LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru

Interviu: Radhu “Am lucrat la piesele mele cu producătorii lui Luis Fonsi și ai Gloriei Estefan

we ❤️ music
Iubitor de muzică cumbia, Radhu, pe numele său adevărat Radu Dobircianu, și-a îndeplinit visul de a face muzică în America latină. Acum s-a întors în țară să-și promoveze piesele. WeLoveMusic a stat de vorbă cu el și iată ce a aflat pentru cititorii noștri.

WeLoveMusic: Ce mai faci Radhu?

Radhu: Uite, în România, m-am întors de ceva timp.

Ești bine, fără probleme?

Bine sănătos, după multe peripeții și multe dificultăți, că vin dintr-o zonă roșie, din Argentina. Am stat în carantină.

Dar ai făcut coronavirus? Sau te-ai vaccinat?

Am făcut vaccinul, asta anul trecut și apoi am făcut covid. Fix când a murit Maradona și am ratat evenimentul, să văd și eu înmormântarea. Sunt fan și să fiu și în Argentina, era de vis.

Cu muzica ce faci?

Voi pleca în Argentina înapoi, avem piese de promovat și aștept să dea drumul la evenimente.

Nu te-ai apucat de făcut și alte piese?

Ba da, m-am apucat de făcut piese noi, însă nu le promovez acum. Încă sunt cu discul din Bilboard, abia anul acesta am reușit să-l aducem pe piață pentru că nu se mai produceau CD uri fizic pentru că a fost închisă fabrica din cauza pandemiei. Și atunci abia acum am reușit să-l aduc, era doar digital în magazinele online. Trebuie să-i fac o lansare, mai am de promovat piese de pe el și-l exploatăm la maxim, albumul din Bilboard.

Cum se numește piesa la care ai făcut videoclip și l-ai lansat?

A două piesă de pe album, “Con tanto amor” – Cu atâta dragoste”, este o piesă la care am lucrat cu producătorii lui Luis Fonsi și ai Gloriei Estefan. Vorbesc de Toni Cortez, un producător, trompetist, care a cântat cu cei mai mari artiști din industria asta muzicală, am avut ca percuție băieții de la formația Rafaga și ideea de versuri îmi aparține însă au fost scrise de băiatul Laurei Zapata, Patricio Sodi. Mi-au plăcut mult și probabil că vom mai colabora și altă dată.

Piesa e de dragoste?

Sigur că da, o piesă tropicală, veselă, focoasă.

Tu cum stai cu dragostea?

De doi ani sunt singur, nu m-a săgatetat Cupidon. Sunt în căutare încă.

Cine te inspiră, cine îți e muză?

În general, sentimentele mă inspiră, când trăiești diferite lucruri, dar și ritmurile, când ești în America latină totul e caliente, pasional și atunci mă inspiră foarte mult mesajele pozitive, felul lor de a fi, pentru că vorbesc despre dragoste în mai multe feluri.

Ai lansat un fel de trilogie a iubirii…

Da, așa e… E o trilogie… am  început cu “Puro amor”, prima e asta, acea dragoste la care toată lumea visează, acel ideal, pe care ți-l imaginezi perfect, divin, te duce cu gândul că dragostea este că în visuri, un ideal, te duce spre divinitate. După care, a doua piesă, “Con tanto amor”, pe care o promovez acum se traduce “cu atâta dragoste”. În momentul în care dragostea respectivă este împlinită și ești mai fericit decât tu credeai, visai în prima parte în “Puro amor”. Și atunci nu mai este așa, melancolică, este un pic mai caliente, mai în foc, pentru că ești în culmea fericirii, împlinit. Și pentru că era piesă de foc și cu multe trompete latino, te ardea, oarecum. Și atunci ca să răcorim urechea, am venit cu o ploaie, o chitară electrică, să ne aducă un pic în zona de rock, o ploaie metalică. E important soundul, trebuie să creezi soundul ca și o imagine. tre să l vezi. Următoarea piesă va fi o baladă, tristă, Sin tu amor – fără dragostea ta, în momentul în care ai pierdut dragostea respectivă și îți dai seama că valorează mai mult când nu o mai ai. Asta-i mesajul. Cu o persoană poți să trăiești mai multe sentimente, mai multe feluri de a iubi.

Cum ai început să cânți?

La 12 ani, am început, am mers la studioul lui Nico de la Ploiești, soțul lui Nico m-a ajutat să înregistrez un disc cu muzică internațională, pe vremea aceea nu avea lumea cd-uri, aveau casete, însă ei erau atât de performanți încât nu numai că inregistrai pe cd, dar nu-ți venea să crezi. La 18 ani, domnul Laurențiu Matei mi-a dat o piesă folk, din anii 80, și mi-a zis să o cant, că mi-o fac piesa latino, că mi se potrivește., Și nu s-a înșelat. piesa aia a fost trimisă la Pro fm și am intrat pe o compilație. Și așa m-a descoperit Willmark care mi a zis să mă duc să cant cumbia. Și eu întreba, ce e.. el mi-a dat un disc și eu o știam din telenovele și le ceream compozitorilor să-mi facă așa piesă. Nu știa nimeni stilul și cum se numește. Nu știam cum să explic. Și așa am plecat în America de sud să fac cumbia cu cei mai buni. La momentul asta Rafaga fac astfel de piese.

Tu cum ai plecat în Mexic?

Prima oară am plecat în 2016… La un moment dat am plecat într-o vacanță cu niște evenimente la Madrid și Londra pentru comunitatea de latino americani. Au postat un video cu mine de la festivalul Callatis și dupa filmulețul acela Laura Zapata m-a întrebat de unde sunt… Și așa ne-am cunoscut. Am fost in contactat cu reporteri din Televisa. Și m-au contactat și ajutat oameni din televiziune, radio, Au fost 2 televiziuni care au vrut exclusivitate… și de aici.. a început totul. Colaborări cu Laura Zapata, mariachi. M-au contactat producători din Argentina – cu Rafaga, cei mai buni instrumentiști… Eram impresionat de numele lor.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
we ❤️ music

CONTACT