LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.
roxama gavrila

we ❤️ music

Interviu Roxana Gavrilă: “Muzica reprezintă pentru mine o formă de exprimare”

Iubește muzica și nu s-a despărțit niciodată de ea. WeLoveMusic a stat de vorbă cu Roxana Gavrilă aka RXA, fostă concurentă la "Școala Vedetelor", care tocmai a lansat "The Box", o piesă de pe viitorul ei EP cu un videoclip special. În interviul exclusiv următor aflați detalii interesante despre trecutul, prezentul și viitorul solistei.

WeLoveMusic: Câți ani ai când ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică?
Roxana Gavrilă: Am început la Palatul Copiilor, pe la vârstă de 4 ani în ansamblul coral de acolo, unde mi se zicea “linguriță” pentru că eram cel mai mic mebru din acel ansamblu coral și eram tot timpul pusă în fața corului, fiind foarte mică – “să fie și ea văzută de public”. Tot acolo am avut parte de primele experințe cu scena. După care am continuat 2 ani de vioară la liceul de muzică Dinu Lipatti după care m-am mutat la secțiunea pian pentru că nu îmi mai suportam scârțăielile de vioară (și sinceră să fiu cred că nici vecinii).

Când ai urcat prima oară pe o scenă la un concurs muzical?
Am participat la nenumărate concursuri de pian, unde spre exasperarea profesorului, cântam doar ce îmi plăcea, nu dădeam voie și refuzăm categoric să mi se impună o anumită piesă. Scena care a sedimentat foarte bine acest aspect a fost înaintea unui concurs de muzică românească unde profesorul ținea neapărat să îmi dea o anumită piesă pe care să o pregătesc pentru acest concurs. La un moment dat a încercat să mă convingă să accept acea piesă spunându-mi “dacă nu cânți piesa asta, atunci mai bine ieși pe ușă și pleacă de la ora de pian”. Și m-am ridicat de pe scaun și am plecat. A două zi însă a sunat profesorul spunând să vin la oră cu ce piesă doresc să cânt, să o pregătim și cu ea să mă prezint la concurs. Și așa s-a întâmplat. Iar eu am luat locul I la acel concurs.

Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?
Sunt o fire extrovertită, foarte activă, atrasă de neobișnuit, curioasă, îndrăgostită de natură și călătorii. Îmi plac oamenii dar în același timp îmi place și să fiu singură, izolată.

Ai făcut parte din showul “Școala Vedetelor”, ce ai învățat acolo?
Am avut șansă să fiu parte din Școala Vedetelor promoția II, concurs muzical de televiziune. Am învățat multe lucruri acolo, despre ce înseamnă televiziunea și despre cum se desfășoară concursurile și totodată am legat prietenii care există și în prezent.

Ai făcut parte din mai multe proiecte atât muzicale și ai lucrat cu mulți artișți…
În 2006 am participat la Eurovision Selecția Națională, alături de Dora, că parte grup vocal (backing). În 2009 am înregistrat genericul pentru emisiunea “Rătăciți în Panama” de la Kanal D, iar un an mai târziu am participat din nou la Eurovision Selecția națională, alături de Laurențiu Niculescu, că parte grup vocal (backing). Între 2008-2015 am făcut parte din grupul vocal al band-ului condus de Călin Geambașu, iar în 2015 am studiat cu profesorul de voce al cunoscutei Tori Kelly în California, Los Angeles, descoperind-o, mai apoi, pe vocal coach-ul de la „Vocea României”, MeeRah, care a îndrumat-o în a-și găși libertatea vocală bazată pe tehnică și cu care lucrează și în prezent.

Ce faci acum?
În prezent, din 2013, predau ore de pian în particular copiilor cât și adulților. În perioada 2017-2020 am fost component grup vocal trupa Smiley iar în 2019 am participat la Eurovision, Selecția Națională, alături de Mirela Vaida, că parte grup vocal (backing). Lucrez la EP ul meu și am lansat “The Box”.

Ne poți spune ce reprezintă muzica pentru tine?
Muzică reprezintă pentru mine o formă de exprimare. Îmi place să fiu liberă când compun muzică. Să îmi explorez partea creativă și să descopăr cât de autentică pot fi. Să nu urmez vreun patern sau vreo rețetă anume. Nu m-a preocupat neapărat ideea de a fi comercială, ci mai degrabă de a reuși să scot la suprafață toate culorile pe care le conțin și de a le redă prin muzică.

Ce faci în timpul tău liber?
În timpul liber, care este destul de scump la vedere, îmi place să călătoresc, să descopăr locuri noi, alături de persoana iubită. Îmi place să mă relaxez pur și simplu, să învăț să fac nimic, că și asta a fost o lecție importantă pentru mine.

Unde a fost locul unde te-ai simțit cel mai bine?
Locul în care mă simt cel mai bine este în general locul unde mă simt bine printre oamenii care mă înconjoară, unde știu că sunt apreciată sau susținută, unde mă pot desfășura liber și fără teamă de a fi judecată. Că și loc fizic, locurile unde mă simt tot timpul bine sunt studioul, scenă și în vacanțe.

Unde îți dorești să-ți petreci următoarea vacanță? Unde ai vrea să ajungi în următoarea perioadă?
Următoarea vacanță mi-aș dori să o petrec undeva la căldură, undeva cu mult soare (nu îmi place deloc frigul și vremea gri). În următoarea perioadă îmi doresc să îmi pot duce la capăt toate proiectele și planurile pe care le am în cap. Îmi doresc colaborări, să cunosc și să lucrez cu oameni talentați și deschiși. Muzica mea să ajungă la cât mai multe urechi și să bucure cât mai mulți oameni.

Ce planuri muzicale mai ai anul acesta? Dar pe termen lung?
Pentru anul viitor îmi doresc să finalizez EP-ul la care lucrez și să pot avea concerte și sesiuni live în care să îmi cânt muzica. Perioada de izolare pentru mine a fost triggerul că e cazul să încep să fac chestii și pentru mine. Să încep să scriu muzică și să pun mai mult pe mine ca artist de sine stătător. Am muncit mult în izolare, am compus, am făcut planul de bătaie care tocmai se desfășoară.

Ai lansat o nouă piesă și un nou videoclip…
Așa e, sub pseudonimul RXA, e a două piesă de pe EP-ul meu. Versurile vorbesc despre o eu care nu poate fi conținută și catalogată într-un fel anume. Mă atrage acea linie fină între ce se crede a fi normal și acel ceva ce creează reacții de contrariere și îmi place să împing acea linie cât mai mult și să mă joc cu ea. Piesa a prins contur cu ajutorul unor prieteni foarte dragi mie, oameni cu care lucrez pentru proiectul meu, muzicieni foarte talentați: Enri Demi, Navi Ivan și Ene Gelu Sergiu. Clipul a fost regizat de Ciprian Strugariu.

Faci des schimbări de look? Îți place să ți schimbi culoarea părului des? Ce culori folosești sau care sunt preferatele tale?
Culoarea părului meu reprezintă o manifestare de exprimare a mea. Am încercat diferite culori, am avut părul și verde și albastru și mov, dar am ajuns la concluzia că roz îmi place cel mai mult. Când se va termina “era rozului” nici eu nu știu. Dar probabil o să mă trezesc în vreo dimineață și o să zic “gata, schimb culoarea”.

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT