LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.

we ❤️ music

Interviu: Eugenia Nicolae “Cred că pentru mine lucrurile s-au întâmplat cum trebuiau să se întâmple”

Fosta concurentă de la "Vocea României" și "Românii au talent" Eugenia Nicolae este o mare iubitoare de folclor care a ajuns la cei 27 de ani ai săi să colaboreze cu Cazanoi Brothers, Rime și acum cu Randi. WeLoveMusic a stat de vorbă cu tânăra solistă care ne-a oferit un interviu în exclusivitate.

WeLoveMusic: Eugenia, când ai început să cânți?

Nicolae Eugenia: De când eram mică pentru că am crescut în casă cu muzică. Am o tradiție în familie, de cântat. Familia mea are o recunoaștere locală acolo în Slatina, tatăl cânta iar în familia mamei bunicii au cântat și toată familia tatălui au cântat muzică populară pentru că asta se cânta acum 50 de ani. Am văzut în casă, am cântat încă de mică pentru că eu adormeam în timp ce mama îmi cânta. Așa am învățat multe melodii din folclor. Tata m-a educat muzical în primii ani, el fiind instrumentist, el a avut și cunoașterea teoriei, cumva și cunoașterea muzicii mai îndeaproape, în amănunt. Și cu el am reușit să mă educ muzical prima dată.

Ai mers cu ei la evenimente?

Da, cu tatăl meu am mers încă de la 14 ani. Când mi-am făcut și primii bani singură.

Când te-ai gândit că poți face din pasiune o meserie?

Când am obținut primul premiu cel mare la un concurs național. Și asta a fost pentru mine un semnal că ar trebui să mă apuc de treabă serios.

Câți ani aveai când ai fost la “Vocea României”?

Aveam 25 de ani dar nu am trecut mai departe. Și acolo a fost o lecție importantă pentru mine. Nu am cântat ce am simțit pe bune. Am cântat ce era în trending și ceea ce credeam eu că simțeam în momentul respectiv. Cumva m-am trădat pe mine și am obeservat că nu a funcționat, că nu am transmis ce trebuia, probabil. Piesa mi-am ales-o eu și am mers pană la capăt că m-am gândit să cânt ce e pe val în perioada aceea. Surprinzător nu s-au întors jurații dar m-au pus să le cânt foloclor și au fost impresionați foarte tare când le-am cântat “Mociorita cu tri foi” în 2019.

Dintre cei patru jurați nu ți-a propus niciunul să colaborați?

Nu. Cred că lucrurile s-au întâmplat cum trebuie. Nu mi-am propus să colaborez cu cineva anume dar au venit către mine anumite ofete și dacă acceptam să vină cineva din juriu să fac o piesă poate nu mai ajungeam aici să fac ceea ce fac și să lucrez cu oamenii cu care lucrez care îmi plac foarte tare, cu Cazanoi Brothers cu care cânt de patru ani, cu Rime și acum cu Randi. Am decis să fac niște piese pe stilul meu, o combinație de muzici noi și vechi și cu Liviu Tănasoi care este producătorul pieselor.

Cu Randi cum ai ajuns să lucrezi?

După ce am participat la “Românii au talent” i s-a prezentat proiectul meu și mi-a spus că am o voce incrediblă și că vrea să mă audă la studio live. Și așa s-au legat lucrurile.

Și pregătiți ceva nou, o colaborare?

Momentan lucrăm la piese solo dar și featuri, alți interpreți care vor întra în colaborare pe piesa lui Andrei. Sunt și compozitoare, scriu și texte și pană acum am reușit să scriu multe.

Ce faci în afară de muzică?

Sunt profesoară, predau educație muzicală într-o școală gimazială, de stat 5-8 și pe langă asta îmi creez idei de stylinguri. Pană acum ținutele mele sunt făcute de mine. Și îmi place foarte mult asta.

Colecționezi ceva anume?

Îmi place tot ce ține de folclor și de hainele tradiționale, am ii, am fote – am o colecție pe care le-am moștenit de la bunicii dar le-am mai și achizionat de pe unde am fost prin țară.

Care e cea mai veche ie?

Cea mai veche cred că are vreo 50 de ani, primită de la o cântăreață cu care tata cânta pe vremuri. Sunt vechi și scumpe.

Când nu faci muzică ce faci?

Citesc și caut foarte multă muzică. Muzică popoarelor de pe langă noi. Nu m-am raportat niciodată doar la folclorul nostru pentru că găsesc intersant tot ce ține de Balcani și de muzica născută aici în Europa de Sud Est.

Ce-ți dorești pentru anul acesta?

Să lansez foarte multă muzică, să scriu muzică, să călătoresc, pentru că sper din tot sufletul că avem dreptul acesta și să petrec mult mai mult timp cu partenerul meu.

Nu ești căsătorită?

Nu sunt încă pentru că am avut stabilită nunta anul trecut și s-a amânată, dar nu știm dacă ne iese anul acesta.

N-ați fost nici la starea civilă?

N-am fost pentru că eu îmi doresc mare petrecere și să am prieteni și familia langă mine, să-mi fie aproape.

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT