LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.
l-a

we ❤️ music

Liviu Vârciu revine cu L.A la We Love Music Festival

Liviu Vârciu care acum e vedeta postului Antena 1, munceşte pe brânci, pentru fiecare bănuţ. Nu acelaşi lucru se întâmpla şi la debut, când era pe val cu trupa L.A, şi câştiga, doar la un singur concert, bani cu sacii. Marele lui regret e că nu a ştiut să economisească. Liviu va urca pe scena de la We Love Music Festival, pe 21 august la Râmnicu Vâlcea.

În 1998 se lansa o nouă trupă de băieţi, L.A., formată din Liviu Vârciu (37 de ani), Aurelian Ciocan şi Adrian Zainea, care a lansat hiturile „Femeia”, ”Toată viaţa mea” şi „Ochii tăi”. La ceas aniversar, căci se împlinesc două decenii de la debutul lor muzical, reporterii Click! au stat de vorbă cu Vârciu, singurul dintre cei trei artişti care a rămas în showbiz. „Îmi amintesc că începusem cu Ache să facem nişte negative pe clapă în 1996. Cântam la baluri de boboci alături de AV37 (Viorel Sipoş şi Mihai Budeanu din 3rei Sud Est, Laurenţiu nu era pe atunci). L-am întâlnit şi pe Adi în liceu la CFR şi am zis să facem o trupă toţi trei. Să ne numim L.A., căci nu ne puteam numi Double L.A.
Ne-am dus la Costi Ioniţă la studio şi am stat acolo o zi întreagă, la poartă, până ne-a lăsat să intrăm. Şi lucra pe ritmuri la piesa «Femeia», «Femeia te iubeşte» şi Ioniţă a cântat refrenul şi noi am repăit, că eram rapperi pe vremea aceea. Ne-a dat caseta şi ne-am dus la Discoteca Primo din Constanţa, unde au pus-o de 17 ori în seara aia. Toţi veneau să întrebe cine cântă”

Piesele băieţilor au prins imediat, ei având plină agenda de concerte: ”Am făcut nişte melodii tari precum «Ochii tăi» sau «Femeia», care, mulţumesc lui Dumnezeu, se cântă în continuare. A fost o perioadă frumoasă şi mă bucur că am trăit-o. Câştigam foarte mult, dădeam bani la amici şi nu-i mai ceream înapoi. Aveam câte patru concerte lunea, sâmbăta ne aşteptau oamenii în club. La 6 dimineaţa era ultimul spectacol, aveam şi şase concerte pe zi. Şi banii erau bani, suta era sută, făceam o garsonieră pe seară”. Liviu a prăpădit însă toţi banii: ”Noi n-am putut să strângem să ne luăm măcar o jumătate de apartament, am stat cu chirie toată viaţa. Regret că nu le-am dat părinţilor mei mai mult. Trebuia să am grijă mai mare de ai mei, decât să-i cheltui pe toate prostiile. Am deschis ochii deodată. Ne-a pleznit celebritatea. Ne-am culcat oameni normali şi ne-am trezit celebri”. Trupa s-a destrămat în urmă cu 13 ani: „Am semnat un contract ciudat cu Music & Music şi nu ne-au mai dat voie să cântăm piesele, am scos un album latino care nu a mers. Am intrat în studio şi am făcut alte piese. Cred că a fost o campanie împotriva L.A. Eu am drepturi pe piesele alea cunoscute.

We Love Music Festival
We Love Music Festival

În 2005 s-a terminat cu trupa şi m-am dus la castingul pentru «Secretul Mariei», trimis de Joey D’Alvare, impresarul meu de atunci. Aşa am început cariera de actor. Acum joc în serialul «Fructul oprit» de la Antena 1”. El e decis să pregătească un concert aniversar: ”Ache (Aurelian Ciocan) e în Constanţa, iar Adi (Adrian Zainea) se află la Londra, muncesc amândoi. Cred că putem să ne rupem o lună sau două ca să repetăm cu trupa L.A., să facem un spectacol, în toamnă”.

„În 2005 nu aveam 200 de dolari să-mi plătesc chiria în Tineretului. Îi mulţumesc lui Dulceaţă, proprietarul de atunci, care chiar era o dulceaţă de om. Şi veneam de la L.A. cu care făceam 10.000 de dolari pe zi. Nu ştiu ce am făcut cu bani, nici ceilalţi băieţi. Eu nu mai am nimic la Constanţa. Dacă mă duc acum acolo stau la hotel. Puteam să cumpăr tot Năvodariul, era un dolar şi 10 cenţi metrul pătrat. Eu făceam 10.000 de dolari doar lunea cu L.A. Apoi, m-a sunat Joey D’Alvare, impresarul, să mă întrebe dacă nu vreau să joc în serialul «Secretul Mariei». Aşa am ajuns în televiziune”.

Întrebat câţi bani a luat pentru primul album al trupei L.A. – „Ochii tăi”, Liviu Vârciu a povestit la Pepe în „Bar online” pe Youtube: zero, ba chiar a pierdut!
„Pentru primul album L.A. eu nu am luat nici un ban. Eu l-am dat cadou. Am vrut să-mi pună poza pe copertă. Atât! Şi am zis: bă, dacă-mi pui poză pe copertă, eu nu vreau nimic. Şi el mi-a zis: îţi fac şi CD-ul color. A fost primul CD color din România. Am vrut să mă văd color, galben cum eram. Mi-a dat cadou o ladă de gin şi o ladă de ulei. Albumul s-a vândut în 865.000 de exemplare, pe acte, noi nu ştim cât au vândut fără acte. S-au luat 2 dolari pe bucată, iar asta înseamnă un milion şase sute de mii de dolari. Atât s-a câştigat pe album, pe acte. Eu l-am dat gratis pe o ladă de gin şi că m-a făcut color. Apoi, mi-a dat 5.000 de euro să mă duc într-o vacanţă. Eu nu ştiam fraţilor nimic pe vremea aia. Părinţii noştri nu au avut posibilităţi, am fost săraci, aveam câte o pereche de pantaloni pe care o spălam şi iar o îmbrăcam”, i-a povestit Liviu Vârciu lui Pepe.

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT