Toată lumea l-a îndrăgit după ce a participat la “Vocea României”, show pe care l-a și câștigat. Bogdan Ioan a devent viral cu prestația de atunci și acum WeLoveMusic a vrut să afle mai multe despre ce face acesta iar ce ne-a spus puteți citi în continuare.
WeLoveMusic: Salutare, Bogdan. Ce faci aceste zile din punct de vedere muzical?
Bogdan Ioan: Chiar în această perioadă lucrez la prima mea piesă în limba engleză. Sunt optimist și sper să iasă ceva foarte bun. În același timp, încerc să fiu cât mai constant în a crea conținut pentru comunitatea mea din mediul online.
Ce ai făcut în perioada asta de izolare?
A fost o perioadă grea pentru toată lumea, dar istoria ne arată că viața merge înainte indiferent de situație. În această perioadă, am fost mult mai activ în online și am încercat să creez o legătură cât mai strânsă cu cei din comunitatea mea. Tot în această perioadă am reușit să scot piesa “Îmi Pare Rău”, pe care o puteți găsi pe YouTube, o piesă care cred că mă reprezintă foarte mult, mai ales ca stil.
Te-ai mutat în București? Cu cine ai stat în izolare?
Locuiesc în București din 2018, de când am participat la “Vocea României”, dar nu am fost singur niciun moment, având-o alături pe iubita mea, în tot acest timp.
În 2018 ai câștigat “Vocea României”. Ți s-au deschis mai multe uși după acest succes?
Experiența “Vocea României” a fost una senzațională, dar, în același timp, și obositoare din punct de vedere psihic, pentru că nu m-am așteptat niciun moment că audiția să devină virală la nivel internațional. Ce a urmat după, a fost o luptă cu mine, pentru că neavând studii muzicale, mai ales tehnică vocală, nu credeam că pot face față în următoarele etape și recunosc faptul că din punct de vedere tehnic, nu am fost la un nivel foarte bun, dar faptul că am fost votat de atât de multă lume, mi-a dat acel entuziasm pentru a continua și după emisiune. Am renunțat la meseria de arhitect și am început să studiez canto și să mă dedic total muzicii. “Vocea României” mi-a deschis un drum spre a îmi îndeplini visul de a deveni artist, dar nu este de ajuns. Totul depinde de tine, cât de mult munceșți, mai sunt și lucruri care nu depind de tine, iei contactul cu industria muzicală, încerci să îți găsești locul. Sfatul meu pentru toți tinerii artiști este să nu renunțe indiferent de greutăți, să creadă în ceea ce simt ei și să nu ia mereu de bună tot ceea ce li se spune. Până la urmă, a fi artist înseamnă să îți pui sufletul și trăirile pe tavă și numai tu știi să faci asta.
Ai mai vorbit sau lucrat cu Smiley?
Am mai păstrat legătura cu Smiley, ne-am mai văzut la el la studio, mai ales că primele 2 piese au fost produse la HaHaHa.
Ne-ai putea spune dacă ai investit premiul câștigat?
O parte din premiul câștigat a fost investit în echipamente de studio, o parte din bani am investit-o cu iubita mea într-un apartament și am mai organizat un Show Tribut în memoria lui Michael Jackson, fix în ziua când s-au împlinit 10 ani de la moartea lui. Cred că suntem de acord cu toții că Michael Jackson a fost motivul principal pentru care am câștigat acest concurs și m-am simțit dator să ofer și eu ceva în memoria lui.
Ce ai făcut în perioada asta în care nu au fost concerte? Ți-ai găsit ceva de lucru, așa cum au făcut unii dintre colegii tăi cântăreți?
Am avut o perioadă în care am putut să mă întrețin cu ce mai aveam pus deoparte, dar la un moment dat, a început o luptă cu mine pe partea psihică pentru că eram nevoit să mă angajez, neavând evenimente. Dacă mă angajam în domeniul de arhitectură, nu mai există timp și pentru muzică, arhitectura fiind un domeniu care necesită mult timp și multă preocupare și atunci părinții m-au ajutat o perioadă pe plan financiar, pentru a putea continua cu muzica și le mulțumesc enorm pentru asta. Acum, în schimb, mi-am găsit ceva de lucru, în domeniul publicitate, care îmi permite să continui și cu muzica, încerc să fiu pozitiv și să ajung acolo unde mi-am propus. Sunt alții care au fost afectați mai rău decât mine de pandemie, așa că nu mă plâng. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru că sunt sănătos, asta este cel mai important.
Ne poți spune când te-ai îndrăgostit prima oară de muzică? Care a fost momentul acela în care ai spus că asta vrei să faci?
Primul contact cu muzica de care îmi amintesc a fost la 3-4 ani. Tatăl și nașul meu îmi puneau să ascult numai multă muzică, Michael Jackson, Queen, James Brown, Ray Charles etc. Pe muzica lui Michael, în schimb, eram altfel, mă manifestam altfel, eram pur și simplu hipnotizat încă de la vârsta aceea. Eu am făcut dans sportiv de performanță timp de 10 ani, până la vârsta de 16 ani, nu m-am gândit niciodată că voi putea cânta. Michael este principalul motiv pentru care am început muzica. Țin minte că prima dată învățam mișcările lui, până într-o zi când am decis că vreau să cânt și eu așa, chiar dacă părea imposibil atunci. Am început pe la 18 ani să mă înregistrez acasă cu un microfon de calculator, vai de capul lui, și mă ascultam și începând de atunci până la “Vocea României”, practic am fost într-un continuu progres și evoluție.
Cine ți-au fost primii profesori – îndrumători în muzică?
Foarte multe persoane au contribuit la formarea mea atât ca om, cât și ca artist, și chiar mă bucur că mi-ai pus această întrebare pentru că am ocazia să le mulțumesc. În primul rând, vreau să încep cu părinții mei, fără de care nu aș fi reușit niciodată nimic. Asta cred că este cel mai mare noroc al meu, că am acești părinți și un frate deosebit, ei practic sunt și părinți și prieteni și susținătorii mei. Primul profesor care a început formarea mea pe plan artistic a fost profesoara de pian, Elena Cojocaru, care timp de 4 ani mi-a pus niște baze, după care am luat contact cu dansul sportiv și aici vreau să îl menționez pe primul meu profesor, Bogdan Ghencea, dar mai ales pe cel alături de care am obținut cele mai bune performanțe în dans, Iurie Brais. Și nu în ultimul rând, aș vrea să o menționez pe cea care de 2 ani și-a pus cel mai mult amprenta asupra vocii mele, Anișoara Balmuș, care se ocupă de antrenamentul meu vocal și care mă ajută să fiu mereu în cea mai bună formă. Toți acești oameni m-au educat, mi-au arătat ce înseamnă performanță, disciplină, seriozitatea și le voi fi veșnic recunoscător.
Ce îți dorești pentru următoarea perioadă?
În următoarea perioadă îmi doresc să fiu sănătos, să am forță de muncă și să mai pun o cărămidă la cariera mea muzicală. Îmi doresc să cresc că artist și să mă văd cât mai des cu susținătorii mei în concerte.