LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru

we ❤️ music

Interviu: Gabriel Dumitru “Pandemia m-a făcut să mă reinventez și acum lucrez și cu copiii”

Îndrăgitul solist a fost obligat din cauza pandemiei de coronavirus să se reinventeze. Astfel că solistul Gabriel Dumitru pe langă muzica pe care o face a început să predea muzică și dansuri populare pentru copiii de toate vârstele.

WeLoveMusic a stat de vorbă cu solistul chiar la grădinința 222 unde lucrează acum

 WeLoveMusic: Ce faci Gabriel Dumitru, ți-ai schimbat domeniul de activitate?

Gabriel Dumitru: Așa este, de când cu pandemia asta am găsit tot felul de lucruri interesante de făcut. Și da, acum fac parte dintr-un proiect pe care îl inițiem în Grădinița 222 și se numește “Copii în slujba păstrării identității naționale”, este un proiect pe care doamna Sofia Romanescu l-a inițiat împreună cu domnul Florin Lixandu iar eu sunt protagonistul lui.

Ce faceți mai exact?

În fiecare săptămână, miercuri și joi ne adunăm la această grădiniță unde sunt 450 de copilași și îi învățăm tainele, obiceiurile și tradițiile românești. În special dansuri, obiceiuri, tradiții. Îi învățăm să cânte, să danseze iar astăzi (ieri, joi, n.r.) am avut cu noi o parte din ansamblul Popularii. E un proiect pe care l-am intițat împreună cu Lorena Toma, directorul artistic al acestui ansamblu, se ocupă de partea de management. Ei fac parte din două ansambluri, din Doina Bascovului dar mai nou noi i-am cooptat în Ansamblul popularii. E un proiect în care mai participă soliștii Alexandru Brădățan, Oana Tomoioagă, Paul Ananie și Andreea Haisan și implicit eu, Gabriel Dumitru și am hotărât să facem asocierea acestui brand de imagine cu dansatorii și împreună ne numim Popularii, ei fiind 20 de oameni în trupă, noi cantam, ei dansează.

De când vii la această grădiniță?

De trei luni facem acest proiect.

În paralel cu muzica, însă momentan nu sunt concerte….

Așa e, însă vor începe spectacolele de pe 1 iunie. Acest proiect e în paralel cu altele pe care le fac. Am făcut în paralel și o casă de producție, se numește CreArt Music Production, ei sunt sub tutela mea dar și mulți artiști, pe lângă ei vor mai fi prietenii Claudia Ghițulescu sau Maria Constantin.

Ai înregistrat ceva piese noi?

Da, am mai multe și o să le lansez pe parcurs. O să fie 3 melodii foarte frumoase. Deplasări, spectacole, nu ne plângem, ne merge bine. Avem câteva turnee cu prietenii mei în partea de nord a țării.

Aș putea spune că te-ai reorientat în pandemia asta?

Da, m-am reorientat, am făcut multe lucruri benefice pentru vreo 200 de artiști. Sunt implicat în multe proiecte, proiectul cu grădiniță…

Te-ai fi văzut cu atâția copii pe langă ține?

Niciodată, dar să știi că în fiecare miercuri și joi când vin la Grădinița 222 mă încarc de energie și plec plin de bucurie. Împreună cu Maria Barbu Cocoș am făcut acest proiect, ea fiind coordonatoarea proiectelor culturale și nu numai.

Dar când vei mai face muzică dance?

Să știi că am primit câteva propuneri, dar nu voi spune exact cu cine, voi vedea dacă voi da drumul acestor proiecte, mai aveți răbdare.

Ți s-au anulat foarte multe proiecte…

Așa e dar nu mă plang pentru că am avut multă activitate și mulțumesc lui Dumnezeu că am avut treaba. Nu am stat acasă, îmi doresc să revin la normaliatatea pe care am avut-o înainte, pentru că cu asta am crescut, cu asta m-am hrănit, cu asta am reușit să ajung cine sun astăzi.

we ❤️ music

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT