LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.
dinu maxer si taraful viorel bogateanu

we ❤️ music

Interviu Dinu Maxer: “Acum 20 de ani nu-mi doream familie iar acum e cel mai important lucru din viața mea”

Ani de zile a făcut parte din trupa AXXA și probabil că dacă n-ar fi venit pandemia ar fi cântat tot cu foștii colegi. Acum Dinu Maxer este însurat cu Deea cu care are doi copiii frumoși, deși ani de zile a avut o iubita celebră. Și cântă cu Viorel Bogățeanu împreună cu taraful care-i poarată numele și cu care a filmat un nou videoclip. Despre toate acestea am stat de vorba cu solistul, tatăl și soțul Dinu Maxer.

WeLoveMusic: Care este diferența dintre Dinu Maxer de acum și cel de acum 20 de ani?
Dinu Maxer: Diferența fizică sunt câteva cearcăne și riduri mai accentuate, culmea că față de acum niște ani am mai mult par grație unui implant de păr. Muzical vorbind diferența este una foarte mare pentru că de-a lungul anilor am experimentat mai multe stiluri muzicale și publicul a ales căci ce cant acum nu e nici etno, nici muzică ușoară, este o combinație, îmi poară semnătura, pentru că piesa “Te blestem să-ți fie bine” e cea care mă definește ca și artist solo. Amprenta AXXA a dispărut de pe fruntea mea.

Față de acum 20 de ani ai și familie și copii…
Diferența este că acum 20 de ani nu-mi doream nici familie nici copii, iar acum consider familia și copii cele mai importante lucruri din viața mea.

familie dinu maxer
familie dinu maxer

Pe Deea, soția ta, când ai cunoscut-o?
Facem 16 ani anul acesta, era prin 2005. Din 2008 căsătoriți, în 2011 a venit pe lume Andreas și în 2019 Maysa.

Își mai amintește cineva că ai avut o relație cu Nicoleta Luciu acum 20 de ani?
Sper că nu.

Legat de stilurile muzicale, ai cântat dance și ai făcut parte din una din puținele trupe de băieți de atunci. Îți e dor de vremurile alea?
Să știi că atunci credeam că au fost multe trupe și AXXA avea concurență. Concurența a fost acerbă atunci, erau trupe de băieți ca Gaz pe foc, 3rei Sud Est, Body&Soul, erau multe, nu mi mai amintesc numele tuturor. Eu încercăm să fac o trupă de băieți, cu studii muzicale, care cântau și la instrumente și voiam să o duc la alt nivel. Fiecare cânta separat, pe voci. A făcut istorie trupa.

V-ați reunit acum doi ani la “Baieram”, v-ați gândit să continuați să cântați împreună?
M-am gândit să cant cu frații Onilă, erau și impresarii interesați dar a venit pandemia și s-au stricat toate planurile.

dinu maxer
dinu maxer

Legat de pandemie, ai pierdut sau ai câștigat ceva perioada asta?
Evident că am pierdut foarte mult, inclusiv ajutorul de la stat. Am fost într-un declin financiar accentuat, dar am ajustat cheltuielile la venituri. Am câștigat timp cu familia, a însemnat fantastic pentru noi, eu nu am avut nicio părere de rău pentru că eu am petrecut cele mai frumoase luni cu fetița noastră, a venit pe lume cu patru luni înainte de pandemie și îți dai seama că am văzut-o crescând, am trăit lîngă ea. Am văzut primii pași, i-am auzit primele cuvinte,

Fiul tău știu că te moștenește ca și talent, fiica voastră oare vă va moșteni?
Să știi că mi se pare extrem de ancorată în tot ceea ce înseamnă muzica, dansează, și dacă o lași în față televizorului îți și cântă diferite refrene. Nu știu ce se va întâmpla, de data asta o să aștept să vină de la ea nu o să mai fac eu primul pas cum a fost în cazul lui Andreas. Dacă îți aminteșți, când era mic i-am făcut o piesă care a însemnat cea mai tânără voce de pe radio, fiind a lui Andreeas Maxer.

dinu maxer si viorel bogateanu
dinu maxer si viorel bogateanu

Spune-mi de proiectul cu taraful Viorel Bogățeanu?
Piesă se numește “Beau Până Dimineață!” și Laurențiu Porumbel a filmat și am făcut amândoi regia. Este un colaborator de-al meu de mulți ani și lucrează la echipa Miss Plaja. Anul asta facem al 9 lea an de Miss Plaja, anul trecut a fost online. Am filmat videoclip la piesa Deei cu taraful Viorel Bogățeanu. Totul a început cu piesa “Te blestem să-ți fie bine”, moment în care am mai făcut piesă de la botezul Maisei, “Dacă ai băiat sau fată”. Inițial era “și fată”, dar am zis să avem un public cât mai larg. Iar Deea a făcut un duet senzațional cu mine și foarte multă lume a felicitat-o, în detrimentul meu. Și de aici probabil inspirația ei și a compus piesă ei. “Dumnezeu n-a luat, mi-a dat”, piesă la care am avut nevoie de un partener instrumental. Și atunci am găsit instrumentiști senzaționali în Taraful Viorel Bogățeanu, făcând ea acest duet cu băiețîi, am mers mai departe și am zis de ce să nu fac și eu unul cu ei, cu Viorel am făcut un duet vocal. Ea a făcut doar cu instrumentiștii, iar eu am luat o piesă mai veche și care are un refren cantabil și ușor de reținut care se numește “Beau pînă dimineață”. Am făcut această piesă, însă, atenție, într-un fusion extraordinar, pentru că Viorel a luat-o și a prelucrat-o în felui lui, pe stil lăutăresc dar modern. Iar eu am dus-o în stilul etno jazz. O nebunie. Așa că suntem în fața unei provocări muzicale. Iar după cum știi la casa Comana am filmat două videoclipuri la piesele noastre.

Fiul tău știe din ce trupă ai făcut parte?
Știe începuturile mele muzicale și mi-a zis că nu-i place, că îi place mai mult că acum. Culmea, mă așteptăm să-i placă. În acest moment Andreeas se duce că tot tineretul către zona de Dj ială, de trap. Mie îmi este greu să țin pasul cu el, de stilurile lui. El e pasionat de gaming ca mulți copii.

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT