LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.

we ❤️ music

Interviu: Sianna “Pentru mine fiecare piesă e ca un copil, fie că e cântată de mine sau de un alt artist”

Sianna sau Sîrbu Ana, pe numele ei devărat, nu este doar soția lui Radu Sîrbu, ex O-Zone, ci și un excelent muzician despre care am încercat să aflăm mai multe într-un interviu exclusiv pentru cititorii noștri.

 

WeLoveMusic: Pentru început spune-ne de unde te știe publicul și cum s-a născut Sianna, proiectul tău?

Sianna: SiAnna este numele meu, Sîrbu Ana, în variantă mai scurtă.  Așa sunt cunoscută ca și Compozitor/Textier/Producător/Artist atât în țară cât și peste hotarele ei. Drumul meu a pornit cumva din fragedă copilărie, când am scris primele texte pe care încercam să le pun pe melodii, dar, din păcate, nu am fost susținută de către părinți care m-au îndrumat spre un alt domeniu (juridic) și am renunțat, urmând însă să revin la prima mea dragoste, muzica, peste ani și ani când puteam lua propriile decizii. Muzica, arta în general, este un „microb” cu care de obicei te naști și este un mare noroc dacă viața îți permite să-l și practici, dar mai ales să trăiești din asta. Eu trăiesc cu și din muzică. O fac cu iubire și dedicație totală.

Tu și Radu aveți o familie minunată, copii va calcă pe urme?

Avem noroc de niște copii extrem de talentați. Anastasia a terminat  în paralel și școala de muzică (Violă și Pian) iar Eva este acum anul I la pian. Dar a fost alegerea lor să  facă și școală de muzică, iar noi le susținem absolut în orice (muzică, sport, desen). Credem cu tărie că este bine pentru educația generală a unui copil să cunoască un instrument muzical, indiferent dacă o să facă din asta meserie sau nu.

Cum te-ai cunoscut cu Radu? Muzica v-a unit?

Eram foarte mici când ne-am cunoscut pe o străduță din orașul meu natal. Aveam doar 16 ani și eram elevă la liceu. Radu avea 19 ani și era Dj-ul unui club local, fără să știe ce urma să-i ofere viața. Nu aveam nici cea mai mică idee că muzica o să devină meseria noastră de bază. Ne bucurăm ca doi copii de ieșirile în parc de mână și orele petrecute împreună. Abia peste câțiva ani a început nebunia O-zone și pot spune, cu siguranță, că acea perioadă nu ne-a unit, întrucât eram mereu la mii de km distanță, în schimb ne-a “călit” și testat maxim relația.

Când a început pasiunea ta pentru muzică? Câți ani aveai când ai început să cânți?

Pasiunea pentru muzică e din fragedă copilărie. Dar dacă vorbim de carieră în adevăratul sens al cuvântului cred că startul a venit cu proiectul Mr.&Mrs. și piesa „Love Is Not A Reason To Cry” sau „Dragostea-i O Parte Din Noi”, videoclipul căreia a fost semnat de Iulian Moga, lansată sub egida casei de discuri Universal Music și nominalizată pentru „Best New Act” la premiile RRA, care erau cele mai importante la acea perioadă.

Îți mai aminteșți primele premii câștigate sau primele festivaluri la care ai participat? Ce ne poți spune despre proiectele tale muzicale?

Eu m-am dedicat foarte mult compoziției, iar asta mi-a permis să scriu piese pentru artiști ca Nico, Loredana Groza, Alina Eremia, Dima Trofim, Natalia Brabu, Dj Layla, Leonid Rudenko, Cleopatra Stratan etc… Am avut marea onoare să câștig premii atât în România cât și Moldova precum „Cea Mai Difuztă Piesă” la RRA 2009 pentru „Single Lady” (Dj Layla) sau „Slagărul Anului 2015” (Dima Trofim)  și să savurez succesul de pe poziția 1 în topurile internaționale cu foarte multe piese precum „Love & Lover” (Alina Eremia & Rudenko) – 15 săpt #1 în Russia sau „Single Lady” (Dj Layla) – 12 săpt #1 în spațiul CSI și #4 în Europa. Pentru mine fiecare piesă e ca un copil, fie că e cântată de mine sau de un alt artist, mă bucur imens pentru fiecare reușită.

Ce urmează pentru tine în următoarea perioadă?

Cu siguranță foarte multă muzică nouă. Mă pregătesc pentru lansarea unui întreg album în colaborare cu proiectul Dj Layla, produs de Radu Sârbu și de Rassada Music. Pe lângă muzică, tot restul timpului îl dedic familiei și celor 3 copii, cu care facem cea mai bună echipă în toate.

Ce ai pierdut și ce ai câștigat în pandemie?

Inițial am avut sentimentul că am ratat toate planurile mărețe pe care le aveam, dar apoi mi-am dat seama că nu am pierdut nimic…  Pandemia și timpul/răgazul oferit de aceasta a pus lucrurile la locul lor, mi-a oferit pauza necesară să-mi petrec mai mult timp cu copiii, să analizez oamenii din jurul meu, să fac ordine în viața mea și să-mi reconstruiesc sistemul de valori.  Sunt absolut sigură că nici cea mai lungă vacanță nu ne-ar fi „sudat” în felul în care ne-a „sudat” această pandemie. Am fost cu adevărat alături la bine și la greu.

Ți-ai descoperit noi pasiuni în timpul pandemiei?

Nu știu dacă pot spune că mi-am descoperit noi pasiuni, dar cu siguranță am aflat că suntem capabili de mult mai multe decât credeam. Stând acasă cu 3 copii am reușit să fim și bucătari și medici și coafori și să facem extrem de multe lucruri fără ajutor din exterior. Am rămas uimiți cât de bine ne putem descurca cu toate, când este nevoie.

Cu cine ți-ai dori o colaborare în următoarea perioadă?

În calitate de compozitor/producător, colaborez constant cu artiști atât din țară cât și din afară așa că nu simt această lipsa/nevoie. În schimb, știu că fanii noștri așteaptă cu nerăbdarea noua nostră colaborare Sianna & Radu Sârbu, lucru care s-a dovedit a fi cel mai greu de realizat întrucât Radu răspunde de toate producțiile Rassada Music și este mai mereu prins în alte proiecte. Sper totuși să lansăm luna următoare o nouă piesă împreună.

Ce-ți dorești pentru următoarea perioadă?

Sincer nu știu dacă îmi doresc să revin la nebuia și goana pe care o trăiam înainte de pandemie, dar cu siguranță îmi doresc să revenim la o normalitate lipsită de restricții. Suntem oameni ai artei și lipsa interacțiunii umane nu ne inspiră deloc. Îmi doresc să avem liniște, libertate și zâmbete senine în loc de măști.

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT