LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.

we ❤️ music

Interviu: Dl. Problemă: “Îmi place să ajut tineri artiști eu nefiind sprijinit la început de carieră”

Toată lumea a auzit de Dl Problemă însă puțini știu că acesta se numește Bogdan Tascău și este nu numai compozitor dar și interpret.

Am stat de vorba cu Bogdan – Dl Problemă despre noutățile muzicale dar și despre debutul său.

WeLoveMusic: Salutare Bogdan. De curând ai lansat o piesă nouă cu Alex Roșu, ex X Factor? Ce altceva mai faci?

Dl. Problemă: Am lansat piesa “Domnișoară”. Îmi place să lucrez cu tineri interpreți, să ajut. Îmi place să ajut pentru că eu nu am fost ajutat. Dacă eu cred în omul respectiv sau în melodie atunci ajut cu drag. Știu cât de greu e la început. În muzică e greu.

Ai mai lucrat și cu alți artiști. Ce altceva mai faci?

Am lucrat cu mai mulți, Denis Cem din Turcia, Lito din Puerto Rico, Lariss, am avut feat-ul anul trecut cu Cucu de la Noaptea târziu, la piesa “Generația 20 20”. În plus, fac publishing, din 2012 merg la cel mai mare târg de muzică, este o conferință mare de muzică unde vin producători, oameni din spatele muzicii, ca să zic așa. Și de 9 ani am dezvoltat relații și de acolo am contactele de unde am produs muzică pentru artiști din SUA, Olanda, Turcia, Rusia, Bulgaria, din mai multe țări cu care am colaborat. M-am ocupat de colectarea drepturilor de autor pentru autorii străini, care nu sunt din România, dar și din țară. Am învățat cum se face asta, am căpătat experiență și pentru mine și toți artiștii care sunt semnat pe labelul meu Code Production. Adică să ajungă banii la artiștii care au lucrat la diferite melodii. Sunt foarte încântat că în perioada asta am reusit să angajez doi oameni, nu sunt mulți, dar e o perioada aiurea și mă bucur că pot să ajut. În muzică e oricum rău, și mă bucur că i-am ajutat în perioada asta care nu e oricum ușoară. Și mă bucur că fac în așa fel încât să ajunga banii la oameni, că dacă nu ne-am ocupă noi, n-ar ajunge.

Urmează și alte piese la care lucrezi?

Da, însă nu sunt finalizate. Nu pot să spun nimic concret și nu are rost să dau detalii..

Îți mai amintești cum ai debutat?

În 1995 am făcut eu o casetă trasă de pe orgă trăgeam pe un casetofon la un vecin… Complicat. Mi-am făcut un instrumental și m-am dus în Regie la o preselecție, am dat probă, m-au luat. Aveam dicție rapidă la momentul ăla… cântăm repede. Acolo l-am întâlnit pe Sorin, care era vecin cu mine de cartier, și am dat drumul la trupa MB&C și peste câteva luni am găsit-o pe Roxana Andronescu, care a fost la Spin ultima oară. Așa s-a întregit trupa MB&C care a lansat prima casetă de muzică dance din România în româna, Romanian Jungle în 96 dacă nu mă înșel.

Apoi te-ai transformat în Dl. Problemă?

5 ani a durat MB&C, am lansat patru albume, a venit Cristina în locul Roxanei iar în 2001 am lansat Dl. Problemă.

Numele tău e legat de mai multe proiecte, după Dl Problemă au mai fost…

Da, Todomondo cu care am fost la Eurovision, Rareș Free DJ’s cu Rareș…  Am colaborat cu Alb Negru toate melodiile făcute integral la noi în studio la Code Production. Multe piese cu mulți artiști. Din 2003 am făcut și muzică de publicitate

Ne poți spune o reclamă unde e cântată piesa ta?

(cântă) “Farmacia inimii Catena” (rade)

Poate te vedem și pe la “Te cunosc de undeva”, pentru că ei sunt parteneri..

Eu niciodată n-am fost cu astea… dacă mă cheamă pe criterii de corectitudine și vor… mă duc.. Dacă pot să o fac și îmi place ideea, de ce nu. Alte criterii la mine nu există.

Dar la un reality show te-ai duce?

Nu știu, de când am copilul el e primul loc. Nu m-aș fi dus nici înainte. La mine e important timpul, stau foarte mult cu copilul și încerc să fiu cât se poate de bun.

În ultima vreme ce pasiuni ți-ai descoperit?

Fac pâine, cozonaci, prăjituri… Îmi plac trufele vegane, fără pic de zahăr.

Dar ești vegan?

Nu, sunt vegetarian de 13 ani, mănânc peste.

Fotbal mai joci?

Sunt în continuare în echipa artiștilor, dar nu mai joc din noiembrie de când am facut entorsă la glezna și încă fac recuperare și trebuie să mi revin. Sper să mă reapuc.

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT