georgia lemonade

Interviu exclusiv cu Georgiana Moraru și Marius Dobre din proiectul Lemonade with Georgia

we ❤️ music
Lemonade with Georgia este un proiect nou pe scenă muzicală de la noi, fondat de solistă Georgiana Moraru și colegul ei Marius Dobre. Aceștia au lansat o piesă fresh, perfectă pentru vară, de ascultat în drum spre mare “Ia-mă cu ține”. WeLoveMusic a stat de vorba cu cei doi soliști și ce a ieșit citiți în continuare

Interviu: Georgiana Moraru:
WeLoveMusic: Georgiana, cum a început pasiunea ta pentru muzică?
Georgiana: Nu-mi aduc aminte de vreo perioadă în care muzica să nu fi fost obsesia mea. Practic nu am avut de ales. Ascultam piese la radio sau pe casete și încercam să memorez toate versurile indiferent dacă știam limba sau nu. Aveam un caiet de versuri în care le scriam fonetic. Nu sunt chiar mandră de asta, dar încă mai știu o mare parte din versurile casetei „Italia 1” a părinților.
Cum descrii muzica ta?
Hmm, grea întrebare. Cred că muzica mea nu e a mea. Eu, la fel ca mulți alți artiști, port cu mine influența sau chiar amprenta muzicală a celor care m-au inspirat de-a lungul timpului. Lucrurile astea se așează peste mine fie că vreau, fie că nu, ca apoi să le redau prin piesele pe care le interpretez. Însă ceea ce îmi propun mereu este ca prin fiecare piesă să transmit o emoție clară, fie ea de bucurie, dragoste, libertate sau neliniste.
Acum ceva ani ai cântat în trupa Hi-q. Cu ce artiști ai mai colaborat?
Am avut norocul să cunosc și să lucrez cu multi artiști și producători muzicali, însă cel mai mult am învățat din colaborările pe care le-am avut cu trupele Bere Gratis și Life on Mars.
Ai început proiectul muzical Lemonade with Georgia, alături de Marius Dobre. Ce stiluri muzicale abordați?
Încercăm să nu punem o etichetă clară stilului muzical pe care îl abordăm. Ne-am propus ca în perioada următoare să experimentăm noi stiluri și influențe muzicale pentru piesele noastre. E chiar interesant să creezi fără reguli și șabloane. Niciodată nu știi ce iese.
Ne poți povesti puțin despre piesa și clipul Ia-mă cu tine, recent lansate?
“Ia-mă cu tine”, este despre iubire și entuziasmul drumului spre mare. Este despre senzația aia de bucurie când știi că mai ai puțin și ajungi să te descalți pe nisip. Este despre toate iubirile care se înfiripă sub aripa mării și pe care le purtam în suflet chiar și când frunzele încep să cadă. După ce am finalizat piesa, rămăsese doar întrebarea: “Când plecăm la mare?”. Clipul a fost fimat pe Cheile Dobrogei, și apoi seara pe plajă, unde ne-am antrenat la limonadă, bere rece si povești de groază la lumina lanternei de langă cort.
Pe partea de compoziție cu cine colaborezi? Îți place să compui?
Mi-a plăcut mereu să scriu. Mi se pare cea mai bună terapie. Pentru Ia-mă cu tine am lucrat cu Andi Banică, alături de care am reușit să surprindem perfect emoția regăsirii iubirii cu marea.
Ce te inspiră în muzica ta? Ce asculți tu de obicei?
Cel mai mult îmi iau inspirația din emoții și senzații pe care le am atunci când ascult un cântec. Gusturile mele în muzică sunt diverse. Nu m-am putut niciodată hotărî la un singur stil muzical sau un singur artist. În perioada asta playlisturile mele conțin mai mult French Jazz Cafe și Soul.
Ce planuri ai pentru anul acesta, pe plan muzical?
În prezent lucrăm la urmatoarele 2 piese pe care ne-am propus să le lansăm până la sfârșitul anului.
Ce pasiuni mai ai, în afară de muzică?
Am fost mereu o persoană creativă și am căutat întotdeauna să mă exprim prin artă. Iar arta se prezintă în foarte multe forme. Am deja câțiva ani de când îmi dedic o parte din timp designulului de accesorii din piele. Îmi place să mi le imaginez și apoi să le creez de la zero. Am avut multe nopți albe modificând iar și iar tipare sau prototipuri. Dar satisfacția e enormă atunci când văd un produs frumos ieșit din mainile mele, fie și la 5 dimineața. Am studiat sub îndrumarea designerului Otila Flonta și apoi mi-am creat propriul meu brand, Aria Margo, care îmi oferă spațiul perfect pentru a testa idei noi. Iar în puținul timp rămas îmi place să mă relaxez cu o pănză, o pensulă și muuuulte culori.
Ești activă pe social media? Unde te pot urmări fanii?
În ultima perioadă am petrecut atât de mult timp în studio încât am cam uitat de social media. Dar promitem sa rectificăm lucrul ăsta. Așa că, pe contul nostru de insta @LemonadeWithGeorgia vom posta toate noutațile proiectului nostru.

Interviu: Marius Dobre: 
Cum a început cariera ta muzicală? Ai fost pasionat de mic?
Pasiunea pentru muzică o am de mic copil, de la tatăl meu, care în acea perioadă era solist de muzică populară. “Cariera” mea în muzică a început practic în momentul în care, împreună cu Mihai Georgescu și Robert Anghelescu, am hotărât să înființăm trupa “Bere Gratis”.
Povestește-ne puțin despre noul proiect, Lemonade with Georgia. Tocmai ați lansat o piesă, ”Ia-mă cu tine”.
Lemonade with Georgia a luat nastere total neplanificat. Totul s-a întâmplat natural, la noi la studio (Virus Music), la o băutură răcoritoare (ghiciți voi care). Și piesa “Ia-mă cu tine” s-a născut la fel de natural, plecând de la dorul de plajă, soare, mare.
Care e publicul vostru?
Cred că publicul nostru este format din oameni care se încarcă cu bucurie când ascultă acorduri de chitară pe fundal de valuri.
Care este starea pe care vrei sa o transmiți oamenilor când ascultă muzica ta?
Cred că este un amalgam de sentimente. Fiecare piesă are starea și emoția ei. În cazul Ia-mă cu tine sperăm că celor care dau play să li se trezească dorul de mare și iubiri de vară.
Ce ne poți spune despre următoarele proiecte muzicale? La ce să se aștepte fanii?
Vom experimenta muzical, asta vă pot spune sigur în momentul asta. Avem deja încă 2 piese aproape finalizate. Mai sunt doar câteva detalii de stabilit la fiecare dintre ele. Vor fi o surpriză placută, sunt sigur de asta.
Interacționezi cu fanii pe social media? Unde te putem urmări?
Sincer nu sunt atât de activ pe social media pe cât mi-aș dori să fiu, dar promit că voi încerca să schimb acest lucru. Suntem cu proiectul pe pe Fb și Insta @LemonadeWithGeorgia iar pe mine mă puțeti găsi cu @beemanguitar.
Cum ai perceput perioada pandemiei? Te-ai reinventat în această perioadă?
Consider că pandemia a fost un repaus de la stresul cotidian pentru toți artiștii. A fost o deconectare bruscă de la agitația generată de nevoia de a produce beneficii materiale, un duș rece și o conștientizare a ceea ce trebuie să fim de fapt, creatori de sentimente, de senzații, de frumos.
Ce înseamnă succesul pentru tine? Te consideri împlinit sau crezi că e un proces continuu?
Sentimentul de succes îl ai atunci când ceea ce creezi ajunge la inima celor care te urmăresc. Practic succesul este permanent, atâta timp cât creezi cu bucurie.
De unde-ți iei inspirația?
Nu există o regulă, inspirația se regăsește peste tot în jurul nostru, trebuie doar să fii atent.
Spune-ne câteva piese care nu lipsesc din playlist-ul tău.
Elderbrook – Numb. Ascult stiluri diverse. Asta mi-a venit pe moment.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
we ❤️ music

CONTACT