Daddy Yankee album Legendaddy

Daddy Yankee a lansat albumul „Legendaddy” prin care se retrage din industria muzicală

we ❤️ music
Daddy Yankee a anunțat două proiecte prin care își ia „la revedere” de la fanii săi și de la toată industria muzicală. „Legendaddy”, albumul, și „La Ultima Vuelta (The Last Round)”, turneul, sunt ultimele două apariții ale legendarului artist din America Latină.

Duminică seară, artistul a postat un mesaj emoționant adresat fanilor săi pe www.daddyyankee.com, anunțând retragerea să din industria muzicală.
Turneul „La Ultima Vuelta” va începe în Portland, Oregon, pe 10 august 2022 și va include în cele cinci luni zeci de orașe din America de Nord și America de Sud.
Daddy Yankee a spus: „Astăzi, 20 martie 2022, îmi anunț retragerea din muzică oferind cea mai bună producție și cel mai bun turneu al meu. Îmi voi lua rămas bun sărbătorind acești 32 de ani de experiență cu acest nou album – „Legendaddy”. O să vă ofer toate stilurile care m-au definit, într-un singur album”.

Streaming Link: https://umusic.lnk.to/LEGENDADDYPR

„Legendaddy” este primul album lansat în ultimii 10 ani de către Daddy Yankee. Acesta conține 19 piese : 1) Legendaddy, 2) Campeon, 3) Remix, 4) Pasatiempo, 5) Rumbaton, 6) X Ultima Vez, 7) Pară Siempre, 8) Uno Quitao Y Otro Puesto, 9) Truquito (Skit), 10) El Abusador Del Abusador, 11) Enchuletiao, 12) Agua, 13) Zona Del Perreo, 14) Hoț, 15) La Ola, 16) Bombon, 17) El Rey De Lo Imperfecto, 18) Impares, 19) Bloke

Daddy Yankee este cunoscut drept „Regele Reggaetonului” atât de criticii muzicali, cât și de fani. El este adesea citat că o influență de către alți interpreți urbani latini. În 2004, a lansat single-ul său internațional „Gasolina”, căruia i se atribuie introducerea Reggaetonului în publicul din întreaga lume și a făcut din genul muzical un fenomen global. De atunci, a vândut aproximativ 30 de milioane de discuri, făcându-l unul dintre cei mai bine vânduți artiști de muzică latină. Albumul lui Daddy Yankee, Barrio Fino, a făcut istorie când a devenit cel mai bine vândut album de muzică latină al deceniului 2000-2009. În 2017, Daddy Yankee, în colaborare cu cântărețul pop latin Luis Fonsi, a lansat single-ul de succes „Despacito”. A devenit prima melodie în limba spaniolă care a ajuns pe primul loc în Billboard Hot 100 din 1996. Videoclipul pentru „Despacito” de pe YouTube a devenit cel mai vizionat videoclip de pe platformă și cel mai bine vândut single al deceniului 2010-2019. Succesul său l-a determinat pe Daddy Yankee să devină cel mai ascultat artist la nivel mondial pe serviciul de streaming Spotify în iunie 2017. În 2019, single-ul său „Con Calmă” Ft. Snow a devenit cântecului latin din 2019 și a intrat în Top 10 cel mai ascultat cântec la nivel global. A devenit cel mai vizionat videoclip, pe locul 1 pe YouTube, generând peste 2,4 miliarde de vizualizări. Daddy Yankee a câștigat 110 premii și peste 300 de nominalizări. El a fost numit unul dintre „Cei mai influenți hispanici”, de către Time Magazine și CNN Network. În decembrie, Daddy Yankee a început sezonul de sărbători oferind un o nouă experiență pentru fanii săi din întreaga lume prin lansarea „DY2K20”, o versiune digitală a celor 12 emisiuni sold-out de neuitat ale sale „Con Calmă Pal’Choli”.

CONTACT