LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru

we ❤️ music

Ce probleme a avut Roxen înainte de a urca pe scena Eurovision

Reprezentanta României la Eurovision 2021 a surprins audiența la ultima repetiție, cu doar câteva ore înainte de show-ul pentru juriu, cu o ținută complet schimbată față de primele apariții pe scena concursului. Însă duminică au existat câteva probleme pentru delegația noastră.

Duminică seara delegaţiile României şi Maltei au fost informate că nu vor putea participa la ceremonia de deschidere Eurovision 2021, din cauza apariţiei unor cazuri Covid în hotelul unde erau cazate. În urmă testărilor periodice care au loc la Rotterdam Ahoy, organizatorii au depistat cazuri de infectări în rândul delegaţiilor islandeză şi poloneză. Conform procedurilor EBU, toţi membrii delegaţiilor cazate în acelaşi hotel întră în izolare şi urmează să fie testaţi PCR. Din această cauză, alături de membrii delegaţiilor Poloniei şi Islandei, nici reprezentanţii României şi Maltei nu au  putut defila duminică seară pe covorul turcoaz, la ceremonia de la ora 19.00 (ora României). Pentru a limita riscurile răspândirii noului coronavirus, organizatorii au renunţat şi la transferul delegaţiilor cu ambarcațiuni până la covorul turcoaz, așa cum anunțaseră inițial, acestea urmând să fie transportate separat, cu autocare. Până în acest moment, membrii delegaţiei noastre au avut rezultate negative la toate testările impuse de organizatori de-a lungul primei săptămâni de la sosirea în Rotterdam.

După ce au scăpat de emoțiile testelor Covid, procedura standard impusă de organizatori tuturor participanților la eveniment – din nou, rezultatele acestora au fost negative -, Roxen și echipa au urcat pe scenă pentru o nouă sesiune de repetiții. Reprezentanta noastră a cântat într-o rochie cu imprimeu floral, o apariție total diferită față de cea purtată la primele repetiții pe scenă Rotterdam Ahoy, echipa reușind să păstreze secretul privind vestimentația pentru concurs până în ziua show-ului pentru juriu. „Am primit o mulțime de reacții pozitive la outfitul pe care l-am pregătit pentru concurs. Vă mulțumesc din suflet și vă promit că voi da totul, diseară, în fața juriului. Ne vedem marți, la semifinală pentru public!”, a declarat Roxen.

Luni, în ziua spectacolului, reprezentanții României și cei ai celorlalte țări care evoluează în prima semifinală Eurovision, au susținut două repetiții. Chiar dacă nu va fi transmisă de broadcasteri, a două repetiție de ieri contează la fel de mult pentru calificare că semifinală de marți, întrucât show-ul a fost votat de juriile de specialitate din 19 țări, votul lor contând în proporție de 50%, la fel că al publicului.

Cum se votează azi, la Eurovision

Prima semifinală Eurovision, în care va concura şi reprezentanta României, Roxen, cu melodia Amnesia, va avea loc pe 18 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00. Românii de acasă nu au dreptul să voteze pentru reprezentanta țării noastre, deci votul românilor din străinătate este cel care poate înclina balanţa calificării României în marea finală. Voturile primite de la publicul din străinătate vor conta în proporţie de 50%, restul de 50% fiind decizia juriilor din fiecare ţară.

we ❤️ music

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT