LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.
alexandra usurelu

we ❤️ music

Alexandra Ușurelu: “În 2021 îmi doresc liniștea din muzică, împreună cu agitația din spatele realizării ei”

Alexandra Ușurelu este una dintre solistele noastre speciale, care de curând și-a aniversat ziua de naștere. Iar zilele trecute ea și Bobi Stoica, ex Voltaj, au împlinit doi ani de la căsătorie. Destule motive ca să povestim cu interpreta despre cariera ei și fanii pe care îi are așa că aflați mai multe din următorul interviu exclusiv pe care ni l-a oferit.

WeLoveMusic: Ești una dintre solistele speciale, cu proiecte noi de fiecare dată. Tu cum te-ai descrie, Alexandra, în câteva cuvinte?
Alexandra Ușurelu: Sunt un om care cântă și iubește, un om care la un moment dat s-a imaginat dincolo de orizont și care s-a hotărât să-i ducă acolo, dincolo de orizont, și pe ascultătorii săi. De atunci, eu aleg să-mi împart lumea în visuri și fapte. Aleg că prin muzică să spun povești, iar cei care îmi duc poveștile mai departe au concluzionat despre mine mai clar și mai frumos decât mi-aș fi imaginat eu vreodată: “Alexandra Ușurelu este fată care chiar există”.

Ai ceva ce numai tu ai și am vrea să știm când ai realizat că muzica va face parte din tine?
Eu am realizat că muzica îmi va fi calea în momentul în care am reușit să adun primii oameni într-o sală, oameni care veniseră special pentru mine să îmi asculte muzica. Mi-a plăcut întotdeauna să cânt, am cântat pe diverse scene, iar la un moment dat am renunțat la o carieră într-o companie multinațională pentru a fi artistă. Am avut această confirmare la scurt timp după acest eveniment.

Când ai cântat pentru prima oară? Îți mai amintești?
Da, aveam cinci-șase ani aveam când am început să cânt ce auzeam prin casă. Am descoperit muzica atunci când tatăl meu mai lua chitară și ne cânta. Spunea, pentru mine, cea mai frumoasă poveste din lume. Mi-am dorit să încerc s-o spun și eu pe a mea. Am simțit atunci că oamenii emotivi, ca mine, își spun mai greu poveștile și că arta îi poate ajută să și le spună. Așa că am căutat drumul către ea cu fiecare pas, pentru a-mi spune propria poveste.

Cine te-a împins către scenă? Cui îi datorezi ascensiunea ta în afara publicului?
Nu am fost împinsă către scenă, m-am dus singură către ea. Era locul de unde se auzea și vedea cel mai bine ce am eu de spus și de dăruit. În primii ani, mi-am organizat singură concertele, iar oamenii mi s-au alăturat pe parcurs, din ce în ce mai mulți. Încrederea lor m-a făcut să nu uit care-mi este rostul: acela de a da înapoi mai mult decât pot cere.

alexandra usurelu pe scena
alexandra usurelu pe scena

Ai mulți fani care își doresc să te întâlnească?
Sunt destui oameni care se regăsesc în muzica propusă de mine. Ne întâlnim la concerte mereu. Foarte rar s-a întâmplat să am parte de stalkeri, dar a fost și asta.

Știm o poveste când un anumit fan te-a urmărit cu mașină și la un semafor te-a rugat să te opreșți să va cunoașteți și să faceți o poză…
Da, cum spuneam mai devreme, s-a întâmplat și asta. O fată s-a dat jos din taxi și a venit spre mașina în care mă aflăm foarte, foarte încântată. Dorea să povestim despre cum să facem toți să ne păstrăm seninătatea, cred că o inspirăm. A fost o întâmplare scurtă, eram chiar la începutul campaniei de promovare a primului meu album. Altădată, un apreciat artist de muzică folk din generația tânără m-a găsit și abordat în trafic și am reușit să facem un schimb de albume. A fost și un domn ziarist, care m-a speriat puțin atunci, nu înțelegeam de ce mă urmărește cu mașina. S-a dovedit a fi un jurnalist care știa ce fac eu, mi-a spus apoi că îi place mult muzica mea.

boby stoica si alexandra usurelu
boby stoica si alexandra usurelu

Cum și când l-ai întâlnit pe soțul tău? Crezi că aceste întâlniri sunt întâmplătoare?
Pe Bobby l-am cunoscut când am mers să înregistrez un duet cu trupa Vunk la studioul lui. Atunci a părut absolut întâmplătoare și fără însemnătate întâlnirea noastră, dar ne-am regăsit după o scurtă perioadă în alt context, a început să vină la concertele mele, și am găsit o comunicare incredibil de ușoară și multe lucruri care păreau că ne leagă. De 8 ani suntem împreună. A fost ca o pandemie pentru noi, a muzicilor și ideilor noastre creative, răspândite prin sălile de spectacol, cu mare noroc, aproape viral.

Cum e în casă cu doi muzicieni?
De două ori mai complicat, dar și de două ori mai frumos.

A fost ziua ta, pregătești un album, un turneu, spectacole, piese noi… Ce mai urmează pentru tine?
Albumul lansat anul acesta se numește ”Fata care chiar există” și este deja primit extrem de bine de publicul meu, poate chiar mai bine decât albumul de debut. L-am lansat printr-un concert online, pe 14 februarie, primul tiraj fiind aproape epuizat acum, iar pentru mine urmează o perioadă plină, plină. Am programat deja concerte în teatrele de vară, voi merge în multe locuri pentru a aduce acest nou album în atenția oamenilor și voi avea de filmat încă 5 clipuri anul acesta. De-abia ce-am lansat un alt clip, la un cântec care s-a bucurat instant de un succes enorm la toate concertele care s-au putut susține anul trecut, respectând condițiile și diversele restricțîi impuse de autorități.

Sunteți mereu ocupați. Când ai timp pentru tine? Ce faci când ai puțin timp liber?
Din momentul în care am ajuns la un public mai larg, am avut din ce în ce mai puțin timp liber. Iar acesta a fost un târg pe care mi l-am dorit și am fost dispusă să îl fac.

alexandra -usurelu
alexandra -usurelu

Cum a fost anul trecut pentru tine?
Pentru toți, anul trecut a adus multă presiune. Dar partea bună e că am reușit să avem acest nou album. Bobby a dezvoltat o producție absolut impresionantă, la multe dintre cântece chiar a reușit să reconstituie aranjamentele sale pentru orchestră, imprimând separat cu fiecare instrumentist, pentru fiecare partidă. Am, așadar, un album cântat cu band și orchestră, dar noi nu am văzut niciodată orchestra întreagă, ci doar o orchestră… ”distanțată” și reunită digital, că într-un blockchain al sunetelor de mult timp verificate de noi în concerte.

Ce-ți dorești în 2021 pentru tine și familia ta?
Îmi doresc liniștea din muzică, împreună cu agitația din spatele realizării ei. Și vreau să mă bucur împreună cu cei apropiați de toate lucrurile acestea frumoase pe care le-am croit în ultimii ani.

 

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT