LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.
zdob si zdub si fratii advahov - trenuletul

we ❤️ music

Zdob și Zdub & Frații Advahov vor reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest 2022

Zdob și Zdub & Frații Advahov vor participa la cea de-a 66-a ediție a celebrului concurs Eurovision Song Contest, ce va avea loc în luna mai, în Torino, Italia. Trupa Zdob și Zdub va reprezenta pentru a două oară Republica Moldova la Eurovision, după participarea din 2005, când s-a clasat pe locul 6 în marea finală.

Zdob și Zdub & Frații Advahov au lansat melodia “Trenulețul” la sfârșitul anului 2021 și au invitat publicul să urce în vagon pentru a avea cea mai veselă și memorabilă călătorie cu Trenulețul. Melodia a fost compusă într-o sesiune de creație în Oituz (Covasna). Magia Munților Carpați a inspirat trupa nu doar o dată, exemplu fiind şi cel mai recent album al Zdubilor – “Bestiarium”, care a fost compus la Oituz. Tot acolo, la Oituz, prietenia și colaborarea cu Frații Advahov a dat roade muzicale – un nou album, care va fi lansat anul acesta.

Ascultă melodia pe platformele de streaming: https://ZdobSiZdub.lnk.to/TrenuletulPR

Single-ul „Trenulețul” este primul extras de pe acest album, piesă fiind un mix dinamic de folclor de la Frații Advahov și energia rock’n’roll a Zdubilor.

Român Iagupov (Zdob și Zdub) a declarat în momentul lansării melodiei: „De mici copii veneam la gara de trenuri în orășelul Straseni, unde ne-am născut eu și colegul de trupa Mihai Gincu. Ne plăcea să călătorim cu trenul la Chișînău, ne plăcea să ascultăm zgomotul roților și a șinelor. Trenul era o muzică în sine, iar gara devenise un teren de joacă! Am mers cu trenul Chișînău-București în zeci de turnee în România, în anii ’90 – ‘2000. Ne-au legat multe amintiri vesele de acest tren. Trupa Zdob și Zdub este onorată să colaboreze cu virtuoșii muzicieni de folclor Frații Advahov. Colaborarea noastră este armonioasă și suntem nerăbdători să scoatem albumul întreg. Videoclipul

Trenulețul l-am filmat cu talentatul regizor Român Burlaca. E prima noastră colaborare, sperăm că nu și ultima! L-am invitat din nou pe actorul Sergiu Voloc că protagonist al clipului. Îl știți cu toții din spotul ”Moldovenii s-au născut.”

Vasile și Vitalie Advahov: „Pe parcursul carierei noastre muzicale am colaborat cu mulți artiști din folclor și cu cei din alte stiluri muzicale. Cu Zdubii ne cunoaștem de mulți ani, ne întâlneam deseori în culisele sălilor de concert. Fiind deschiși spre experimente muzicale, am găsit undă comună cu băieții din Zdob și Zdub și am combinat vioara și acordeonul nostru cu spiritul rock al Zdubilor. Ne place ce a ieșit! Suntem plini de inspirație și scoatem piesă după piesă.”

Printr-o întamplare fericită, lansarea clipului Trenulețul a coincis cu relansarea cursei de trenuri Chișînău-București, care iși sistase activitatea de ceva timp. Videoclipul este o producție BR Films, regizor Român Burlaca. Scenariu: Român Burlaca, Român Iagupov, Corina Caireac. Producător : Alexandru Melnic

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT