LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.
nelu vlad de la azur

we ❤️ music

Nelu Vlad de la Azur, detalii inedite despre noul album lansat de Ziua Nationala

Trupa Azur a reușit să cucearească inimile oamenilor de-a lungul a 45 de ani de carieră, devenind un reper atunci când vine vorba de muzica lăutărească, dar și de folclorul orășenesc. Nelu Vlad, solistul și fondatorul trupei, a vorbit despre noul său album, care se lansează în 1 decembrie, despre munca depusă pentru a duce Azur acolo unde este acum, despre prima sa carte autobiografică, despre primele concerte din perioada comunistă, precum și despre povestea celebrei piese „Se mărită Mona”.

Noutate și recapitulare în albumul „Mai întoarce Doamne roata”. Trupa Azur a fost înființată în 1977, după un șir de evenimente care l-au adus pe Nelu Vlad în punctul în care a trebuit să se gândească la un nou mod în care să-și întrețină familia.
Proaspăt exmatriculat din Academia de Poliție, cel ce urma să devină solistul și fondatorul trupei Azur, și-a investit bursa de studiu pe care a strâns-o în instrumente muzicale la care a învățat să cânte singur. Au urmat repetiții în garajul său, formarea repertoriului și participarea la diferite concursuri la restaurante, pentru a găsi o scenă unde oamenii să-i asculte.
La 45 de ani de Azur, Nelu Vlad se miră de succesul și de relevanța pe care încă o au pe piața muzicală din România, iar în această perspectivă a ales să lanseze un nou album, cu melodii înregistrate profesional, respectând toate rigorile artistice. „Am zis că după atâta activitate trebuie să rămână undeva cele mai bune piese, la un standard artistic adecvat, cu un studio puternic. Așa că le-am făcut cum trebuie pe toate, le-am grupat într-un număr de 39 de piese, astfel încât acestea să rămână punctul cel mai solid din carieră. Restul pieselor probabil se vor șterge în timp, însă vor rămâne acestea care sunt la un nivel artistic înalt. Bine imprimate, corectate muzical și artistic și care au o valoare pentru muzica folclorică”, a precizat solistul și fondatorul Azur.
Noul album al lui Nelu Vlad, „Mai întoarce, Doamne, roata!”, care se lansează în 1 decembrie, va găzdui atât piese vechi, consacrate, care au adus succesul Azur, cât și piese noi, pentru un suflu proaspăt.
„Acest album pe care l-am oferit Rotonului cuprinde și o sinteză a celor mai bune piese din repertoriul meu, piese de petrecere, de viață, satirice.”, a explicat Nelu Vlad.
Nelu Vlad nu se oprește aici când vine vorba de surprize, așa că pregătește și un număr de patru videoclipuri care să încununeze munca depusă pentru noul album.
Piese de pe noul album al Azur vor putea fi ascultate aici: https://www.youtube.com/channel/UCXCtmytWnfEoernlaMn3-pQ

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT