LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.

we ❤️ music

Erika Isac a lansat „Femei în Parlament”, o piesă manifest care continuă mesajul transmis de „Macarena”.

Erika Isac a lansat în cadrul unei conferințe de presă organizate în ajunul Zilei Femeii, sărbătorită de 8 martie, o nouă piesă în aceeași notă cu viralul Macarena - Femei în Parlament, prin care susține femeile în a obține poziții de lider.

Cu versuri care au un mesaj puternic și cu un videoclip de o creativitate aparte, care te va captiva din prima secundă, piesa „Femei în Parlament” a fost primită cu entuziasm de către fanii artistei. Mesajul piesei abordează subiecte precum violența și abuzurile împotriva femeilor și își propune să aducă atenție asupra unei teme care este atât importantă cât și actuală: implicarea și rolul femeilor în politică. „Femeile sunt firave”, „Au haz și talent, vrem femei în parlament”, și „Erika ce vrei să spui, n-avem femei în parlament?” sunt câteva dintre versurile care te vor pune pe gânduri. Acestea fac trimitere către codul civil vechi în care femeia era lipsită de drepturi și de asemenea ne sugerează să aflăm de fapt care este procentul de femei din parlament, iar după o căutare pe google aflăm că acesta este de doar 18,5%.

„Versurile cumva au și un pic de istorie, dacă vrei. Dau exemplu: în codul civil de la 1865, femeia nu avea drepturi economice, civile, sociale, politice ș.a.m.d. Practic, diferența dintre o femeie și un cârlig de rufe era că femeia respiră. Cam asta erau drepturile ei. Și zic asta și în piesă «1865 bitch what about that (n. red.: ce spui despre asta?) / Îți dau lecții de istorie că nimic nu s-a schimbat». Pentru că în conștiința colectivă femeia încă este cumva. Asta se vede prin comentariile pe care le-am primit la piesa Macarena, care nici măcar nu este despre glorificarea femeii. Asta e problema”, a spus, conform paginademedia.ro, Erika Isac.

Erika Isac a general o controversă majoră odată cu lansarea melodiei „Macarena”, o adaptare a celebrului hit din anii ‘90. Piesa conține un limbaj licențios, care semnifică furia asupra subiectelor abordate de artistă, printre care stereotipurile de gen și problema violenței asupra femeilor din societatea românească. Videoclipul piesei „Macarena” a devenit viral, depășind 1,5 milioane de vizualizări pe YouTube, astfel piesa poziționându-se în fruntea clasamentului Trending.

„Dacă nu erau bărbații, cine vă proteja?/ Să ne protejeze de cine? Exact, în p***a mea”.

 

Sursa: life.hotnews.ro

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT