LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.
Albumul Achtung Baby de la U2 a implinit 30 ani

we ❤️ music

Albumul “Achtung Baby” de la U2 a implinit 30 ani

Island Records, Interscope și UMe au anunțat o ediție aniversară pentru a sărbători 30 de ani de la lansarea albumului revoluționar al trupei U2, „Achtung Baby”. Această ediție va include un vinil, atât în versiune standard, cât si deluxe, lansat pe 19 noiembrie, și un boxset digital cu 50 de piese, care va fi disponibil începând cu data de 3 decembrie 2021.

Acum treizeci de ani, Bono a descris „Achtung Baby” drept “sunetul a patru bărbați care taie copacul Joshua (The Joshua Tree)”. Albumul a câștigat un premiu Grammy pentru categoria Best Rock Performance și a devenit unul dintre cele mai semnificative albume ale anilor 90 și din cariera trupei U2.
Înregistrat pe parcursul a șase luni la Hansa Studio în Berlin și Windmill Lane în Dublin, „Achtung Baby” este al șaptelea album de studio al trupei U2. Produs de colaboratorii frecvenți, Daniel Lanois și Brian Eno cu Steve Lillywhite, „Achtung Baby” a fost șlefuit de Flood și lansat pe 18 noiembrie 1991. Single-ul principal a fost „The Fly”, urmat de alte patru track-uri mărețe: „Mysterious Ways”, „One, Even Better Than The Real Thing” și „Who’s Gonna Ride Your Wild Horses”.
Pentru a sărbători aniversarea albumului, trupa a colaborat cu artistul francez stabilit în Berlin, Thierry Noir (primul artist care a pictat pe Zidul Berlinului) pentru un exponat special la legendarul Hansa Studios în Kreuzberg. Acum treizeci de ani, trupa a colaborat cu Noir pentru o serie de mașini Trabant pe care a fost pictate artwork-ul albumului. U2 x THIERRY NOIR include un nou Trabant pictat în 2021, precum și o pictură murală exclusivă pe o porțiune din Zidul Berlinului.
Achtung Baby (30th Anniversary Edition) este disponibil acum pe vinil (standard și deluxe), împreună cu versiunile Achtung Baby (2018 Remaster) și Achtung Baby (Unter Remixes). Un boxset digital cu 50 de piese, dintre care 22 fiind pentru prima dată disponibile în format digital, va fi lansat pe 3 decembrie 2021.
Pre-comandă Achtung Baby (30th Anniversary Edition) aici: https://u2.lnk.to/ab30

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT