LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.
Dany D - Mango Petacon 3

we ❤️ music

Interviu Dany D: “Mi-ar plăcea mult să am o colaborare cu Maluma”

Este român dar este mai cunoscut în Mexic decât în țara lui natală. Dany D a acordat un interviu în exclusivitate pentru WeLoveMusic care îl puteți citi în continuare și unde puteți descoperi lucruri noi despre el.

WeLoveMusic: Dany D, ești mai cunoscut în Mexic decât în România! De ce?
Dany D: Întradevăr în ultima perioadă sunt mai cunoscut în Mexic decât în România, după ce am lansat prima piesă „Besos Crimianles” ce face parte din LP „Trilogia de los Besos” iar celor din Televisa le-au plăcut foarte mult piesa și au fost foarte curioși de originea mea, de Transilvania, invitându-mă cu ocazia zilei lor naționale „el dia del muertos” să promovez piesa în mai multe emisiuni în toate statele din Mexic, 31 în total.

WeLoveMusic: Te-ai gândit vreodată să te stabilești definitiv acolo ?
Dany D: Mi-ar plăcea să locuiesc în Mexic. Aveam în plan să mă reîntorc acolo și să fac lansarea celei de a două piese din Trilogia de los Besos, piesă și videoclip pe care le-am înregistrat și finalizat în februarie 2020, dar a venit pandemia cu Corona Virus și a trebui să aman atât plecarea cât și lansarea.

WeLoveMusic: Care crezi să sunt atuurile tale sau, mai bine zis, ce ai în plus față de artiștii de la noi?
Dany D: Fiecare are ceva al său frumos și pus de o parte, însă eu mizez foarte mult pe adaptabilitatea mea la orice stil de muzică, iar atu-ul meu este timbrul vocal care nu se confundă cu alte voci deja cunoscute, ceea ce se întâmplă destul de des în muzica latino să confunzi vocea unui artist nou cu vocea altui artist deja cunsoscut, și de aici lipsa identitățîi și originalitățîi. Dar cel mai de preț atuu este originea mea și mai ales titulatura „raggaetonero de Transilvania” e surpinzător și intrigant pentru multă lume, mai ales că ei știu despre Transilvania că este tărâmul vampirilor. Chiar mă întrebau „se cântă raggaeton în Transilvania?” „wow que rico!” Mai mult decât atât sunt născut și pe 15 Sepetembrie, ziua națională a Mexicului, iar Mexicul are că simbol de Îngerul Independenței-Angel del Independecia așa cum americanii au Statuia Libertățîi. Sunt multe aspecte ale mele precum niște „piese dintr-un puzzle” care ii fac pe mexicani să mă placă și să fie curioși să mă cunoască mai mult.

WeLoveMusic: Ai în plan să cânți cu Maluma și îți doreai să îl conctezi direct. Ai reușit acest lucru?
Dany D: Mi-ar plăcea mult să am o colaborarea cu Maluma, dar acest lucru o să îl fac cunoscut la momentul potrivit. Până atunci mai de lansat în curând a două melodie din Trilogie, de terminat videoclipul la cea de-a treia piesă care v-a încheia scurtă telenovelă „Trilogia de los Besos” și de terminat videoclipul la o piesă pe care o voi lansa în Chile în Ianuarie 2022.

WeLoveMusic: Ai lansat alături de Oana D, care e de profesie medic nutriționist, melodia Mango Pentacon, un fel de parodie pentru Coronavirus! Cum merge și ce mesaj transmite de fapt melodia?
Dany D: Așa cum spuneam mai sus, în urmă anulării plecării mele în Mexic cauzate de pandemie, colaborarea cu Oana D (Oana Dumitrache) a venit după două spectacole live în care am avut-o ca invitat și mi-am dorit să o susțin în carieră oferindu-i alături de mine o ieșire la rampă ca artist cu o piesă care să îi aparțînă, și cum ne înțelegem extraordinar și am devenit prieteni foarte buni am zis să ne distrăm pe această piesă și ușor am construit scenariul videoclipului amuzându-mă foarte tare. Trei colegi din videoclip sunt medici Oana D, Isa Bela (Isabela Sava), modelul în rochie roșie care este și muza videoclipului denumită „Mango Petacon”, și ea la rândul ei este medic, iar acum este în lupta în frontline cu Corona Virus, în spital Covid. Chiar și în piesă se războiește cu Corona. Piesa a fost publicată și s-a scris despre ea și în Mexic și în Brazilia merge destul de bine, feedback-ul e pozitiv și multă lume se amuză văzând-o. Toți îmi spun că îți dă un impuls de a dansa. Am contat pe acest efect și se pare că am reușit. Ca număr de vizualizări stăm bine având în vedere că am făcut doar promovare prin articole în presă locală mexicane, brasiliană și românească. Muzica, versurile, scenariul și regia videoclipului scrise de mine și au o ușoară tușa de schița de teatru cu un mesaj ușor umoristic-senzual presărat cu puțină ironie unde interpreteaz rolul unui fotbalist mexican în căutarea unei distracțîi într-un loc „paradisiac”, iar colegele mele Oana D și Cătălina D cam fac legea prin cartier. Cele două fete îl ajută pe fotbalist, propunându-i printre altele chiar și Corona Virus pe care Dany D le refuză iar când petrecerea este în toi se găsește și un romantic să spargă distracția, situația se rezolva imediat, iar finalul nu putea să fie decât prin purtarea mășții împotriva Corona!….
Mango Petacon, este o expresie folosită doar în Mexic și se referă la o persoană cu forme apetisante, voluptoase și poate fi vorba fie de o femeie, fie de un bărbat, în cazul asta Mango Petacon este o față, IzaBella. Mesajul piesei chiar este cu talc, în vremurile de acum, indiferent ce face trebuie să punem masca.

WeLoveMusic: Ți-e frică de Covid-19? Cum te ții departe de acest virus nemilos?
Dany D: Este o îngrijorare și mă țin departe de acest virus cât pot și să nu fiu un factor de risc de distribuire al virusului și altor persoane care pot avea slăbiciuni în starea de sănătate și să le cauzez rău sau poate chiar moarte. Sunt responsabil și îmi pasă. Trebuie să fim cu toțîi responsabili, nu e ușor, este extrem dificil când perioadele sunt atât de lungi, dar până la urmă un om în esență să are refelxul de a supraviețui și de a îi proteja pe celilalti din jurul lui. O întrebare retorică o ridic și mi-o adresez mai ales mie și apropiaților mei când câteodată răbdarea dispare și se înfiripă pe nesimțite disperarea și anxietatea, iar acea întrebare este „oare cum unii deținuți politici în anii 50’, 60’ care au fost închiși ani de zile, care au suportat chinuri multe și au trăit și în inturneric zile în șir, oare cum au supraviețuit și au ieșit cu mintea întreagă ? și iată cum revin cu picioarele pe pământ și spun „sigur se poate să trecem ușor peste toate astea, dacă alții în condiții mult mai grele au reușit”.

Despre Dany D „mi amor”
Dany D, originar din Transilvania, cântăreț, compozitor și actor. În 2006 a interpretat rolul lui Jesus în musicalul “Jesus Christ Superstar” în regia lui Adrian Pintea și sub coordonarea muzicală și vocală a Sorinei Creangă. În 2009 a absolvit facultatea de Teatru și Film “UNATC ÎLE Caragiale” În 2010 a interpretat rolul lui Che în muzicalul “Evita”. Între 2010 și 2015 a coordonat în limba română și limba franceză spectacolul de teatru Cântăreața Cheală de Eugen Ionesco, în care a și interpretat rolul domnului Martin. În 2015 a făcut o figurație specială în filmul “See you soon” alături de Liam McIntyre, protagonistul din serialul HBO Spartacus. În 2016 a fost concurent “X Factor România” primind 4 de DA fiind văzut de Carla’s Dream că un potențial câștigător al concursului. În 2019 a jucat în filmul românesc “Regina Maria” în regia lui Alexis Sweet Cahill, interpretând rolului unui reporter și Tot în 2019 de asemenea s-a lansat industria muzicală din Mexic cu scruta telenovelă musicala “Trilogia de los Besos” al cărui prim episod/single se numește “Besos Criminales”.
Mai multe informații despre Dany D vedeți rețele sociale ale artistului: https://youtu.be/7eirZlL3cEg https://www.instagram.com/danyd.music https://www.tiktok.com/@danyd.music https://www.facebook.com/danyd.music

 

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT