LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.

we ❤️ music

Interviu: Claudia Pavel “Voi scrie istorie în România cu un proiect educativ muzical pentru copii – lansez “Cântecele literelor”

Zilele acestea fosta solistă de la Candy, care a cântat și solo sub numele de Cream, se pregătește de o vacanță cu familia. Însă după ce a terminat de muncit pentru un proiect special la care a lucrat cu fiul ei Noah și cu încă 25 de copiii cu vârste cuprinse între 4 și 15 ani despre care Claudia Pavel a vorbit exclusiv cu WeLoveMusic.

WeLoveMusic: Ce mai faci din punct de vedere muzical Claudia?

Claudia Pavel: N-au trecut șase luni de când am lansat în decembrie “Reginele” cu care am fost locul 2 în trending, cu Anda Adam, Minodora, Emy Alupei, Anna Lesko și Costi. Și cu Iancu Sterp am făcut “Cel mai bun iubit”.

Dar ce altceva muzical pregătești?

Am un proiect care demarează chiar de 1 iunie, se numește “Cântecele literelor” și va fi pe pagina de Youtube – Academia Micilor Artiști.

Despre ce e vorba? Cum s-a născut acest proiect?

Proiectul este pentru copii și s-a născut datorită lui Noah, fiul meu, pentru că atunci când era mai mititel îmi doream să-i pun o piesă în limba română cu literele din alfabet. Copii trebie să învețe literele când sunt mici, să le învețe din joacă. Și nu existau decât din joacă, în limba engleză, în franceză și în toate limbile pământului. Și în limba română nu existau melodia literei a, a literei b sau c și tot așa. Adică nu există un proiect muzical distractiv, educativ și modern în același timp…

Cum a început totul?

Am făcut cu copii niște cursuri  workshopuri la Școala Waldorf Sofia din Brașov și proiectul l-am înregistrat cu copii de la școală Waldorf, niște copii extraordinari de muzicali. Filozofia Waldorf incluzând un instrument în viață copilului, deci fiecare copil de acolo studiază un instrument. Învață în joacă și e o filozofie care pe mine m-a atras foarte tare și atunci copii de acolo s-au potrivit mănușă proiectului, sunt de fapt copii care au absolvit Academia Micilor Artiști, ei de fapt au participat la înregistrarea albumului.

Ce ai făcut exact, cum și cu cine ai lucrat?

Pe 1 iunie se va lansa litera A, o să lansăm câte o litera pe săptămână, am filmat 29 de videoclipuri în 3 zile – 3 minute de fiecare, un record. Cu vreo 25 de copii, alături de Noah – care are 8 ani și jumătate și termină clasa 1. Toții copii au rolurile principale. Am lucrat cu fondatorii școlii Miron și Angelica Moga și cu Alex Luft cu care am compus piesele.

A fost un adevărat maraton…

Da, am filmat cu copii cu vârste cuprinse între 4 și 15 ani. A fost o nebunie dar ei au fost foarte implicați încă de la început. Ce experiență pentru ei să meargă într-un studio profesionist, să înregistreze piesa ca după aia să filmeze un videoclip pe o pânză verde, în cromă. Ca pe urmă să se vadă pe tv în desene animate este fascinant pentru ei. Au învățat câte ceva. Apoi vor merge cu mine la Neatza, la Teo, să aibă experiență platoului de televiziune. E un proiect foarte cool pentru că include copii. E un proiect pentru copii iar ei sunt foarte încântați că fac parte din acest proiect. Mi-au și spus, cât de extraordinar e să le facem cadou copiilor din România acest proiect, că și ei sunt conștienți de faptul că vor scrie istorie.

Cum vor fi lansate cele 29 de videoclipuri?

Cred că vor fi lansate câte 1 pe săptămâna pe canalul de Youtube Academia Micilor Artiști – asta este brandul nostru. Copii noștrii din România duc lipsa de multe lucruri educativo distractive. Din 1 iunie.

Cine a avut ideea aceasta?

Mi-a venit mie și surorii mele, Paula, pentru Noah.

Lui i-a plăcut?

Sigur că da, el a participat la întreg procesul creativ, inclusiv la compunerea pieselor.

Deci te urmează, te moștenește și va deveni un mic cântăreț.

Să știi că el fără să vrea, a fost născut în familia asta de cântăreți. Mititelul a fost expus cumva de când m-m întors cu el în țară la tot ce a însemnat presă, muzică, etc. dar știi cum e, fiecare cu destinul lui. Întâmplarea face că el este super dotat din punctul asta de vedere, este un copil foarte talentat pe toate părțile și la actorie, și voce, și creativitate, este un adevărat artist, stă bine la toate. Așa l-a creeat Dumnezeu.

A avut de unde să-i dea…

Mulțumesc mult, îi place mult, eu nu-l forțez să facă nimic, el își dorește să facă asta.

Pentru tine ce mai urmează în carieră?

Eu vreau să dezvolt latura asta a mea copilărească care a stat latentă acolo mulți ani, și și-a dorit să facă proiecte de genul ăsta. Numai că uite, vezi, pandemia mi-a dat oportunitatea să mă dezvolt în direcția asta. în care nu aș fi avut timp pană acum, în ritmul nebun în care trăiam. cu scoate  piese în fiecare luna, mergi la concerte, emisiuni, reality-showuri. N-aș fi avut timp… să compui 29 de piese îți ia ceva timp. Worksopurile cu copii, actorie, muzică, voce coaching, cam asta am făcut cu ei..

Toată lumea vrea noutăți muzicale de la tine…

Eu am lucrat în studio și alte piese noi numai că nu am ajuns să filmez videoclipuri și să le dau drumul. M-am focusat mult pe proiectul cu literele. Sunt o perfecționistă și dacă fac un lucru îmi place să-l fac bine. Și m-am focusat pe partea asta de copii, suntem gata cu ea.

A fost și pandemia bună la ceva, ai stat cu familia și ai lucrat…

Da, cred că dacă îți pui mintea la contribuție în orice criză există o oportunitate. Și cred că ce-ți doreșți întotdeauna urmează să se întâmple. Trebuia să fac asta atât pentru mine cât și pentru copilul meu și copii din România. Pentru că lipsește cu desăvârșire partea asta de entretainment pozitiv pentru copii, pentru că entretainment negativ există mult.

Cum l-ai descrie pe Noah în câteva cuvinte?

E genial, într-un singur cuvânt.

Ați fost în vacanță, acum ați lucrat din nou, cum te vei relaxa după această premieră?

Pe 14 iunie plecăm în Turcia, tocmai a fost ziua mamei, a făcut 70 de ani și o ducem în vacanță. Trebuia să plecăm de Paște tot în Turcia la Land of Legends, dar cu 2 zile înainte să plec s-a băgat lockdomwn și n-am mai plecat. Am mai fost acolo anul trecut dar mi-a plăcut așa de mult că am vrut să ne mai întoarcem.

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT