LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
george burcea

George Burcea a lansat cartea “Scrisoare către Ceaușescu”! Cum l-a ajutat Maia Morgestern?

we ❤️ music
George Burcea este pe val. Este actor si scriitor, iubit si tata. Se iubeste cu Viviana Sposub. are doua fiice inunate si va filma pentru Familia Adas cu Caterina Zeta Jones. Iar acum a lansat cartea "Scrisoare catre Ceausescu", pentru care a realizat un filmulet impresionat de prezentare cu ajutorul mamei lui si a actritei Maia Morgestern.

“Nu știu cum sã-i mulțumesc Lui pentru tot ce mi se întâmplã…. Ieri dimineață am fost la studio cu doamna Maia Morgenstern sã tragem o voce pentru clipul special care vine în întâmpinarea romanului ( care sincer vã spun….aratã supeeeerb), apoi am fost pe platou la Tim Burton, iar astãzi am ajuns la Editura Hyperliteratura împreunã cu Mamań sã semnãm cãrțile – ediție specialã și limitată care vor fi distribuite sãptãmâna care urmează. Vă mulțumesc si vã♥️. Nu uitați că pe 30 Septembrie va fi lansarea oficială online, iar cu toții o veti putea comanda online pe Cărturești”

Începând de astăzi, 30 septembrie 2021, puteți precomanda de pe site-ul Cărturești (cu plată directă prin card sau ramburs la livrare) una dintre cele mai așteptate cărți ale acestui an, romanul de debut al actorului George Burcea, inspirat dintr-o poveste reală, Scrisoare către Ceaușescu. Veți primi cartea între 20-25 octombrie, cu autografe (atât a lui George Burcea, cât și a mamei sale, Georgeta Pînzăruc, sursa de inspirație a acestui proiect), într-un plic special, ediție limitată.

Despre carte

Romanul începe cu drama Mariei Drumeș, mamă a patru copii și victimă a violenței domestice în cumpliții ani ai comunismului, unde strigătele ei de ajutor nu sunt auzite de nimeni. În momentul în care constată că viețile lor sunt puse în pericol, se hotărăște să fugă, însă se lovește de o nouă serie de nenorociri: boala unuia dintre copii, dispariția altuia, o cădere nervoasă care se lasă cu o internare și mai ales greutatea de a-și găsi un loc de muncă, fără șantaje sexuale. Ajunsă la capătul puterilor, Maria riscă totul și decide să-i scrie o scrisoare lui Ceaușescu, văzându-l ca singura soluție de a se pune pe picioare și a avea grijă de familia ei.

În a doua parte a cărții, ne vorbește fiul său, Alex, care crește într-un sat uitat de lume numai cu bunicii săi, îndrăznind să viseze să termine liceul la oraș, deși ai lui îi stabiliseră alte planuri. Și el este nevoit să fugă de acasă, trăiește o perioadă lungă în condiții mizere, la limita supraviețuirii, iar un personaj parcă pus în calea lui de Dumnezeu îi dezvăluie tainele marinăriei. La câțiva ani de aici, este pe punctul de a se îneca într-un naufragiu, ca mai apoi să ajungă din întâmplare la un casting și astfel să înceapă o carieră promițătoare de actor, unde cunoaște repede celebritatea, dar este și bântuit de fantomele trecutului său.

Video-trailer cu vocea Maiei Morgenstern

Atât pentru carte, cât și pentru campania de precomenzi, am realizat un video-trailer inedit, în care apar chiar personajele care au inspirat romanul, George Burcea și mama sa. Filmarea aparține lui Silviu Enache (Friends Studios), montajul Dianei Rădulescu, make-up-ul Alinei Bedeleanu (Școala de Machiaj Prostetic) și vocea actriței Maia Morgenstern, căreia îi mulțumim din suflet pentru suport.

Peste 2.500 de exemplare rezervate chiar înainte de precomandă

Peste 2.500 de exemplare au fost rezervate de parteneri și librării chiar înainte de startul oficial al campaniei de precomenzi, în care cititorii vor putea achiziționa cartea începând chiar de astăzi sau la livrare, cu ramburs, la sfârșitul lunii octombrie. Totodată, o ediție princeps, limitată, de 150 de exemplare, a fost deja tipărită și a luat deja drumul primilor cititori, influenceri sau jurnaliști cunoscuți din România.

O carte care vrea schimbarea percepției publice despre violența domestică

Inspirat dintr-o poveste reală, romanul lui George Burcea este cât se poate de brut și atacă direct subiectul violenței domestice, cu scopul și speranța că acest titlu va contribui masiv în schimbarea percepției publice asupra violenței domestice.

Iată gândurile autorului, chiar înainte de lansarea campaniei de precomenzi:

 

Povestea familiei mele mă bântuia de peste douăzeci de ani, dar mereu mă feream să fac mai mult decât să-mi amintesc, să rumeg, să înțeleg și să încerc să iert. N-am reușit. Au fost multe lucruri dificile în viața mea, dar cel mai puternic a atârnat acceptarea. Să accepți că trecutul te definește, că părinții sunt ai tăi pentru toată viața, iar traumele și deciziile lor, implicit și ale tale, te vor urmări până la moarte.

Această carte nu a fost scrisă cu gândul la faimă sau la îmbogățire. Nici nu vreau ca oamenii să compătimească povestea noastră. Am scris acest roman cu convingerea că îmi va aduce vindecarea pentru restul anilor pe care-i mai am de stat aici.

Iubite cititor, aceasta este povestea mea, iar dacă și tu, la un moment dat, te vei regăsi măcar într-un singur pasaj sau o singură scenă, și vei reuși să repari la rândul tău ceva, voi fi și mai fericit, căci scopul meu va fi atins de două ori.

https://carturesti.ro/carte/george-burcea-scrisoare-catre-ceausescu-1255594123?fbclid=IwAR1O7eLBise_KDsN04B5jvMh1nurBEDemM2CcK_1tOGV8tiZdI_OqQnFM8g

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
we ❤️ music

CONTACT