziunii Române și online, pe siteul oficial eurovision.tvr.ro, pe canalul TVR de Youtube și pe pagina de Facebook Eurovision România, la începutul lunii februarie.

În premieră, fanii își vor putea vota favoriții pe pagina oficială Facebook, unde pot salva cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei. Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în cadrul căruia juriul de specialiști va alege doar zece piese pentru marea finală.

Ultimul act al competiției va avea loc pe 5 martie, când vom afla și numele reprezentantului țării noastre în concursul internațional Eurovision, care va avea loc în perioada 10-14 mai 2022, la Torino, Italia.

Toate informaţiile privind modalitatea de înscriere și organizarea concursului sunt prezentate în Regulamentul Selecţiei Naţionale, disponibil pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro.

Despre Eurovision:

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022.

41 de țări s-au înscris la ediția cu numărul 66 a concursului internațional:

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
we ❤️ music

CONTACT