Am aflat că tânărul muncește nu la unul ci la 7 modele noi de ceasuri, dintre care 2 tourbillon, mai sofistcate care sunt mult mai scumpe și au un mecanism special. Există foarte puțini ceasornicari în lume care știu să asambleze acest tip de ceasuri iar Norel cunoaște și are acces la astfel de profesioniști. Un astfel de ceas ajunge și la 2000-2500 de euro. Toate aceste ceasuri sunt niște bijuterii adevărate. Deocamdată acestea sunt în faze primare și vor apărea cât de curând pe site-ul https://www.norelvnt.nl/
Momentn pe site ul creatorului de ceasuri român se găsesc două cesuri – Cesul De Luxe și Babylon – 799 de euro, care este unul special. Ceasul albastru este 3 D are pe cadrian munțîi României și morile Plandei – “Așa am vrut la design, pentru că sunt român și că locuiesc în Olanda. E făcut foarte migălos căci durează 14 zile, are un mecanism meticulos”, ne-a povestit tânărul. Și tot el ne-a mai spus că are o nouă idee, o bicicletă cu baterii, care prinde 50 km de ora, e bicicletă choper. Un fel de motocicletă cu pedale. În Olanda se poartă.
Ce este mecanismul Tourbillon?
Invenția îi aparține lui Abraham Louis Breguet, cel supranumit, pe bună dreptate, „ceasornicarul regilor și rege al ceasornicarilor”. Inventat în 1795 și patentat la Paris în 1801, mecanismul s-a născut dintr-o observație și anume că precizia ceasurilor de buzunar ținute pe verticală era mai mică decât a celor ținute pe orizontală. Tourbillonul e de fapt o cușcă mobilă care conține piese regulatoare că roată balansier, arcul șpiral, roată anker și furcă anker capabile să elimine automatic erorile de precizie legate de poziție. Din cauza poziției, centrul de gravitație al spiralului ajunge în afară axei sale de rotație. Mecanismul rotativ rezolva acest neajuns, invartind centrul de gravitație al spiralului o dată pe minut în jurul axei balansierului.