el radu la piramide

EL Radu, vacanță cu peripeții în Egipt: “Fiind mai negruț și, deja și bronzat, localnicii mă credeau de-ai lor”

we ❤️ music

Zilele aceste tot mai multe vedete se află la căldurică în vacanțe exotice departe de casă. EL Radu – Radu Gulică, artist, producător, manager muzical și redactor dar și prezentator la Radio Moldova, a fost plecat în Egipt într-o vacanță exotică de unde ne-a oferit câteva imagini superbe și ne-a povestit câteva lucruri interesante.

el radu pe camila
el radu pe camila

“Am avut parte de o vacanță frumoasă cu cei dragi, cu familia, în Egipt, la Sharm El Sheikh. Personal prefer mai mult Hurghada, unde am fost în august, anul trecut, dar din păcate nu au fost zboruri de la Chișinău. 8 zile de poveste, temperaturi de până la 28 de grade, când acasă era ger și viscol. Suntem o familie care iubește călătoriile în interiorul țării, locuri turistice, deci, nu am fi stat 8 zile doar la hotel cu All Inclusive, mai ales în Egipt, așa că… am avut o deplasare luuuungă, de vreo 1200 km dus-întors spre Cairo, la Giza, să revăd piramidele (eu eram pentru a 3-a oară în Țara Faraonilor), dar de fiecare dată când revezi acel platou cu piramidele + sfinxul + în depărtare deja începea pustiul Sahara, senzația e mereu diferită. A fost obositor, dar a meritat.

el rradu cu atv-ul
el rradu cu atv-ul

Am mai vizitat și Muzeul Național de Istorie din Cairo, din nou, stihia mea de cultură generală. Tradițional, am venit acasă cu statui din mitologia egipiteană, am acasa colecția mea de statui din panteonul egiptean, a devenit una destul de măricică. Am mai vizitat și sătucul beduinilor, am băut ceaiul lor specific, e chiar unul special, apoi, o altă slăbiciune a mea – Safari cu ATV-ul. Aș parcurge toată Sahara cu acest mijloc de transport. Recunosc, limba arabă, pe care am studiat-o la facultate, mi-a prins bine! Oamenii de acolo, vânzătorii, se uită altfel la tine când vorbești arabă, nu mai vorbesc că sunt un expert în arta de a negocia, experiența vine cu timpul. Plus ca la aeroport, în drum spre casă, unul dintre bagaje cântărea mai mult de 20 de kilograme, respectiv… trebuia să mutăm lucruri în altă valiză, deci… ne-am fi jucat minute bune cu așa “transfer”, dar eu, din nou, cu limba arabă, am vorbit frumos cu nenea de la ghișeul de înregistrare la aeroport și… da, ai ghicit – S-a rezolvat. Eu fiind mai negruț și, deja și bronzat, localnicii mă credeau de-ai lor. O vacanță superbă, la sigur voi mai reveni, or trebuie să vizitez Luxorul, vreau să văd barajul de la Aswan și… să revăd Alexandria. Călătoriți! Viața e prea scurtă!”, a povestit El Radu exclusiv pentru WeLoveMusic.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
we ❤️ music

CONTACT