Interviu: Bogdan Medvedi “Canto propriu-zis nu am făcut niciodată”

we ❤️ music
Fostul solist din trupa Maxim s-a îndreptat către o carieră solo. Acum Bogdan Medvedi a început propriul proiect, a lansat câteva piese și a avut o colaborare cu Nicole Cherry.

Mai multe detalii află în interviul următor pentru WeLoveMusic.

WeLoveMusic: Îți mai amintesti când ai început să cânți prima oară?

Bogdan Medvedi: Cred că prima dată când am cântat și m-am gândit (mai în glumă, mai în serios) că aș putea face asta în viitor a fost pe la 14-15 ani. Am descoperit un album al lui Michael Buble, mi-a plăcut enorm, l-am ascultat de atât de multe ori încât știam versurile tuturor pieselor de pe album și le cântam în fiecare zi.

Ce înseamnă muzica pentru tine? Când te-ai îndrăgostit de ea?

Muzica a devenit marea mea dragoste încă din momentul în care am descoperit-o. Îmi amintesc că aveam câțiva artiști preferați când eram mic și de fiecare dată când le auzeam piesele la radio, era ceva magic, se oprea timpul în loc pentru mine. Mereu le ziceam părinților să vorbească mai încet, ca să pot asculta în liniște.

Cu cine te-ai pregătit prima oară la canto?

Canto propriu-zis nu am făcut niciodată. Dar mama, care cântă și ea, voce și pian, m-a îndrumat foarte mult și m-a ajutat enorm să-mi găsesc direcția potrivită în muzică.

Înainte de a cânta în trupa de băieți Maxim, ai mai încercat solo?

Daa, imediat după participarea mea la X-Factor, m-a sunat Adi Sînă, care ulterior a devenit managerul trupei și m-a chemat la studio să lucrăm împreună. Câteva luni mai târziu, am lansat piesa “Suflete Pereche”, scrisă de el, iar un an mai târziu am format și trupa Maxim.

Păstrezi legătură cu foștii colegi de trupă?

Bineînțeles! Nu mai vorbim în fiecare zi, cum o făceam înainte, dar păstrăm legătura, ne sunăm să mai răscolim amintiri și sper să o facem încă 100 de ani de acum înainte. A fost cea mai frumoasă experiență de până acum.

Am observat că împreună cu iubita ta sunteți activi pe TikTok. Te ajută și la cariera muzicală?

Haha, daa! Mai activă este Oana, dar am de gând să recuperez în perioada următoare. Și da, bineînțeles că ajută, este o platformă în plus pentru a mă apropia de public și de a ajunge la oameni și prin alt tip de content în afară de muzică.

Ai avut o colaborare cu Nicole Cherry. Cum ați ajuns să cântați împreună?

Am compus piesa “Atât de Aproape” anul trecut, în august, și am hotărât împreună cu cei de la Global Records că piesă ar suna cel mai bine în varianta de feat cu o voce feminină. Eu m-am gândit la Nicole, am sunat-o, ea a venit la studio, a auzit piesa, i-a plăcut și așa am hotărât să lucrăm împreună. Totul s-a întâmplat foarte repede și asta m-a bucurat mult.

Ați filmat și un videoclip pentru piesa voastră împreună. S-a întâmplat ceva interesant la filmări?

Da, la filmări ne-am distrat tare și am avut parte și de un moment amuzant. Eram pe Calea Victoriei, împreună cu echipa de producție, se pregătea următorul cadru, când a venit la mine o fată să mă întrebe dacă nu am de gând să refac proiectul Maxim, împreună cu băieții. I-am promis că o să mă gândesc la asta peste câțiva ani.

Ai planuri pentru următoarea perioadă? Piese noi sau alte colaborări?

Planul pentru următoarea perioadă este să stau cât mai mult în studio, să scriu muzică și să lansez piesă nouă, în aprilie sau mai. Pentru toamnă e posibil să mai facem o colaborare cu un alt artist.

Ce-ți dorești pentru următoarea perioadă?

Cel mai mult îmi doresc să fim cu toții sănătoși și să trecem cât mai repede de momentele astea dificile, să ne întoarcem la viețile noastre obișnuite, în care ne puteam lua în brațe fără nicio reținere.

Ce pasiuni ai în afară de muzică?

Fotbalul este a două mea dragoste, după muzică. Iubesc să joc fotbal, să mă uit la fotbal și să și joc FIFA pe consolă.

Dansul ce loc ocupă în viața ta?

Îmi place foarte mult să dansez, chiar dacă nu sunt la fel de bun cum este Oana. Îmi doresc să avem mult mai multe motive de a dansa în lunile următoare.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music

CONTACT