LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.

we ❤️ music

Interviu: Cortes “Cred că atuul meu principal ca și artist, rapper, e că sunt foarte versatil”

Cosmin Dobrescu cunoscut în lumea muzicală ca și Cortes a revenit în atenția fanilor cu piesa "Cinema" și pregătește un album surpriză. Dar despre planurile sale solistul ne-a povestit mai multe într-un interviu exlcusiv pentru WeLoveMusic.

WeLoveMusic: Pentru început, te rog să ne spui cine este în realitatate Cortes?

Cortes: Cosmin Dobrescu, 36 de ani, născut, crescut în București, mai exact în sectorul 1, în cartierul 1 Mai, familist – urmează să am cununia civilă săptămâna viitoare și nunta în august. Deja am amânat nunta de două ori pentru că trebuia să fie anul trecut inițial și n-am putut din cauza pandemiei. Trebuia să fie weekendul următor și ne-am gândit să amânăm pentru luna august pentru că lumea e sceptică și sper că până atunci să fim din ce în ce mai imunizați cu toții și să putem să petrecem așa cum trebuie.

La luna de miere v-ați gândit?

Da, ne-am gândit dar n-am luat o hotărâre, n-am rezervat nimic.

Viitoarea ta soție face parte din lumea muzicală?

Se ocupă cu altceva, nu face parte din lumea muzicală. Însă are și ea înclinații artistice, în sensul în care pictează și o face foarte frumos.

Ai lansat o piesă cu tot cu videoclip, “Cinema”. Cine este Neve, cu care ai colaborat?

Este un prieten de-al meu cu care mă știu de peste 10 ani și care pe vremea aia cânta și el, doar că nu s-a ținut de muzică. Și acum l-am convins să revină și să se apuce de treaba.

Cum s-a născut piesa “Cinema”?

S-a născut pur și simplu dintr-o joacă la studioul de înregistrări, Nasty care este producătorul instrumentalului ne-a pus beat-ul respectiv și efectiv în două zile am terminat toată piesa de la un capăt la altul.

Dar ce ne poți spune despre videoclip?

Este filmat de un colaborator cu care am lucrat la mai multe clipuri, Zia, el doar la filmat iar de editat s-a ocupat Neve dar cu titlul de Mr. Gri, pentru că el când e fotograf și videograf nu mai e Neve, este Mr. Gri. Neve e numele de artist. Videoclipul l-am gândit împreună și am încercat să redăm cât mai bine ceea ce spunem în versuri, să redăm și vizual. Nu are o poveste specială videoclipul în sine, sunt fete, bani și noi. Dar am încercat să accentuăm niște versuri din piesă care ni s-au părut nouă mai interesante. Filmările au durat 5-6 ore și am filmat într-un studio în București. Știi că de fiecare dată se spune că este frig, la noi a fost foarte frig, am filmat la sfârșit de februarie când a nins.

Ești un artist cameleonic și mereu surprinzi prin colaborările tale. Ce crezi despre asta?

Îmi place epitetul asta, da cred că atuul meu principal ca și artist, ca și rapper, este că sunt foarte versatil. Adică nu refuz niciun fel de stil, niciun fel de tempo, îmi place să fiu cât mai creativ și cât mai divers. Să diversific cât mai mult piesele mele. Iar Cinema face parte de pe albumul meu “Înger și demon”, care va fi lansat în toamnă, încă nu am o dată exactă să-ți spun. De pe care am mai scos câteva piese, “Pauză”, “Pastile de iubire” cu Amna, “Notre Dame”, “Norocos” și “Binecuvântat”, 6 dintre piesele de pe album, pe 18 mai voi lansa o nouă piesă solo care poartă titlul albumului, “Înger și demon” și mai am câteva pregătite.

Te gândești mult înainte dacă cineva îți propune o colaborare?

Nu, în principiu merg pe primul instinct. Dacă ascult piesa și-mi place, o facem, cam așa functionează treaba. Nu stau să mă gândesc sau să mă răzgândesc de 10 ori că nu sunt genul. Alți artiști știu că așa fac dar eu nu. Prefer să merg pe primul instinct, mi se pare că nu da greș metoda asta.

Dar ai regretat vreodată că ai făcut o piesă cu cineva?

Regretat e mult spus, poate aș fi vrut să sune piesa altfel.

Știu că voi artiștii sunteți tipicari și ascultați o piesă de mai multe ori până să o lansați…

Bineînțeles, dar cum spuneam eu nu mă încadrez în tiparul ăsta, merg pe instinct, dacă piesa îmi place din prima și mă atrage ceva la melodia respectivă o fac și cam rămâne așa, nu o schimb de zece ori. Într-adevăr durează mult, dar asta durează și din cauza mixului care necesită o perioadă de timp, masterului și așa mai departe. Dar partea mea durează foarte puțin.

După nuntă, piesa, album ce mai urmează?

Momentan sunt concentrat pe album pentru că mai am câteva piese de terminat, sper să-i dau drumul în toamnă, după care să-i fac și un mini turneu de promovare în câteva orașe din țară, să vedem cum o să-l primească fanii. Asta în cazul în care scăpăm de pandemia asta, însă eu am toată încrederea că reușim că văd că lucrurile se îndreaptă spre o cale pozitivă, eu așa cred.

Apropo de pandemie, ai făcut și altceva în afară de muzică?

Nu, mi-am dedicat tot timpul muzici, am stat numai în studio, mai ales atunci în starea de urgență, chiar și după aceea, de asta am vreo 14-15 piese gata, nu mai știu câte sunt. Vreau să fac multe, vreau ca album să aibă multe piese, vreau să fie un album complet pentru că nu sunt adeptul albumelor de 6-7 piese. Mi se pare ca un album trebuie să fie cuprinzător și lung. Încerc cu albumul asta să trec ascultătorul prin toate stările. Asta mi-am propus.

Colaborezi și cu alți artiști?

În ultimul timp n-am mai colaborat cu alții, dar dacă vine o colaborare interesantă, de ce nu, eu sunt deschis la orice.

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT