LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
oliver popa

we ❤️ music

Interviu: Oliver Popa “Respir muzică de când mă știu și fac asta cu cea mai mare plăcere și dăruire”

Interpret și profesor de canto, Oliver Popa a ales să-și urmeze visul departe de România, la Londra. Am vrut să aflăm chiar de la el mai multe despre cariera lui și ce a făcut în perioada aceasta de izolare când totul a fost închis. Ce a ieșit puteți citi în continuare.

WeLoveMusic: Pentru cei care nu te știu ne poți spune cine este Oliver Popa și ce legătură ai cu muzica?

Oliver Popa: Oliver Popa este un om normal cu o pasiune majoră față de muzică. Respir muzică de când mă știu și fac asta cu cea mai mare plăcere și dăruire.

Când te-ai îndrăgostit prima oară de muzică și cum s-a întâmplat?

Prima interacțiune a fost primită de la mama. Ea a fost primul om care m-a ghidat spre muzică. Îmi cânta întotdeauna și mă învața și pe mine cântecele ei. Am trăit într-o familie în care muzica a fost foarte prezentă. Ulterior am început să studiez muzică în cadrul Liceului de Muzică “Dinu Lipatti” și ulterior în cadrul Universității de Muzică din București.

Știm că de ceva timp ești la Londra. De ce ai luat hotărârea de a te muta acolo?

Am considerat că “confortul e cel mai mare dușman al progresului”. Această zicala m-a făcut să mă mut. A fost greu să iau această decizie dar nu o regret. Cât trăim trebuie să încercăm lucruri noi și să facem pași în viață care poate ne sperie puțin. Sunt în Londra din 2016 și mă simt de parcă m-am mutat ieri. Cel mai greu este să îmi știu familia și prietenii departe de mine.

Muzica face parte în continuare din viața ta. Ce faci acolo exact?

Așa cum am spus “respir muzică”. În afară de cântat am deosebita plăcere să predau canto în cadrul AB Music Academy din Londra. Am niște colegi extraordinari și mă bucur să fac parte din colectivul didactic. În perioada aceasta am avut mai mulți elevi care au vrut să înceapă cursurile de canto. Probabil pandemia ne-a făcut pe toți să ne reorientăm și să facem lucruri care chiar ne plac și contează pentru sufletul nostru.

Ai putea trăi fără muzică?

E că și cum m-ai întreba dacă pot să trăiesc fără aer. Răspunsul e un categoric NU. Viața în general nu are sens fără puțină artă și muzică în ea.

Ai un pasaj muzical preferat?

Cine mă cunoaște, știe că am două lucrări muzicale pe care le ador. Una este opera “La Traviata” și cealaltă este musicalul “Fantoma de la Operă”. Sper să vă cânt cât mai curând.

E o piesă care îți place foarte mult?

Cred că mai degrabă este vorba de o artistă care îmi place foarte mult. Este vorba despre Celine Dion. Mă bucur că am reușit să o văd live în câteva spectacole și sper că și publicul din România să se bucure de spectacolul din 2023.

Știm că îți place să călătorești. Ai planuri de călătorie după ce o perioadă am stat în case?

Abia aștept să călătoresc! De mai bine de 16 luni stau aproape numai în casă. Simt că nu mai pot. Trebuie să ne reluăm viața cât de cât. Deoarece este destul de dificil să călătorim în perioada aceasta, am ales să îmi organizez niște vacanțe în UK. În parteneriat cu o agenție de călătorii voi merge în 3 croaziere în perioada următoare. Voi avea deosebita plăcere să fiu la bordul primei croaziere care v-a redeschide această industrie de când totul s-a închis în Martie anul trecut. Voi pleca pe 20 Mai pentru 5 zile. Va fi prima croazieră dar și primul voiaj al acestui vas. Compania MSC Cruises v-a inaugura cel mai nou vas al lor MSC Virtuosa. Abia aștept să vă povestesc și să vă dau detalii despre această nouă navă pe care am plăcerea să o inaugurez.

Când vei reveni în țară?

Sper să revin în Septembrie. Am deja biletele cumpărate. Sper să nu mai apară probleme și să pot să călătoresc. Vreau să fiu acasă să îmi revăd prietenii și să sărbătoresc ziua de naștere a mamei.

Ce îți dorești pentru următoarea perioadă?

Îmi doresc pace și liniște dar în același timp și puțină agitație. Vreau totul acum! Să simt că trăiesc și să mă bucur de fiecare zi în care mă trezesc și văd soarele pe cer. Sănătatea fizică și mentală este tot ce ne-am putea dori acum. Să fim iubiți și fericiți!

we ❤️ music

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT