LOGO-We-Love-Music-250x73-backgr-negru
Search
Close this search box.
diana busca

we ❤️ music

Ce ar trebui să știți despre Diana Bucșa, solista de la Eurovision care cântă împreună cu Minodora și Claudia Pavel piesa “România mea”!

Solista care cântă împreună cu Minodora și Claudia Pavel piesa "România mea" compusă de Costi Ioniță a devenit peste noapte vedetă prin intermediul scandalului de la Eurovision. Pentru că ne place muzică noi am aflat mai multe detalii despre Diana Bucșa pe care le puteți citi în continuare.

Solista care cântă cam toate genurile de muzică, a început cu muzica ușoară, muzică francofonă, de la Patricia Kaas şi Edith Piaf. “Îmi place limba franceză. De mică, de la 6 ani, mama m-a luat la un festival de muzică francofonă, la Târgu Lăpuș, și, de acolo a plecat totul. Cânt și muzică internațională, prin prisma faptului că am fost la Vocea României și am fost selectată de Marius Moga. Am fost în echipa lui. Am foarte multe piese. De la începuturile carierei, am un album cu Nelu Ploieșteanu, care a fost produs de casa de discuri Roton. Este o mare pierdere, un mare păcat, că maestrul Nelu Ploieșteanu nu mai este printre noi. După care, am avut o colaborare cu Francesco Napoli, prin prisma lui Radu Groza, care este un om minunat din toate punctele de vedere.

Așadar, pe folclor -eu sunt ardeleancă, de la Dej, mai exact, județul Cluj – am făcut cu ansamblul Ovidiu Barteş, la vioară, un album de folclor autentic. Am 13 melodii proprii, din repertoriul personal, la care am făcut de-a lungul timpului videoclipuri. O melodie care poartă numele albumului este “Când mălinul înflorește” și care s-a bucurat de succes la momentul respectiv. Am îmbrăcat porturi populare și îmi place să recunosc că sunt româncă și că tradiția contează. Cânt mai multe genuri. De la muzică ușoară, până la muzică de petrecere, folclor, cam toate genurile. Și operă.

Am făcut canto la Dinu Lipatti, cu doamna Cristina Măgureanu. Și dânsa mi-a spus că am o voce de soprană, iar cu mai multă repetiție, chiar de la 30 de ani, vocea poate să fie mai matură, și atunci pot să merg și în zona respectivă. Am acutele foarte bune, de unde și alegerea lui Marius Moga, a melodiei pe care am interpretat-o la Vocea României, o baladă rock, “Alone”, de la trupa Heart. Are niște acute surprinzătoare și am fost remarcată chiar și de Loredana Groza. Cam de la 6 ani am decoperit muzică, stând așa, alături de familie, de rude. De sărbători, tot timpul eram sufletul petrecerii. Mă aranjăm și încercam să imit, pe vremea aceea, lumea telenovelelor. Pentru că, de la Thalia până la Marimar, toate îmi plăceau foarte mult. Mariah Carey îmi place foarte mult, iar feblețea mea este Whitney Houston. Repertoriul ei, pentru mine, este minunat. În momentul de față, adopt un stil de muzică balcanic. Este o zonă în care mă regăsesc. Muzică sârbească combinată cu muzică machedonească și, cred că aici aș preferă să rămân, în zona asta de muzică de petrecere”, spune Diana.

we ❤️ music
Solicitați informații despre onorariu și disponibilitatea artistului/trupei pentru data evenimentului dv.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
we ❤️ music
we ❤️ music
we ❤️ music

CONTACT