LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru

we ❤️ music

Interviu: Adrian Petrache “Sunt foarte credincios și totul se întâmplă cu ajutorul Domnului”

Fostul concurent de la "X Factor" și nepotul lui Florin Salam a revenit în atenția fanilor săi cu o nouă piesă, "Monalisa" la care a filmat și un videoclip.

WeLoveMusic a stat de vorbă cu Adrian și i-a aflat secretele și visele iar despre toate acestea puteți citi în continuare într-un interviu exclusiv!

WeLoveMusic: Spune-ne câteva lucruri despre tine…

Adrian Petrache: Numele meu întreg este Adrian Mihai Petrache și fac 21 de ani în octombrie, pe 11.

Ce ai făcut de când ai terminat X Factor?

Sunt cu facultatea, trec anul 3 la facultatea de drept. Universitatea din Bucureșți, îmi place foarte mult acolo. De când s-a terminat X Factor evident că viața mea s-a schimbat în bine, mi se întâmplă lucruri la care visam de când eram mic. Unul dintre cele mai importante e că mă oprește lumea pe stradă, spun că vreau să facă o poză cu mine, să vorbim. Mi s-a întâmplat o chestie foarte mișto, eram cu tata pe stradă și s-a oprit o mașină în mijlocul drumului și șoferul a coborât și mi-a zis că mă roagă să vin să cânt la nunta lui. S-a făcut coadă în spatele mașinii, da el a oprit și m-a rugat să vin la anu să cânt la nunta lui. A zis că nu dă de mine și i-am zis că putea să-mi scrie pe facebook că nu e așa complicat. Tatălui meu nu i-a venit să creadă.

De curând ai lansat un videoclip la o piesă nouă. Ce ne poți spune despre ele?

Am plecat de la o idee pentru piesă, am venit la Robert Mihail Ionescu și i-am arătat-o și ne-am înhămat la treabă. E prima mea piesă originală făcută într-un mod și cadru profesionist. Eu am tot lucrat și am avut piese. M-am înțeles cu Robert și uite că a ieșit piesa asta și videoclipul. Am mai incercat cu alți producători, cu unii a mers, cu unii nu. Cred că totul se întâmplă cu un un motiv și e bine să nu grăbești lucrurile. Piesa este despre o fată care e foarte șmecheră și inabordabilă, greu de atins, e o paralelă despre o Monalisa modernă. Așa se numește Monalisa. Eu sunt un băiat care încearcă să o cucerească, e cu acest Leo DaVinci și vreau să-i spun că vreau să-i arăt Turnul din Pisa. Am filmat într-un club, avem și o super Monalisa, Roxana Neagu Valentina, e model. Întruchipează tiparul Monalisei. Am stat să mă gândesc la o fată care ar aduce cu celebra pictură dar să se încadreze în zilele noastre. Ea are un șarm aparte, e misterioasă cum e și Monalisa pictura, pentru că nu-ți dai seama dacă ea râde pe bune sau dacă e tristă. Au durat 6-7 ore filmările.

S-a întâmplat ceva interesant la filmările videoclipului?

Robert a filmat videoclipul, a mers șnur, am așteptat să filmăm apusul…

Cum ai ajuns la X Factor?

Am ajuns la X Factor dintr-o întâmplare, am primit un mesaj pe facebook, eram în sesiune. O fată Alexandra, căruia îi mulțumesc, pentru că dacă nu era ea nu m-aș fi dus. Nu am luat mesajul în serios, aveam examen, și mi-a scris că dacă vreau să merg la audiții. Apoi am stat și m-am gândit, fata asta m-a chemat la TV să cânt, și m-am dus. Am luat chitara de acasă și m-am dus să cânt. Dumnezeu m-a ajutat și am avut noroc și ma mir pentru că am picat în echipa unui mentor extraordinar ca Loredana Groza care m-a ajutat enorm. Și mi-a explicat multe chestii, nu doar de cum să cânt ci cum să stai pe scenă, cum să te miști, ce să faci după ce te dai jos de pe scenă. Îmi este în continuare profesor.

Mai cânți cu ea?

Am cântat cu ea în câteva locuri dar nu știu cum sunt ceilalți antrenori de la X Factor, dar eu dacă-i scriu să o întreb ceva să-i cer un sfat, întotdeauna îmi răspunde, își da cu părerea și chiar interesat nu doar să scape de mine,..

Mă gândeam că va continua colaborarea, că mergeți la concerte…

Știi cum e, ea m-a ajutat în multe locuri să cânt cu ea dar acum e și rândul meu să mă descurc singur să pot să fac și eu ceva. Nu e un sprijin constant, acum tre să fiu pe picioarele mele, să îmi iau zborul.

Ești cam singurul care s-a făcut remarcat sezonul asta, în afară de câștigătoarea de anul trecut, SuperFour, Naomi a lui Ristei sau Cristina Vasiu…

Cred că sezonul la care am participat la X Factor, și o spun sincer, nu sunt subiectiv, cred că a fost printre cele mai bune, pentru că mi s-au părut niște concurenți foarte puternici. Fiecare a avut ceva diferit și care să te atragă.

Unchiul tău, Florin Salam te susține în continuare?

Mă susține, mă iubește și îl iubesc, e familia mea, nici nu se pune problema. Vorbim în continuare. Au fost multe persoane care au comentat că n-a mai ajuns la finală, așa a fost să fie. Nu am cerut explicații, nici m-am pretenții de vreo explicație, eu acum îmi doresc că lumea să rămână cu ce s-a întâmplat nu cu ce s-ar fi putut întâmpla. Am cântat cu Ristei și a fost foarte bine, au fost reacții bune chiar și pe internet, și publicul am văzut că a rezonat foarte bine cu acel moment și așa a fost să fie.

N-ai primit oferte să faci piese cu cineva după ce s-a terminat X Factor sau o casă de producție?

Sincer, n-a fost nimic concret. Eu scriu versuri, piese, n-am primit oferte clare. Mă știu cu Robert de mai mulți ani, el n-a știut din ce familie fac parte și așa am început să colaborăm, acum 5 ani. Am venit la Robert cu un negativ, i-am cântat, și am zis să colaborăm.

Tu câți ani aveai când ai început să faci muzică?

La mine în familie nu prea e o opțiune să nu-ți placă muzică. Sau să nu cânți, nu prea merge așa. Toți trebuie să cânte, asta făceau ei. La mine muzica există dinainte să mă nasc. Femeile mai puțin, dar au ureche muzicală și simt muzica. Sora mea, Maria e la Dinu Lipatti, cântă cu vioara și cu vocea. Alex și Fabian m-au susținut la X Factor, suntem 5 frați. Prima oară am început să cant la pian, frații mei aveau o profesoară destul de dură, țipa la ei și am zis că eu nu stau să-mi vorbească așa și m-am lăsat. Am văzut pe youtube un clip cu James Arthur și mai mulți artiști care cântau cu vocea și chitara și am zis că e foarte frumos să cânți și așa am început. Prima oară îmi era rușine, cântam când eram singur acasă, mă duceam în locuri unde știam că nu era nimeni.

Tatăl tău are formație?

Uite nu, tată a cântat la tobe, dar nu trăiește la muzică, A cântat cât era tânăr, însă bunici, străbunici, unchi au cântat toți.

Deci cum s-a schimbat viața?

Mi-am luat carnetul, am și admiratoare. Sunt niște evenenimente frumoase pe care le așteptam, iar Dumnezeu a vrut și m-a sprijinit să se întâmple și mi le-a trimis în viața mea acum.

Ești credincios?

Foarte credincios, cred în calea Domnului. Sunt creștin ortodox. Eu chiar simt că dacă mă rog pentru ceva și Dumnezeu consideră că merit lucrul ăla și el crede că e bine să am lucru ăla, o îndeplinește. Înainte de “X Factor” am fost la “Românii au talent”, am luat 4 de da, a venit pandemia și…i-am primit degeaba. Dar dacă eu mergeam acolo în finală nu mai mergeam la “X Factor”. Era acea perioadă de exclusivitate și nu mai puteam merge acolo. Și mi s-au întâmplat lucruri mai bune de la “X Factor” decât de la “Românii au talent”. Deci fiecare etapă și pas pe care-l faci se leagă de alt pas.

Ce faci în timpul liber?

Îmi place să cred că știu să gătesc. Mă interesează școala și mă interesează ce se întâmplă la facultate. Am cântat la balul Bobocilor, la petreceri de studenți. Am fost la Suceava să cânt cu trenul.

Vacanță ai avut?

Ar fi bună o vacanță… am observat că perioadele libere mă dereglează. Sunt balanță, întotdeauna încerc să nu stau degeaba. Îmi place să am ceva pentru care să mă pregătesc.

Crezi că facultatea te va ajuta mai târziu?

Da, foarte mult. Pană una alta sunt student, iar principala grijă și obiectiv este să termin școala cu bine și cu note bune. După facultate nu știu ce se va intampla, cred că Dumnezeu va alege o cale bună pentru destinul meu. Cele mai multe idei imi vin în sesiune, un moment prost pentru că nu am cum să le materializez. Cititul în sine, te disciplinează în sine.

Unchiul tău are formație? De ce nu cânți cu el? Nu te-ai gândit să intri în ea….

Unchiul meu este unul dintre cei mai mari artiști ai țării, o persoană foarte iubită, dar el a ajuns în punctul ăsta prin propriile puteri. A avut, evident, sprijinul mai multor oameni, provenit tot din acțiunile sale. E bine să te ajute cineva nu spun nu, dar întotdeauana e bine să faci pe puterile tale. Orice.

Lui Betty nu i-ai propus să faci o colabrare?

Am discutat despre și vedem ce se întâmplă. Noi suntem ca frații, ne ținem foarte apropiați.

Primești mesaje de la fane?

Primesc mesaje, sunt un băiat normal, nu am așa multe fane. Există o comunitate pe instagram, un fan page, e o fată drăguță căruia îi mulțumesc. Am rămas surprins că sunt persoane care țin la mine și urmăresc ce fac. Nu mă așteptăm. Le mulțumesc tuturor celor care mă sprijină, e important pentru un artist, mai ales la început. Să aibă susținerea publicului. Ei te ridică, te fac mare sau mic.

Ce planuri ai după lansarea piesei?

Să o cant, să merg în cât mai multe locuri și îmi doresc să scot un album. Asta e următorul obiectiv pe care mi l-am pus. Toți artiștii pe care îi admir au albume- Ray Charles, Prince, Michael Jackson. Santana, Gary Moore, artiștii din 60-70, 80, Stevie Wonder…

Ai un stil al tău?

Vine dintr-o sinceritatae cu care mă urc pe scenă, eu nu gândesc ce fac, nu-mi impun. Sunt natural. Omul vede. Și nu e bine așa… Omul apreciază când te vede, Am observat că omul te place pentru felul tău de a fi.

Înainte de a te duce la X Factor te cunoșteai cu jurații?

M-am întâlnit într-un context cu Ștefan Bănică de la Circ, la concert, cu Nicu Patoi și am cântat împreună, dar nu cred că și-a amintit de mine. Am cântat o hora cu chitară și m-a acompaniat.

we ❤️ music

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT