Interviu: Alex Florea “Nu voi renunța la muzică niciodată! O să investesc în echipament pentru propriul home studio”

we ❤️ music
După ce a participat la mai multe showuri muzicale, Alex Florea și Ilinca Băcilă au participat la Eurovision în 2017.

Alex a făcut și actorie și acum a plecat în Germania să muncească. Solistul ne-a oferit mai multe detalii despre ce face acum pentru WeLoveMusic.

WeLoveMusic: Salut, Alex, ce faci zilele acestea?

Alex Florea: Salut! Dacă vorbim strict de ultima săptămână, am dormit mult! Am avut de recuperat niște ore! (râde)

Am aflat că ai plecat în Germania. Ce faci exact acolo?

Da, intradevăr, m-am mutat aici nu știu pentru cât timp. Poate chiar definitiv. Muncesc. Tata mă mai învață o meserie. Pun faianță.

Cine sau ce te-a convins să pleci?

Nu puteam să mai stau în România. Trebuia să fac o schimbare. Trebuie să muncesc pentru a-mi permite să fac muzică în continuare.

Ai renunțat la muzică și actorie?

În niciun caz. Niciodată! În momentul de față investesc în echipament pentru propriul home studio.

Cum de te-ai gândit să faci actorie?

Aveam nevoie să-mi duc arta la un alt nivel, așa că m-am decis să mă înscriu la actorie. Am reușit să fac 2/3 obiectivele pe care le aveam atunci când eram mic: Să fac muzică, actorie și să știu să mă bat ca JCVD (Jean Claude Van Damme, n.r). Hahaha!

Ai mai compus ceva nou în ultima perioadă?

Am laptopul plin de proiecte. Dacă în trecut îmi făceam câteva schițe, azi, am dus producția la un alt nivel, și-mi lucrez singur piesele. Bineînțeles că nu pot să termin un proiect de unul singur, iar tot ce fac, fac în co-producție. Sunt un tip mai meticulos, critic și caut oamenii potriviți, cu viziune, ci nu oameni în căutare de quick cash și succes de scurtă durată.

Ai mai urmărit fenomenul Eurovision? Ai ascultat piesa lui Roxen? Ce părere ai despre ea?

Da. În fiecare an sunt invitat de către mai multe site-uri și bloguri să notez piesele din anul respectiv, așa că sunt la curent mereu. Am ascultat piesa. Este o piesă ok. Mi-a plăcut mai mult cea de anul trecut. În live nu am încredere deloc. Dar ținând cont și de celalalte intrări, cred că anul ăsta avem șanse să ne calificăm în finală.

Ai mai participa la acest concurs?

Nu știu. Uneori mă gândesc că da, alteori că nu! (zâmbește) Oricum dacă aș mai participa, aș face-o cu ceva care să mă reprezinte 100% și aș merge singur.

Cu Ilinca ai mai ținut legătura?

Mai vorbim din când în când. Ne mai salutăm. Dar mi-am luat informații și din ultimul articol pe care l-ați scris despre ea. Am aflat că vrea să ajungă în UK să facă muzică. M-am bucurat mult. Îi doresc să ajungă acolo unde merită.

Ce-ți dorești pentru anul acesta?

Să se oprească odată aceaasta situație. Vreau să ajung din nou pe scenă. Îmi e dor de oameni, de muzică. Ceea ce fac acum cu tatăl meu, este o chestiune temporară. De un an și stau pe dreapta. Trebuia să fac ceva. Iar în România, sigur nu mă descurcam.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music

CONTACT