LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.

we ❤️ music

Interviu: Felix “Cumva “Vocea României” m-a luat pe nepregătite

În 2013, Felix a participat la Vocea României unde l-a avut ca mentor pe Marius Moga, iar de a atunci a compus și a produs nenumărate piese. Iar de curând a lansat "Sevraj" alături de Ruby, așa că ne-am gândit să stăm de vorbă cu solistul Felix Burdusa și iată ce am aflat.

WeLoveMusic: Ai fani încă de la “Vocea României” și abia acum ai lansat piesa “Sevraj” în colaborare cu Ruby. De ce ai lăsat să treacă atâta timp până să te lansezi?

Felix: Din mai multe motive. Cumva “Vocea României” m-a luat pe nepregătite. Eram un copil care și-a dorit să sară niște etape și să ajungă să aibă succes, dar lucrurile nu merg niciodată așa. Imediat după concurs am intrat în studio împreună cu Marius Moga și am lucrat la câteva piese dar totuși nu mă regăseam 100% în ceea ce făceam. Cumva se simțea lipsa experienței, faptul că nu eram “copt”. După perioada deMoga mi-am luat puțin timp să descopăr exact cine sunt și mai important, cine vreau să fiu și iată că după doi ani am reușit să-l creez pe “Felix” și să-l ajut să facă primii pași. A fost mai dificil pentru că mi-am dorit de la început să fac lucrurile un pic diferit de rețeta clasică, am vrut să fiu independent și să-mi dețin muzica. Așa mi-am înființat un label muzical, BIGGER Picture Entertainment, și a trebuit să învăț și partea de business din spatele scenei, lucru care mă fascinează și motivează și mai mult.

Ce înseamnă pentru tine piesa Sevraj?

#sevraj pentru mine este momentul pe care mi-l doream, este darul pe care mă bucur că am putut să i-l fac lui Felix de acum 10 ani. Am așteptat oportunitatea de a arata oamenilor cine sunt și #sevraj a reușit să surprindă și să mă surprindă pentru că a ajuns la foarte mulți oameni, la mai mulți oameni decât mă așteptăm eu, într-un timp foarte scurt. În primele 5 zile a depășit pragul de 100.000 de vizualizari pe YouTube iar la 4 zile de la lansare a intrat la Virgin Radio și le mulțumesc oamenilor de acolo pentru încredere.

Ți-a fost frică să lansezi această piesă?

Mie în general nu mi-e frică de multe lucruri. M-a încercat la un moment dat un sentiment de teamă de eșec dar am înțeles că punctul din care plecam era oricum zero. Deci orice pas aș fi făcut, cât de mic, era un pas înainte. Și uite că s-a dovedit a fi un pas mare înainte.

Dacă nu era Ruby cu cine ai fi făcut piesa?

Nu m-am gândit niciodată cine ar fi putut s-o înlocuiască pentru că ea a fost prima opțiune, i-a plăcut, și a fost scrisă pentru ea. Dar 100% pot spune că nimeni n-ar fi putut s-o facă să sune așa decât Ruby.

Te-ai îndrăgostit de muzică în clasa a XII a… Până atunci nu ai fost atras de muzică?

Ba da, muzica mi-a plăcut dintotdeauna, dar niciodată nu am descoperit-o din perspectiva unui om care vrea să creeze muzică. Muzica s-a lăsat și încă se lasă greu cucerită, e o doamna complexă și misterioasă și nu ai cum să nu te îndrăgosteșți de ea.

După Vocea României nu ai lucrat cu Marius Moga?

Da, după Vocea României am lucrat aproximativ 5 ani la deMoga, cu mici pauze.

Ce ai făcut perioada asta?

Pe lângă muzică am încercat să îmi dezvolt și alte lături. Lucrez în televiziune alături de cea mai de succes echipa de producție din România pentru emisiuni ca “Asia Express”, “Chefi la Cuțite”, “Poftiți pe la Noi” și alte proiecte. Mă bucur că am putut cunoaște mulți oameni minunați și mai ales mă bucur pentru că am avut ocazia să învăț de la cei mai buni.

Cu cine ai mai lucrat muzical?

Încerc să-mi extind “bula” muzicală și să colaborez cu cât mai mulți oameni pentru că fiecare experiență este unică și fiecare om cu care te întâlneșți poate să-ți influențeze viața și carieră. De-a lungul vremii am lucrat cu Marius Moga, Adda, Liviu Teodorescu, George Hora, Ciprenko, Angelo Simonica, Mark Azekko, Andi Grasu, Zadi, Mădălin Roșioru, Alex Parker, TheTurcu și alții.

Povestește-ne puțin de videoclip. Cu cine ai lucrat la el, cine mai apare în el…?

Videoclipul piesei #sevraj a fost făcut de labelul meu în colaborare cu colegi din televiziune, regizat de Roxana Paulică, editat de Teodora Paulică. Clipul este despre suferință pe care ți-o da dependență pe care o poți avea în cuplu, atunci când celălalt se îndepărtează.

Ce urmează muzical pentru ține? Cu cine ai mai face o piesă?

Am mai multe piese pregătite și cred că m-am hotărât care va fi a două piesă. Am multe colaborări în minte pentru că în momentul de față piața muzicală din România a reușit să re-devină diversă și sunt mulți artișți noi care au poveșți foarte speciale. Rămâne să vedem câte dintre ele se vor materializa.

Cu Ruby cum te-ai cunoscut?

Sincer nu mai țin minte unde am cunoscut-o pe Ruby. În studio sau poate la producția vreunei emisiuni. Cert este că este o prietenă minunată și ne-am îndrăgit din prima.

Ce faci atunci când nu faci muzică sau nu eșți cu familia?  Ce alte pasiuni mai ai?

Sunt în priză permanent. Firea creativă îmi face mintea să fugă în multe zone. Momentan nu am foarte mult timp pentru a mă dedică unei pasiuni dar între muzică și jobul din televiziune îmi găsesc timp și pentru copil dar și pentru idei și proiecte pe care, sper, să pot să am energie și resurse să le materializez.

Ai debutat la Vocea dar ai mai participa la un reality show? Ai mai fost invitat…

Sunt fascinat de televiziune cam în aceeași măsură în care sunt fascinat și de muzică, poate pentru că și în cazul televiziunii avem în centrul atenției omul. Deși latura diferită a exprimării artistice, la fel că și muzică, televiziunea are că scop transpunerea spectatorului într-o altă realitate iar menirea mea că artist asta este, să duc omul să experimenteze stări, să-i influnetez starea și să-l duc într-o poveste. Așa că da, o să particip cu siguranță la show-uri de televiziune însă nu cred că voi mai merge vreodată la o emisiune concurs. Cred că asta e un “one shot story”.

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT