LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.

we ❤️ music

Interviu: Ana-Maria Ababei “Am lansat o melodie în aromână dar poate pe viitor voi face o melodie cu Andreea Antonescu”

A cântat la "Vocea României" și anul trecut s-a făcut remarcată la "Ferma Vedetelor", însă Ana-Maria Ababei mai are și alte surprize pentru fanii ei. De exemplu, tocmai a lansat o nouă piesă în aromână despre care ne-a povestit mai multe și în interviul exclusiv pe care ni l-a oferit.

WeLoveMusic: Ce mai faci Ana-Maria Ababei? Anul trecut, pe vremea asta, intrai în “Ferma vedetelor” de la Pro TV?

Ana-Maria Ababei: Bună tuturor! Da, anul trecut am trăit o experiență minunată la “Ferma”, Pro Tv. A fost un proiect de succes, care a contribuit la dezvoltarea mea atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.

Anul acesta ce-ți dorești?

Anul acesta mă ocup de proiectele mele muzicale. Am pregătit deja câteva noutăți, dar le voi dezvălui pe parcurs. În momentul de față toată atenția mea este acordată unui proiect inedit, prin intermediul căruia veți cunoaște o altă Ana-Maria Ababei. Este vorba de prima melodie machidonească din repertoriul meu.

Ce ne poți spune despre noua piesă?

Pot spune că am apreciat mereu muzica și tradițiile aromânilor, iar faptul că de o vreme încoace Constanța a devenit a doua mea casă (iubitul meu fiind constănțean), m-a determinat să fac acest pas în cariera mea muzicală. “Pirifana” este o melodie care are acel “ceva”, spun eu. Are o linie melodică frumoasă, un text pe măsură (tematică fiind “iubirea”), dar mai mult decât atât, acompaniamentul este inedit. Mi-am dorit să vin cu ceva nou și așa s-a și întâmplat. Este prima melodie machidoneasca cu acompaniament de fanfara, dar pe ritmuri actuale.

Cu cine ai colaborat la ea?

Pentru realizarea acestui proiect îmi doream alături doar oameni talentați, creativi, profesionișți și mai ales, implicați. Așa am ajuns să colaborez cu Andrei Trifan și trupa “Modern”. Din momentul în care i-am spus lui Andrei ce-mi doresc, a fost foarte deschis și a făcut totul în așa fel încât dorința mea să devină realitate. Andrei este un munte de talent și nu pot decât să-i mulțumesc pentru faptul că a lucrat la fiecare detaliu pentru că produsul final să fie pe măsura așteptărilor! Trupa lui este alcătuită din instrumentișți valoroși, cu o vastă experiență. Aceștia au concertat atât în țară, cât și pe marile scene ale festivalurilor internaționale. Pe această cale vreau să le mulțumesc pentru implicarea în această colaborare!

A cui a fost ideea acestei colaborări?

Îmi doream mult să lansez o melodie machidonească, așa că nu am stat pe gânduri. Am apelat la Claudiu Coadă, cel care a compus această melodie și care mi-a dat acordul să o interpretez într-un stil aparte. De aici, a mai fost un singur pas. Am stabilit cu Andrei Trifan toate detaliile legate de proiectul nostru și apoi totul a venit de la sine. Munca, talentul și experiența și-au spus cuvântul.

Ați lansat și un videoclip…

Videoclipul a fost lansat în premieră “La Măruță” și pe canalul meu oficial de YouTube și sper că melodia “Pirifană” să fie apreciată de toți ascultătorii!

Cu cine ți-ai dori să colaborezi pe viitor?

Așa cum am mai spus, am multe surprize muzicale pe care le voi dezvălui treptat.

Nu te-ai gândit la o colaborare atipică cu foști colegi de la Fermă? Cu Andreea Antonescu?

Nu m-am gândit, însă cred că ar ieși ceva interesant. Andreea Antonescu îmi este foarte dragă și chiar am cântat împreună și la Fermă. Cine știe? Poate pe viitor vom realiza o melodie împreună.

Ții legătura cu foștii colegi din Fermă? Cu cine?

Da, sunt câteva persoane cu care am rezonat și cu care păstrez legătura. Este vorba despre Alina Pușcău, Andreea Antonescu, Elena Chiriac, Cezar Ouatu, Giulia Nahmany.

Ai mai participa la un reality show?

De ce nu? Îmi plac mult provocările și cu siguranță aș mai participa pe viitor la un reality show în care aș avea din nou posibilitatea de a-mi testa și depăși limitele.

Ai început concertele? Îți era dor?

Cu pași mărunți dar siguri, mi-am reînceput activitățile. Îmi era foarte dor să cânt pentru public, să înveselesc oamenii la evenimente, să dansăm, să ne distrăm. Îmi era dor de aplauze, de zâmbetele oamenilor. În tot acest timp de “pauză” am creat noi colaje, am adus noutate pe partea de show, astfel încât prezența mea la fiecare eveniment să fie una de neuitat!

Te-ai pus și pe compus? Vei lansa un album nou?

În timpul meu liber compun, scriu texte și bineînțeles că am în plan să lansez și cel de-al doilea album din cariera mea artistică. Vă voi ține la curent cu toate noutățile pe paginile mele de Instagram, Facebook, YouTube și TikTok.

Ce îți mai dorești pentru următoarea perioadă?

Îmi doresc să fiu sănătoasă, să am putere de muncă și multă inspirație, că să pot realiza tot ce mi-am propus.

Vacanță ai avut?

Acum sunt focusată pe proiectele muzicale, pe noile colaborări. Lucrez și la dezvoltarea pe plan național a școlii mele de muzică “AMA Music School”. Momentan activăm în Iași și urmează să ne extindem și în Constanța. Am planuri mărețe și cu siguranță vă voi ține la curent cu toate noutățile! Vă mulțumesc pentru atenția acordată! Eu am o vorbă și vreau să o transmit și tuturor cititorilor: “Hai cu Doamne ajută!”

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT