LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.

we ❤️ music

Interviu: Jazzy Jo “Mi-e atât de dor de toate, de scenă, de colegi, de magie”

Fosta membră a emisiunii "Școala vedetelor", Jazzy Jo colaborează în continuare cu HaHaHa Production.

Solista ne-a povestit cum se descurcă în pandemie și ce a făcut de când s-au oprit spectacolele cu musicalul “Mamma Mia”

WeLoveMusic: Pentru început spune-ne, te rugăm, numele tău real și cine te-a numit prima oară Jazzy Jo?

Jazzy Jo: Hello, darlings! Ioana Sihota la microfon, numele din buletin! Acesta e numele meu real, pe care îl folosesc persoanele cel mai apropiate mie, căci sub tot ceea ce sunt, tot Ioana rămân. Jazzy Jo a apărut în peisaj în momentul în care, pe strada Pajistei, în primele studiouri HaHaHa Production, într-o discuție cu Andrei (Smiley) și Șerban Cazan, am examinat un pic drumul pe care aveam să merg în continuare și ne-am oficializat relația de Casă de Producție și Artist! Lucrând de ceva vreme împreună, au ajuns să înțeleagă cine sunt, ce îmi doresc să cant și să creez! Jazzul era pasiunea mea, iar numele de “Jo”, care mă însoțește din clasele primare, sunau damn good împreună, așa că am făcut din mine o Jo mai Jazzy. Așa am început, într-o atmosferă de muzică bogată, de entuziasm pentru un mediu care vibra prin toți porii cheful de viață și de artă al meu și al colegilor mei. Jo îmi spun unii, alții mă strigă Jazzy, majoriatea uită că sunt Ioana, de atâta vreme sunt Jo. Am hotărât că de aici înainte să lucrez și la Ioana un pic. Rămân Jazzy Jo până în ziua de azi, când vorbesc cu tine. Și am lăsat jazzul să se regăsească în toate aspectele vieții mele .

De când ești îndrăgostită de muzică? Când ai început să cânți?

Muzica mi-a însoțit viața de când m-am născut. Mama e profesoară de pian și științe muzicale și atunci pianul a fost primul meu contact cu muzica, pe care l-am luat cu mine timp de 8 ani la Școala de muzică. Și mi-a plăcut pianul, dar cumva nu destul de mult încât să fac o meserie din asta, așa că am continuat vocal! Și nu mi-a părut rău!

Cum ai debutat în showbizz?

Atunci a început povestea noastră de dragoste. Au urmat concursuri de muzică, începând cu “TipTop Minitop” sub bagheta Mestrului Marian Râlea, Magicianul șef în vremurile acelea până în ziua de azi. Ploaia de Stele unde unde am prins și “microbul” TV-ului, în spatele și în fața camerei; “Școala Vedetelor”, de unde aveam să rămân cu un om important în viață mea, sub Bagheta regretatului realizator Titus Munteanu…Dumnezeu să îl ierte! Generația noastră a prins indubitabil și vremurile vechi, și ale primilor ani liberi în cultură, după 1989, și cele noi, digitalizate. Avem un bagaj de cunoștințe mare dar care începe să nu mai fie atât de valabil astăzi, în lipsa fizică a publicului… Debutul meu ca Jazzy Jo, totuși, a apărut mult mai târziu, când în 2011, am devenit artist HaHaHa Production. După un hit major într-un featuring cu Cabron, Alex Velea, Pacha Man și vechea garda Ha – “Arată-le la toți!”, am lansat prima mea piesă ca artist în toată regulă, “Mi-ai intrat în cap!”. Piesă asta dragă sufletului meu, pe care încă o cânt din rărunchi de fiecare dată, scrisă și cântată de mine și Dorian Micu (“Mare albastră”), a avut onoarea să fie primul video încărcat pe platforma YouTube România! Și călătoria a început! Am devenit creator, așa cum îmi dorisem dintotdeauna, am scris și cântat de la muzică de film până la hit-uri internaționale și jingle-uri Radio. Este o călătorie tare frumoasă! Abia aștept să văd cum se va schimba lumea muzicală după această pauză enormă…

Ce proiecte muzicale ai?

Proiecte muzicale… hmmmm… uite, eu sunt într-un perpetuu proiect cu mine însămi; un lucru pe care îl fac constant este vocal coaching-ul. Le împărtășesc elevilor mei experiența mea de scenă în diverse tipologii de spectacol, îmi place să cred că modelez voci și îi ajut să regăsească simțirea în orice fac, orice sunet ar emite. Să poți să faci ce vrei cu vocea ta, oricât de mult sau puțin talent ai primit de Sus, este absolut minunat, eliberator pentru un artist. Abia atunci începi să îți savurezi meseria. Terapia cu muzică este atât de benefică. Am elevi care vin la cursuri pentru a se regăsi prin muzică. Și funcționează. E terapeutic! Doar vezi cât de trist e fără muzică live de atâta vreme…fără schimbul energetic dintre artist și sufletele din fața lui. Acolo e magia aia… Lucrez la album de ceva vreme, un proiect diferit; aș vrea să reamintesc oamenilor de plăcerea ascultării unei poveșți, de crearea unui mood, a unui corp muzical pe cât de legat pe atât de divers, cu influențe de funk, pop rock, un pic de indie, și blues-ul, swingul și jazz-ul meu caracteristice. Un album despre mine, gândurile mele, călătoria mea. Abia aștept să vedeți și mai ales să ascultați discul…. primul album din cariera mea. Plănuiesc să revin și în TV, îmi este dor teribil de camere, de magia lui…. am acumulat experiență live, în spectacole îndeajuns încât să fiu inspirată maxim. Sunt încântată și nerăbdătoare pentru noul care a intrat în viața mea. Change is good! Simt nevoia de schimbare în perioada asta ca niciodată. Lucrez la un scenariu de musical, o scriere originală, mi-am dat un deadline de 3 ani să reușesc să urnesc acest proiect. Dar vă promit să revin cu detalii…

Mai lucrezi cu echipa de la HaHaHa Production?

Lucrez în continuare cu dragii mei din HaHaHa Production! Sunt parte din familia mea, sunt bazele mele, sunt colegii mei alături de care am realizat atâtea, și în continuare facem multe împreună Nu mai vorbim de numărul de ani de prietenie… Am avut șansa să lucrez cu aproape toată industria din România într-un moment sau altul, dar unde ai învățat și realizat atâtea, nu ai cum să nu te întorci oricând ca acasă. În momentul de față cred că ce am pe repeat este Anderson Paak și Bruno Mars – “Leave the door open”, care figurează pe un album genial patronat de Bootsy Collins…. o călătorie în swag-ul anilor 70, plin de funk și blues, și jazz, Rhythm and Blues la nivel înalt… wow! Mi-ar plăcea un jam session cu oamenii ăștia doi și producătorii lor…. just WOW! Și la noi se scrie muzică foarte bună, de oameni tineri și inspirați. Și nu numai. Cred că e loc în momentul de față, când totul se schimbă, așa cum am mai spus, pentru orice stil muzical sau orice fusion între cele existente.

Te-ai gândit la un feat cu cineva?

Mi-ar plăcea să colaborez și cu o groază de artiști de la noi cu care nu am avut încă ocazia să lucrez… nu știu de unde aș putea începe …. mai mai că i-aș aduna pe toți să facem un mare jam session unde să învățăm unii de la alții din nou. Dar zilele trecute mi-au picat urechile pe o piesă nouă de-a Deliei și mi-a rămas sufletul la ea…  un power jam cu Delia mi-ar plăcea. Dar urmează categoric o listă lungă de artiști pe care îi găsesc total originali și charmanți. Asta înseamnă Jazz-ul: să combini oricare stiluri și să iasă ceva fermecător.

Tu înainte de pandemie făceai parte dintr-un musical…

Da, înainte de pandemie îmi trăiam activ, aievea, cel mai mare vis, acela de a face musical. “Mamma Mia” mi-a schimbat viața. În 2018 am debutat în primul meu musical, în rolul Tanyei, unul din rolurile principale din acest spectacol HIT worldwide, care a ajuns și la noi în țară. Un proiect imens, unde am cunoscut și lucrat cu oameni cu are am crescut, pe care i-am admirat dintotdeauna. Și mai mult decât atât, am devenit o familie, prieteni, care se distrau lucrând, pe scenă, la fiecare spectacol. Artiști imenși precum Loredana Groza, Horia Brenciu, Anca Țurcașiu, Aurelian Temișan, Cornel Ilie, Ecaterina Ladin, Adrian Nour și artiști de teatru și musical remarcabili pe  care am avut onoarea să îi cunosc atunci și cu care să împart scena! Sub bagheta regizorală a lui Răzvan Dincă. Turneele prin țară, costumele disco, orchestra, repetițiile, coregrafiile extenuante…. mi-e atât de dor de toate, de scenă, de colegi, de magie…. Tanya este o femeie bogată, care a îngropat câțiva soți milionari, trecută de prima tinerețe dar sexy peste măsură, care vine pe insula unde se întâmplă toată povestea, pentru nunta fiicei celei mai bune prietene din tinerețe. Celebrul trio flamboaiant – Roxie, Tanya și Donna fac spectacol, după 20 de ani, în timp ce acordurile muzicii celor de la ABBA însoțesc o poveste dulce și plină de umor despre prietenie, dragoste tânăra și dragoste veche de o viață ! Astea toate pe o insula de vis din Grecia. Vom reveni cu spectacolele reprogramate când vom avea undă verde la siguranța spectatorilor, cu toții ne dorim să ne revedem și suntem în constantă legătură. Pandemia a crescut dorul și cred că primul spectacol împreună din nou va fi monumental! O mică bombă nucleară. Țineți aproape că revenim! “Mamma Mia – Here we go again”! vă invit la spectacol să ne redescoperiți. Sperăm să se întâmple cât mai curând!

Ce faci acum și cum te descurci financiar? Ți-ai mai luat un job?

Financiar, din fericire, nu este chiar tragic, dar cu siguranță viața pe care o aveam înainte de toată povestea asta care a oprit pământul în loc nu mai este la fel. Viața socială nu mai este la fel, modalitatea în care câștigăm este total diferită… din fericire, știu să fac mai multe în viața asta, profesoratul nu îmi este străin astfel că am descoperit că o pot face nu numai one-on-one cu elevii mei de la canto. Și iată cum diploma pentru care am petrecut 4 ani la Universitate e utilă. Predau engleză în momentul de față, ca activitate secundară, continui cu orele de canto cu elevii mei, fac terapie prin muzică (meloterapie). Și mi-am permis să pot continua în paralel și cu proiectele mele muzicale, mă rog, majoritatea lor… Am avut, fiind printre puținii norocoși în ceea ce privește concertele mari în perioada asta, chiar dacă fără public, o experiență minunată cu Filarmonica din Brașov, cu care am organizat pe 23 Decembrie în anul fatidic 2020, un concert de Crăciun, cu piese pe care le iubesc eu tare. Nu mai cântasem demult cu orchestra atât de numeroasă, și m-a uns pe suflet. A fost un Jazzy Jo Christmas, după cum i-a spus numele, călduros și cu o mare bucurie în suflet, îi mulțumesc domnului Director al Fiarmonicii Dragoș Dimitriu și abia aștept să ne reîntoarcem când vom acea acces la sălile de concerte și de spectacol pentru cele multe alte proiecte pe care le-am gândit împreună. Mă înclin. Sfatul meu pentru colegii mei aflați în aceeași “oală” este să facă tot ce le stă în putere să rămână cu sănătatea mintală întreagă pentru că, după ce se termină toată această schismă, să putem reconstrui lumea artistică. Industria trebuie să renască, să sperăm mai sănătoasă. Și mai puternică.

Cât de mult te-a afectat pandemia asta?

Pandemia a pus un stop aproape total activității mele de o viață;  am trecut, ca mai toți, prin disocierea de meserie, și a trebuit să mă regăsesc pe mine, deep down, fără apanajul rezultatelor mele profesionale. Mi-am pus obsesiv un milion de întrebări: cine sunt eu dacă nu pot crea? Cine sunt dacă nu pot urca pe scenă? Caracterul meu, valoarea mea umană este definită doar de momentele în care am excelat!? Sau de cele de muncă obsesivă (căci sunt o workaholic  înrăită!)? Cât din personalitatea mea este un personaj de scenă, oare să mă apuc de altceva acum, să renunț, cine mă știe cu adevărat în afară scenei…. etc

Ai învățat ceva nou în pandemie?

Am făcut multe schimbări la mine în această perioada, am renunțat la relații toxice, m-am simțit insuportabil de singură, eu având o viață mondenă, socială și profesională extraordinar de activă… Am descoperit relațiile reale pe care trebuie să le hrănesc și cine era în viață mea conjunctural. Trebuie să recunosc că șocuri mai mari decât am avut în acest răstimp, din martie anul trecut până în ziua de azi, nu am avut în toată viață mea adunat. Oameni prezenți de 20 de ani în viața mea și-au încheiat rolul în ea. Am învățat să iert realmente în această perioadă și sunt mândră de asta. Nu cred că ne mai putem întoarce vreunul dintre noi la cum era înainte. Și, cu toate pierderile, să nu uităm că e…. un nivel superior. Clar! Cred cu tărie în resilienta umană și în puterea magnifică a oamenilor de a se dezvolta în vremuri dure. Ne vom da seama pe bune ce înseamnă puterea de a fi ÎMPREUNĂ. Nu în competiție. Lipsa individualismului exagerat și lucrul împreună ne va salva. Suntem ființe sociale, ne “uscăm “pe dinăuntru dacă nu suntem împreună mult timp. Pentru artiști e tragic, și mai tragic. Pentru că nu avem receptor pentru arta pe care o facem.  Dar vom fi împreună curând. Simt asta. Și sufletul meu se bucură numai scriind aceste convingerii pentru interviul cu tine. Ah, și am învățat, într-adevăr ceva nou în pandemie. Sau, mai bine zis, m-am apucat să învăț design interior. În prima instanță pentru a-mi redecora casa (sunt în proces de redecorare) și apoi, cine știe. Vreau să fac multe în viața asta. Am mai învățat că nu există timp mai bun ca momentul prezent în care să începi lucruri noi, să schimbi tot, să devii o versiune mai bună a ta, mai pregătită, mai sănătoasă, mai deschisă, mai conștientă.

Ce planuri ai pentru următoarea perioadă?

Voi lucra la album în lunile ce vin, o să continui să scriu muzică  împreună cu trupa mea, cu colaboratorii mei, cu HaHaHa Production. Vom relua repetițiile pentru “Mamma Mia” și voi face artă. Voi demara și un proiect de mainstream curând, și…. Țin aproape de umanitate, ajut când pot, cu orice pot și am inima deschisă. O să fim bine, ai să vezi. Doar lăsăți-ne să cântăm publicului din nou și atunci vom fi ca noi! All my love to you, darlings! Va mulțumesc pentru ocazia de a-mi împărtăși călătoria și noile iubiri din viața mea!

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT