LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru

Interviu: Laurian Manta “Dintotdeauna am avut doar muzică în cap”

we ❤️ music
A participat la diverse competiții muzicale, printre care "Vocea Romaniei", a lucrat cu Horia Brenciu și echipa de la HaHaHa Production.

De ceva vreme lucrează cu Chriss și XTra Music și cu echipa lui tocmai au filmat un nou videoclip despre care veți afla mai multe detalii din interviul exclusiv următor.

 

WeLoveMusic: Au trecut 7 ani de când ai participat la “Vocea României”. Cu ce te-a ajutat experiența? Ai învățat ceva?

Laurian Manta: “Vocea României” a fost unul dintre momentele care m-au maturizat cel mai mult din toate punctele de vedere. Am cunoscut o mulțime de oameni și am trăit experiențe care m-au ajutat în luarea deciziilor din punct de vedere profesional.

 

Cu ce jurat ai colaborat atunci și de ce nu ați continuat?

Am fost în echipa lui Horia (Brenciu, n.r.) și am colaborat pentru câțiva ani în anumite concerte și proiecte. Nu există motiv pentru care nu am continuat colaborarea, dar cred că acest lucru s-a întâmplat pentru că fiecare trebuie să-și construiască un drum. Nu aș exclude niciodată o reluare a colaborării, mai ales pe viitor. În afară de Horia, am colaborat și cu HaHaHa Production pentru prima mea piesă “Șosete cu papuci”.

 

Ai o voce specială și am vrea să ne spui cine ți-a îndrumat pașii prima oară?

Primul om care mi-a descoperit talentul în muzică a fost unchiul meu care se ocupă tot cu muzică, este lăutar. Le-a spus părinților mei că am talent în muzică și de acolo ei s-au ocupat de treabă. M-au înscris la Clubul copiilor din Slănic Parhova, după care mai târziu am luat cursuri de canto în Ploiești, atât în gimnaziu cât și în liceu.

 

Când te-ai îndrăgostit prima oară de muzică?

Dintotdeauna am avut doar muzică în cap. Când oamenii mă întrebau ce doresc să fac când voi fi mare, eu nu dădeam răspunsuri tipice precum polițist sau pompier, ci spuneam că vreau să devin cântăreț.

 

Știm că ai avut tot felul de colaborări cu Chriss. Ce alte surprize mai pregătești și cu cine?

Eu și Chriss ne cunoaștem de aproape 5 ani. În momentul de față este singurul om care a reușit să îmi înțeleagă “nebunia muzicală” și care este de acord cu ea. În viitor vreau să lansez cât mai multe piese, însă acum am în plan o trilogie. Foarte curând va fi lansată prima piesă din trilogie,  “Pleacă”. Colaborări voi avea și alături de Chriss dar și alături de ceilalți colegi de la XTra Music și de ce nu, cu alți artiști.

 

Ce înseamnă muzica pentru tine?

Inspirație și expiratie.

 

Am observat că la un monent dat erai foarte activ pe rețelele de socializare și de curând ai scris pe facebook că nu vei mai sta atât de mult. Care e motivul?

Motivul a fost unul foarte simplu. Stăteam ore întregi pe Instagram și dădeam scroll fără să fiu atent la absolut nimic din ce se petrecea acolo. Am avut o perioadă destul de agitată și m-am concentrat foarte mult pe dezvoltarea mea personală. Așa am aflat că eu trăiam foarte mult în trecut și în viitor și uităm cât de multe lucruri frumoase există în prezent. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă deconectez de la toți oamenii care îmi aduceau o energie negativă și să îmi șterg de pe telefon toate aplicațiile inutile. După care am luat decizia de a-mi dezactiva notificările de pe toate aplicațiile și să intru pe Social Media doar atunci când trebuie să postez câte un story, o poză sau să fac un live. De atunci și până acum pot spune că am atras o mulțime de situații și oameni care mi-au adus un confort psihic.

 

Am remarcat că ai un prenume special. E un pseudonim sau e prenumele tău adevărat. Care e povestea lui?

E prenumele meu adevărat și îmi place mult de tot. De mult timp am încercat să aflu de ce mi-au pus numele acesta și de ce au fost atras de el. Singurul răspuns pe care l-am primit a fost că în momentul nașterii mele, tatăl meu citea o carte de Augustus Treboniu Laurian. În perioada aceea nu exista tehnologia de acum și din câte știu, nu puteai afla care este sexul copilului. Când au aflat că sunt băiat tatăl meu i-a spus mamei mele că îi place numele acesta și așa a rămas.

 

Ce ai făcut în perioada pandemiei?

Am intrat în modul survival și m-am adaptat. Am predat ore de canto online și am căutat job-uri pentru a mă putea întreține. A fost foarte greu, nu pot spune că acum lucrurile stau extrem de diferit, but here I am.

 

Ce alte pasiuni ai în afară de muzică?

Îmi place să predau canto, îmi place să citesc și să alerg. Bine, partea asta cu alergatul nu am făcut-o în ultimul timp, dar am în plan să fac asta. În timp ce răspund la întrebările tale sunt imbrăcat pentru alergat poate, poate, mă ridic și alerg.

 

Cu cine ți-ai dori să cânți o piesă în viitorul apropiat?

Cu oricine mă inspiră și alături de care am o chimie muzicală.

 

Ce ai pierdut și ce ai câștigat în timpul pandemiei?

Nu am pierdut absolut nimic. Tot ceea ce poate fi considerat o pierdere pe moment, înseamnă un câștig pe care încă nu l-am obținut. Am câștigat timp, oameni și m-am câștigat pe mine mai ales.

 

Consideri că te-ai maturizat muzical?

Nu cred că există un moment în care cineva se maturizează muzical. Cred însă că există evoluție în fiecare moment în care cântam.

 

Ce planuri ai pentru anul acesta?

Vreau să lansez cât mai multe piese, single și feat. Am un portofoliu întreg de piese pe care le-am compus de-a lungul timpului și pe care vreau să le lansez alături de echipa Xtra Music.

 

Știm că ai filmat un videoclip. Dă-ne detalii despre piesă și filmări, te rugăm.

Piesa “Pleacă” a fost compusă de mine și de Chriss și este prima piesă din trilogie. Ce îmi place extrem de mult la această colaborare dintre mine și Chriss este că ne înțelegem fără să vorbim. Știe direcția muzicală pe care vreau să merg și intuiește despre ce vreau să cânt. La filmări a fost o atmosferă foarte călduroasă și prietenoasă. Piesa are un mesaj special și mă atinge de fiecare dată când o aud. De aceea filmările au decurs foarte ușor. Am fost eu, un om simplu care cântă și trăiește fiecare cuvânt. Nu am spus asta niciodată despre vreo piesă de-ale mele, însă “Pleacă” și următoarele 2 piese din trilogie depictează personalitatea lui Laurian și aduce în față adevărul prin cuvinte și emoție.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music

CONTACT